- Friday night live -

Japp, det är fredag. I onsdags kom lönen och hade det varit en normal person med normal ekonomi som satt här och skrev nu, så skulle hon skriva "KROGEN IKVÄLL-LÖNEHELG WOOHOOW".

Meen eftersom så inte är fallet så kommer jag heller inte skriva att jag ska ut på krogen, OM jag nu inte skulle få för mig att råna någon eller plötsligt köpa en trisslott och bli en av dom som säger "Plötsligt Händer Det!" och vinna en sisådär 10 miljoner kronor. 
Eftersom jag inte köper lotter så kan vi stryka det alternativet och eftersom jag är en laglig medborgare så kommer jag förmodligen inte råna någon bank heller, inte i det här livet i allafall.
Alltså, ingen krog, inga öl eller cider eller glas vin för min del... ja för hur länge? de närmsta 15 åren eller?
skulle inte förvåna mig det minsta, ärligt talat. Jag är nog dömd till dålig ekonomi och dåliga förhållanden. 
De senaste 2 månaderna har det stått i mitt horoskop på Ekonomipunkten: Pengarna verkar rinna mellan fingrarna på dig. Du har otur med pengar idag. Din ekonomi fortsätter att gå neråt. etc etc etc.

Igår pratade jag med min kompis Mia och hon påminde mig om något som vi sa den 1 januari 2008, när vi satt och frös i hytten på en lastbil mitt ute i ingenstans utanför Vingåker, på en plats dit inte ens ambulansen hittar.
Där satt vi efter att ha firat vårt livs tråkigaste, värsta nyårsafton på en plats där solen aldrig skiner, bland folk som verkade hata oss från den sekunden vi klev in i lokalen. Vi kände oss malplacerade och ovälkomna.
Hela nyårsdagen spenderade vi, 4 personer, sittandes i en stillastående lastbil utan minsta möjlighet att komma hem.
Personen som lurat med oss dit, sket fullständigt i att vi inte ätit något sedan dagen innan och vi tjatade på henne att vi skulle åka hemåt! Men hon lyssnade inte, utan satt inne i huset med sina bönder till kompisar och hade jättekul. Hon vägrade köra hem, hon var alldeles för trött blablablablabla..!! Hon informerade inte oss att någon skulle in till stan för att köpa mat åt dom som ville ha, utan därinne satt dom och åt pizza allihop, förutom vi 4 ute i lastbilen.  När klockan var närmre 19-tiden innan vi ens kom iväg, då fick vi DRA ut henne ur huset. Då startade hon bilen för att värma upp den, gav MIG en borste att borsta av all snö. Sen gick hon in i huset igen och var där inne i ca 30min. Ingen av oss 4 hade ätit något på 24 timmar, hon var proppmätt efter pizza och allt möjligt. Vi var så förbannade och besvikna på henne att ingen av oss orkade prata med henne ens.
När vi förflyttat oss till hennes bil istället, efter att ha borstat av hela bilen och packat in våra saker.
Då vi satt i baksätet jag och Mia, sa vi orden "2008 kommer bli det värsta året i vårt liv, det börjar dåligt och kommer fortsätta såhär".
I mitt fall hade vi mer än rätt.
Hittills i mitt 20åriga liv har jag nog aldrig stött på så mycket otur, sorg, misslycka, förtvivlan och oro som jag har gjort det här året.
Jag säger som Mia; Vi satsar på 2009 istället.

Mia säger FUCK YOU 2008. (Här ligger vi helt miserabla i en jävla lastbilshytt, vi hade så tråkigt att jag plockade fram mina lösnaglar och lät Mia leka med dom, roligare än så hade vi inte den dagen)

Nu ska jag och Casper snart iväg till min pappa och fika, ja Casper ska väl busa.
Vi hörs,
Ciao!

      - OBS -

Fredag 29 augusti 2008

Ni missar väl inte att lägga ett bud på projektorn jag har utlagd på auktion på Tradera?
Tänkte väl det, det vore ju årets miss annars. Utropspriset ligger långt under projektorns egentliga värde och ni har chansen att göra  ÅRETS KAP!
Det vore väl riktigt dumt att gå miste om en sån guldklimp?
Jag garanterar att den är i fullständigt skick.
Skynda, buden börjar trilla in nu : )

Nu är det snart dags för sängen för min del, antingen med en film framför mig eller med en bok. Har inte kunnat räkna ut hur trött jag är, eller om jag egentligen är trött alls... hmm.
Klockan säger att det är läggdags, men vad säger kroppen?
Vaknade vid 11 i morse, tidigt för att vara mig men sent för att vara anständig.
Har alltså inte varit vaken i så mycket mer än 13 timmar vilket är en ganska kort dag för en normal människa.
Frågan är om jag är normal eller om jag är mig själv?

På tal om att sova, jag drömde en riktigt sjuk dröm inatt.
Jag drömde att jag vaknade i min säng, i min lägenhet. Bara det att mina fönster pekade åt en annan riktning över parkeringen, dom var alltså vända åt samma håll som nu men lgh låg i ett annat hus. I drömmen stod min säng vid fönstret och det första jag får se när jag kollar ut mot parkeringen är en vilt skenande ENORM häst!
Hästen har grimma på sig och efter hästen springer 3 barn och försöker få stopp på den. Till slut lyckas dom få pli på hästen och tar med den in i en lägenhet,  jag från mitt fönster kan se in i lägenheten och där lägger sig hästen i en säng och somnar. Som om inte det vore udda nog, när jag kliver upp ur sängen visar det sig att det finns fler rum i min lägenhet än vad som fanns när jag gick och la mig, det sjuka är att jag kunde känna mina fötter mot golvet och det kändes som om jag upplevde drömmen på riktigt. När jag öppnar dörren till nästa rum, sitter min mamma där och hon berättar att jag borde gå ut och kolla läget med min bil. Något fundersamt går jag ner till parkeringen men kan inte hitta min bil någonstans, i drömmen har min bilnyckel fjärrstyrt lås och jag trycker in knappen. Låset på en skrotig Pick Up, öppnas och jag förstår ingenting, det här är ju inte min bil? Mamma kommer ner till bilen och berättar att jag gick ut på krogen kvällen innan(?) efter att jag druckit 2 glas vin hemma (vilket jag faktiskt gjorde i min ensamhet, alkoholistvarning?) och på krogen bytte jag min Ford Escort RS mot en jävla rishög. Jag blir helt förtvivlad och tar bilen upp på stan för att leta reda på personen jag bytt bil med. Jag hittar honom och han säger att tyvärr så har han skrotat min bil, jag kommer alltså försent. Min tanke då är att, jaja det var ju ändå hål i ljuddämparen(vilket det är på riktigt :/ ) och plötsligt förändras "krogen" till ett badhus och jag står plötsligt inne i herrarnas omklädningsrum, jag skyndar mig såklart ut. Där utanför stöter jag på två gamla klasskompisar som försöker övertala mig att läsa biologi på Universitetet, vilket jag förut ville men inte längre. Jag säger att jag ska fundera på saken och åker hem igen.
När jag kliver in genom dörren ser min lägenhet ut precis som vanligt igen, med undantag att mina föräldrar tydligen har flyttat in hos mig.
Sen vaknade jag.

Hästen i drömmen var ungefär i den här storleken, men det var en riktig levande häst.

Ganska skum dröm faktiskt, undrar om det var något hallucinogent i vinet jag drack igår? Drack 2 små glas vin medan jag kollade på film igår kväll, ett vin med väldigt låg alkoholhalt gjort på maskrosor. Låter PISSÄCKLIGT, men det är faktiskt drickbart även om man inte blir speciellt påverkad. TJI fick jag, jag blev tydligen riktigt påverkad och fick tydligen hallucinationer och grejer. Otäckt.
Det första jag gjorde var att kolla ut genom fönstret och se efter så att min älskade Ford stod där ute på parkeringen, det gjorde den.

Ciao!

      - Klätterträd -

Vid 19 tiden ringde mamma och undrade om hon och Kent kunde komma förbi och dricka lite kaffe och umgås lite. Ja, det är klart dom kunde det. Dom skulle bara gå ut med Sapply och så innan och skulle väl vara här vid 20-tiden.
Då kom jag på att jag har skivade äpplen i frysen som ligger och blir försörda, så jag tog fram dom ur frysen och på en kvart hade jag gjort en äppelpaj som var klar att ställas i ugnen. Hann även diska upp allt från bakningen och annan disk som redan stod på diskbänken. Sen hann jag sätta på kaffe och göra i ordning Marsán såsen innan mamma ens hann ringa och säga att dom åkte. Då hade det gått ca.40 min sen dom ringde, faan vad jag är effektiv ; )

När dom kom hit lämnade Kent över nåt jättetungt till mig, sen såg jag var det var. Det var ett klätterträd till Casper, ett sånt där med flera våningar och klös-pelare. Nästa lördag ska ju jag vara hundvakt och jag har ju gått och funderat på hur jag ska ha råd att köpa ett sånt där träd till Casper. Så kom mamma tydligen på att dom kunde köpa ett sånt till mig som tack för att jag är hundvakt, smart lösning va? : )
Sen fick jag lite mat och ett paket Löfbergs Lila också, tack mamma och Kent : )
Vi slängde ihop den där mojängen och Casper var överförtjust :P jag också såklart, då slipper jag ju tänka på att köpa klösbräda och grejer :D

Eftersom jag har en av dom klantigaste katterna i stan så har jag lagt en tjock matta under klätterträdet ifall han skulle dråsa i golvet med huvudet före eller nåt annat som är typiskt Casper att göra...

Min lilla kille är så duktig, tog sig upp helt själv. Han är ingen liten bebis längre :D man ser honom knappt, men han hänger på klös-pelaren på baksidan :P
Så fick mamma och Kent en överraskning också, det skulle serveras äppelpaj och Kent kläcker ur sig; "Den här var mycket godare än den du gjorde förra veckan, Marita" (Min mamma heter Marita).. som tur är så höll hon fullständigt med honom, annars hade det ju kunnat gå illa ;P
Jag kan ju inte hjälpa att jag har skills inom paj-området eller hur? ; )
Jag blir ju bara glad att jag kan lyckas med något i köket, tydligen är det bakning jag är bra på. Det är ju alltid något : )

Blixten på min kamera gör att den ser ofärdig ut, men den är mer gyllen-gräddad än vad bilden visar :P
Kanske ska starta ett konditori, med 100 sorters pajer? ;D haha


Ciao!

      - Pure -

Tänkte rekommendera en produkt faktiskt.
Garnier Pure - 3 i 1. Ansiktstvätt, ansiktspeeling och ansiktsmask i 1.
När jag använder den som mask så låter jag den sitta tills den stelnat, sedan blöter jag händerna med ljummet vatten och mjukar upp ansiktsmasken lite och gnuggar försiktigt ansiktet så att kornen i krämen "polerar" huden lite. Sedan sköljer jag ansiktet grundligt. Sen har jag världens lenaste babyhy i ansiktet. Krämen innehåller Mentol vilket gör att huden känns väldigt uppfriskad efteråt.
Jag rekommenderar den verkligen om ni vill ha världens lenaste hy på bara några minuter : )


Såhär otäck ser man ut, osminkad och med ansiktsmask. Titta och njuuut :P HAHA

Ciao!

      - Real Girl -

But I don't wanna think about
What's gonna come around for me
I'll just take it day by day
'Cause it's the only way
To be the best that I can be

I never pretend to be something I'm not
You get what you see, when you see what I've got
We live in the real world, I'm just a real girl
I know exactly where I stand

And all I can do is be true to myself
I don't need permission from nobody else
'Cause this is the real world, I'm not a little girl
I know exactly who I am



Ciao!

      - Tradera -

Glöm inte att gå in på min auktion på Tradera.

Nu, efter att ha ägt den här datorn i 6 månader har jag äntligen skaffat ett antivirus program.
Heja, Norton, bort med alla infekterade filer nu!
Imorgon har jag bott i min lägenhet i 6 månader, gud vad fort tiden går. Ett halvår och det känns ju inte som det gått 2 månader ens. Jag hoppas verkligen att jag kommer bo här ett bra tag till, att allt ordnar sig så att jag och Casper har någonstans att bo i framtiden. Blötte by the way nyss upp lite torrisar (hård kattmat) med en äggula och gav Casper och han åt för fullt. Mycket bra, det är ju protein och alla möjliga grejer i äggula som är bra för honom och hans päls. Han måste ju lägga på sig lite, man känner ju varenda kota och ben på honom.

Äggula, eller ja rått ägg överhuvdtaget ser ju väldigt motbjudande ut.. usch...:S

Själv åt jag varma mackor förut, två med tonfisk och riven ost på och två med rysk medwurst och riven ost på och ett stort glas kall o'boy : ) men min lilla bus Casper trodde det var hans o'boy så när jag inte var närvarande passade han på att smaka lite, jäkla busunge. Han ska inte lära sig att få äta uppe på bordet eller att få äta alls av min mat när jag äter. Han är en kattunge nu, blir 12 veckor idag och man får ju ha överseende med det då, men när han blir stor ska han inte tro att det är okej längre. Men vad ska man göra? det är ju ingen hund som man kan lära kommando ord och man kan inte förvänta sig att han ska lära sig "sitt", "ligg" "ner" "nej" etc..
Men han ska lära sig vad som är hans mat och vad som är min mat, vilket inte borde vara så svårt eftersom hans mat står på golvet och min mat står på bordet.
Har även satt upp tvättid, söndag 17-20. Enda lediga tiden som fanns dom närmsta dagarna. Ja om jag inte vill tvätta klockan 20-00 på lördag kväll, men njaaa... ägna en lördagkväll åt att tvätta? Nej tack, sån panik är det inte.


Jag har faktiskt betalat räkningar idag, alla utom hyran som jag hoppas få hjälp med från socialen. Visserligen kommer mamma betala min hyra den här månaden annars, så får jag betala tillbaka när jag har råd. Men det vore ju faktiskt kul om NÅGON i det här samhället kunde bidra lite. Jag borde faktiskt ha rätt till hjälp precis som alla andra. Utan att behöva sitta i knarkträsket eller ha en bebis på nacken...
Lite rättvisa tack!

Ciao!

      - Intelligens -

Torsdag 28 augusti 2008

Har såhär på förmiddagen suttit och gjort ett IQ-test, i brist på annat och för att jag faktiskt undrar hur lågt IQ jag egentligen har.




Jag fick 116 i resultat, inte så pjåkigt kanske? : )
Kolla ditt IQ HÄR

Ciao!

      - Kiss my *** -

Nu har jag gjort alla dagens ärenden, jag har pantat lite, handlat lite och ätit mat. Efter maten förut la jag och Casper oss i sängen och kollade på En Prinsessas Dagbok, skönt med en lättsam film. Såg att den gick igår på TV, men jag missade den så jag tittade på den idag istället, bra va? :P
Så jag och Casper har lite myspys ikväll, det blir mer film senare.
Har Frankensteins Brud från 1935 i arkivet.
Eller så kanske det blir någon komedi, Are We There Yet? med Ice Cube.
eller annars kanske det blir Life med Eddie Murphy och Martin Lawrence.
Mycket bra film, har ni sett den?
Igår kollade jag på PS I Love You. Jag har läst halva boken, men sen kom jag in i en period då jag inte orkar läsa böcker och glömde den. Men nu har jag iallafall sett filmen och jag var nära till tårar några gånger, antingen är det för att den stundvis var lite sorglig eller så har jag PMS. Hur som helst, se den!
Sen har jag The Mist också, jag har inte sett den än, den är från 2007.
Är det någon som har sett den? Är den bra?
Jag orkar inte titta på en film som inte är bra, då blir jag bara rastlös.

 Chillar lite vid fönstret
 Ligger och chillar på mammas väska : )
 Vad kul man kan ha med en makaron, som jag råkade tappa när jag skulle äta...
 Riva sönder min arm litegrann...som vanligt..:P
Var kul man kan ha med en hårsnodd :P
 Jag tittar på film och Casper sover på mig.
 Sen lägger sig Casper som vanligt på sin älsklingsplats.

Min auktion på Tradera går inte så bra, jag gjorde som alla andra. La in ett lågt utropspris på 1000kr och idag la någon ett bud på 1000kr på min projektor. Den är värd 5-6000kr egentligen men jag gjorde som sagt som alla andra. VAD SKA JAG GÖRA OM INGEN LÄGGER NÅGOT HÖGRE BUD? SÄLJA MIN PROJEKTOR FÖR 1000KR NÄR DEN ÄR VÄRD MYCKET MER? Herregud, vad fan har jag gett mig in på? Jamen det är klart jag bara ska få 1000kr för den, det är ju mitt otursår. Jag sitter och har 5900kr kvar att betala på den och får inte mer än 1000kr för den.
JAMEN TACK SÅ JÄVLA MYCKET ÅR 2008!
OCH FUCK YOU GLENN EDPIL!!!!!!!!!
KISS MY ASS!

Ciao!

      - Let's Twist Again -

Jag har trots min depression faktiskt dammsugit, torkat golven, städat toaletten och diskat idag. Jag har faktiskt varit duktig om jag får säga det själv. Jag tänker faktiskt åka och handla nu, jag har ju pant-flaskor som kanske räcker en bit i allafall. Ingen kan ju begära att jag ska gå hungrig, eller hur?
Sitter just nu och lyssnar på lite gamla klassiker. När jag gick i 9an hade vi ett uppträdande som heter "Stilar&Trender", klassen blev uppdelad i 5 olika grupper, varje grupp fick ett årtionde. 50-tal,60-tal,70-tal,80-tal och 90-tal. Min grupp fick 60-tal och vi skulle plocka fram allt det som var typiskt för 60-talet, kläder, frisyrer, musik och nyheter som var stora på 60-talet. Jag har ju världens scenskräck och vi skulle först på dagen ha uppvisning för 7orna och sen på kvällen visa upp det för föräldrarna. Trots min scenskräck hade jag skitkul. Jag, Carro och Emilia som var tjejerna i vår grupp, sjöng The Beatles - Help! (iklädda herrkostymer) och Yellow-polka-dot-bikini och några till, killarna spelade trummor, gitarr och bas(vi hade turen att få dom musikaliska killarna i vår grupp). Carro mimade till Millie Small - My Boy Lollipop.
Vi hade modevisning till musik Roy Orbison - Pretty Woman och sen dansade vi lite TWIST också, till Chubby Checker - Lets twist again. Vi fick höra från massa folk, även föräldrar till dom som var med i dom andra grupperna, tyckte att vårt uppträdande var bäst. Dom flesta av dom är väl födda på 60-talet och kunde väl känna igen en hel del där. Men även 7orna tyckte vi slog dom andra med hästlängder, även om det inte var en tävling utan bara en väldigt kul show.
När jag körde budbil till Gävle natten till igår, så tog jag med mig en bunt med CD-skivor och jag fick med mig Ljuva 60-tal, blev påmind om den här perioden då vi övade och övade och sen hade uppträdandet, det var verkligen en underbar tid i mitt liv och jag önskar jag kunde få känna bara lite av den lyckan jag kände då, Maj-04.
Därför sitter jag nu och lyssnar på låtarna vi hade med i showen och drömmer tillbaka till bättre tider, tider utan större bekymmer än att skolavslutningen närmade sig och vi alla skulle gå skilda vägar i livet.
2004, året då Rebeckas liv blomstrade.

Några av låtarna som ger mig nostalgi-rush.
My Boy Lollipop - Millie Small
Lets Twist Again - Chubby Checker
Help! - The Beatles
Pretty Woman - Roy Orbison
Its my party - Leslie Gore
Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polka Dot Bikini

Ciao!

      - Runaway -

Onsdag 27 augusti 2008

Eftersom jag kom hem ganska sent igår morse från Gävle, så gick jag också upp ganska sent. Därför somnade jag inte sådär jättetidigt inatt och därför gick jag inte upp förrän klockan 11. Kanske inte jättesent men jag hade ju lite att fixa idag, skulle till banken och fixa kontoutdrag och be dom skriva ut min Hyresavi som jag får som E-faktura till min internetbank. Sen åkte jag hem till mamma och Kent för att ringa till den där FÖRBANNADE Försäkringskassan, hade 20 min väntetid och låg på plats 156 i kön. När jag efter typ 25 min kom fram, så fick jag veta att dom fortfarande inte är klara med mitt ärende?!?!?! VAAAA????!!!! Igår var det 2 månader sedan dom fick mina papper och dom är inte ens färdiga än? Hon i Kundtjänst tyckte personligen att det var förskräckligt och för att citera henne "Det här är inte klokt, 26 juni fick vi dina papper och dom är inte klara än? Så här får det verkligen inte se ut!" Nej, men det är ju JAG som sitter här och inte har pengar varken till Hyran, elen, telefonen eller till MAT! Vad fan är det dom håller på med liksom?!
Sen åt jag korvstroganoff och ris hemma hos mamma, som var hemma på lunch och sen åkte jag till Försörjningsstöd för att lämna in min ansökan. Anledningen till att jag varit tvungen att vänta såhär länge är för att jag var tvungen att vänta på min sista lön från Rent Hus som kom in idag, så dom kunde se den på mitt kontoutdrag. Jag har 2000kr att leva på just nu, min hyra ligger på 2772kr och sen har jag övriga räkningar för ca. 1500kr. DET SER INTE LJUST UT! Jag är i upplösningstillstånd just nu, vet inte vart jag ska börja eller sluta. Jag har ingen mat hemma heller, smöret är snart slut, brödet tog slut igår, mjölken är slut.. ALLT är slut, ja förutom pastan då. Jag får leva på pasta verkar det som. För tänk om jag inte blir beviljad försörjningsstöd? Vad gör jag då? Jag kommer få en hyresanmärkning, alla mina övriga räkningar kommer gå till Inkasso och sedan till Kronofogden! Är det såhär det ska vara eller? En person som har gått i skolan i 12år, tagit studenten på Naturvetenskap SPRINT(engelskt program) och sedan studenten har jobbat så mycket jag haft chans till, ska den personen inte ha en möjlighet att få hjälp om hon plötsligt blir arbetslös? Ska man behöva vara knarkare, ha barn, supa eller vara allmänt kriminell för att samhället ska bry sig? Ska jag behöva skaffa barn för att få pengar att kunna leva på? Jag tänkte ju knappast bli långvarig hos socialen, jag försöker ju hitta ett jobb men det är inte så lätt när man har en rygg som fortfarande är paj och dom enda jobben jag kan få är städjobb eller som försäljare. Visst försäljningsjobb är inte tungt för ryggen, men jag vägrar gå på provisions-baserad lön, utan minsta säkerhet eller något. Då hänger det ju på hur mycket man säljer och jag är ingen försäljare, jag kan inte "övertala" folk att köpa en viss produkt, jag kan inte ta hot och arga människor som jag ringer till. Jag vet ju själv hur jobbigt det är när dom ringer, man slutar ju svara i telefonen till slut, för dom ringer på olika nummer varje gång och ibland på Privat Nummer och man orkar bara inte. Jag kan inte vara personen på andra sidan linjen som försöker sälja något, med inställsamt trevlig röst och bara spy ut skitsnack genom telefonluren. NEJ NEJ NEJ. Jag skulle förmodligen klappa ihop och behöva antidepressiva mediciner efter ett tag.
Jag vet inte hur det här ska lösa sig, huvudsaken är att jag får pengar till mina räkningar och att Casper har mat. Resten kvittar, jag klarar mig på vatten och nudlar eller nåt annat billigt. Jag orkar liksom snart inte mer, den här sommaren har varit den värsta i mitt liv. Allt har krånglat, inget har gått åt rätt håll och det verkar ju som det tänker fortsätta så även i höst om det inte händer något POSITIVT snart!
Min hyra ska vara betald 31 aug och hittills har jag inte varit en sekund för sen att betala, har alltid betalat hyran den 27e eller den dagen jag fått pengar i 6 månaders tid. Kan det inte bara bli bra någon gång?! Jag har haft en svidande oro i min magen sedan 15 juni ungefär och det verkar ju fan inte bli ljusare ju längre in i tunneln jag kommer. Jag har förmodligen gått in i fel tunnel och den här tunneln leder inte ut nånstans, utan fortsätter bara rakt ner i underjorden. Hoppas det finns en stege i den här tunneln då, så jag på något sätt kan klättra upp igen.

Jag ska gräva ner mig i sorg nu med en film eller något. Skulle verkligen behöva åka och handla, men jag har ju liksom räkningar att betala och jag har inte vågat göra det än. Fyfan, vad allt känns åt helvete. Jag sitter med mina 2000kr och har ingen aning om jag ska betala dom räkningarna jag har råd med, eller köpa mat? Visst, inte mat för 2000kr men för hur mycket då? 100kr? Vad fan räcker det till? ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅHHHHHHHHHHHHHHHHH! Jag ger upp nu!

Ciao!

      - Gävle Tur&Retur -

Tisdag 26 augusti 2008

Kom nyss hem från Gävle, tog en liten åktur på en sisådär 47 mil. Ett infall av körsug bara.
Nej då, jag skojar bara. Vid 20-tiden igår kväll (måndag) ringde Jonas (Transportledaren) från Sydnärkes Transport och frågade vad jag hade för mig. Jag satt här vid datorn och hade tråkigt upp över öronen.
Så frågade han om jag hade lust att tjäna lite cash, javisst klart som fan jag har lust till det... så det var bara att klä på sig "körkläder", fylla på nytt vatten och mat i Caspers skålar, kolla hans toalett, checka så han hade allt han behöver och sen var det bara att bege sig mot Holmen och Sydnärkes Transport (min gamla arbetsplats där jag städade i 1,5år och körde budbil när tillfälle gavs). Sen var det bara att ta en Sprinter, åka till Adolfsberg och få Shell-tankkort av Jonas och sen styra kosan mot Ahlsell, Hallsberg.

Mercedes Sprinter, väldigt stor om man jämför med min bil.
Lastningen tog omring en timme och det var ju lite jobbigt, eftersom klockan blev ganska mycket innan jag ens kom iväg från Örebro.. men men, jag hade ju betalt och OB-tillägg hela tiden, så varför klaga?
Resan upp kändes som en evighet, stötte på ett par rävar som sprang över vägen och som jag som tur är lyckades bromsa för.
Sen var jag äntligen i Gävle efter ca 3 timmars körning, dom lossade min bil (hade 6 pallar, badkar, toaletter, element.. you name it) sen var det bara att vända och åka mot Örebro igen.

Gävlebocken, som i stort sett varje år lyckas brinna upp...

I Västerås fick jag åka in på Shell för att tanka och köpa kaffe, när jag står vid nattluckan kommer en polisbil som ska tankas. När jag handlat mitt och går förbi snuten som står och tankar så tar jag ögonkontakt och med oootroooligt inställsamt leende säger jag ett jättetrevligt "Hej hej!" Polisen tror väl att det är något fel på mig, han kollar på mig uppifrån och ner och ser väldigt förvånad ut att någon hälsar på en polis, sen säger han "Hej hej" till mig också.. Hahaha, när jag hade satt mig i bilen var jag tvungen att sitta där en stund och skratta åt mig själv. Hej, jag heter Rebecka och jag är egentligen rädd och hatar dessutom poliser, men jag hälsar på dom ändå. Utan anledning...
Sen åkte jag hemåt och var hemma vid åkeriet klockan 5. När jag kom hem möttes jag av en yrvaken Casper som verkar ha tillbringat dessa 9 timmar som jag varit borta, sovandes på sin favoritplats; bredvid min huvudkudde.

Han har funnit sin sovplats här i livet. Inte konstigt att han uppträdde underligt och höll mig vaken hela natten när min lillasyster sov på hans plats... stackars Casper... :P

Nu ska jag lägga mig och läsa lite, sen ska jag sova och förhoppningsvis lugnar Casper ner sig snart och lägger sig hos mig och sover också. Annars vet jag var jag kommer få utstå, hans nya taktik för att hålla mig vaken eller väcka mig är att ligga och bita i mina örhängen som jag har i öronen. Eftersom några av dom är ringar så finns ju risken att han kan riva loss dom och det gör nog jävligt ont. Alldeles nyss var han i mitt knä och försökte slita bort min navelpiercing, satt och drog i kulan på staven med tänderna. Bus-katt!

Godnatt,
Ciao!

      - Seg dag -

Måndag 25 augusti 2008

Wohoo, 700kr i lön! YEEES. Verkligen.
Nej men det är väl inte allt jag får, dom där pengarna kommer från mitt andra jobb, budbilskörning.
Jag ska ju ha lön från Rent Hus också, haha typ 700kr där med:P
Alla andra kan njuta av sina löner idag, medan en annan fortfarande får sitta och vända på varenda krona.
Imorgon bär det iväg till banken för att skriva ut lite kontoutdrag och grejer.
Ska fixa dom sista sakerna till försörjningsstöd och sen åka och lämna in allt hos dom.
Jag måste även ringa Försäkringskassan IGEEEEEEEEEEEEN och fråga vad faaan dom håller på med. Idag är det 2 månader sedan dom fick mina papper, jag har lämnat in allt och nu SKA JAG HA MINA PENGAR!
Försökte ringa förut men det var såna jävla köer så jag fick hoppa över det idag. Åker hem till mamma och lånar deras telefon imorgon.

Idag har jag och Casper inte gjort ett dugg. Jag gjorde omelett förut, med tonfisk, röd paprika och ost i.
Blev massor med gott : ) och Casper fick en äggula blandad med lite tonfisk, äggula är ju bra för deras päls och grejer.
Sen satte jag mig och kollade på Snuten i Hollywood 3 och efter en stund kom Casper upp i sängen och gjorde mig sällskap. Sen gjorde jag lite varm o'boy och lade i marshmallows, mycket gott :)
Nu ska jag fortsätta vara slö och kolla vidare på filmer. Det blir Jurassic Park den här gången, underbar film måste jag säga.


Ciao!♥

      - Accepterade -

Vid 13-tiden körde jag Mickis till tåget och såg till att hon kom på rätt vagn och så.
Jag hade gjort ägg mackor åt henne och så skickade jag med lite godis och dricka till tågresan.
Eftersom jag hade Casper med mig i bilen och jag inte kunde lämna honom där, så fick han följa med till Resecentrum och till perrongen. Han pep ju ganska mycket, men det gör han ju hela tiden när han är i buren. 
Sen åkte jag och Casper till mamma, Kent och Sapply för att hälsa på och äta mat.
Det verkar som om Casper har accepterat Sapply och Sapply har accepterat Casper. Det känns väldigt bra, Casper kunde till och med slappna av såpass mycket att han sov i en säng och Sapply låg nedanför och sov. Ingen rädsla där inte. Kommer Sapply för nära eller är på för mycket så räcker det att Casper lyfter tassen mot honom som en varning, då backar Sapply och sen är det lugnt.

Casper busar med något och Sapply tittar på, helt lugnt.

Och så har Casper smakat både potatis, nötstek och kantarellsås idag. Han älskade det!
Den här katten kommer ju typ kunna äta samma mat som jag, om han fortsätter sådär. Han är verkligen inte kräsen, vilket jag tycker är väldigt bra.
På vägen hem, så började jag undra varför han inte skrek och hade sig i buren.. jag kollade in och där låg han och sov djupt och lugnt. Lilla gubben, han är ju så duktig. Han kan till och med sova när vi åker bil nu, det är verkligen jätteskönt att han även kan slappna av under en "otäck" bilfärd.

Nu har han tydligen hittat in i min garderob, jag hade glömt stänga ena dörren och när jag ropade på honom tittade han ut bland kläderna. Riktig liten busunge det där : )

Nu ska nog jag och kanske Casper kolla på någon film eller något, jag är helt slut efter att ha sovit sammanlagt 3 timmar inatt och gått upp innan 9.
Ciao!

      - Lite mer lördag -

Söndag 24 augusti 2008

Jag har varit vaken sen innan 9 i morse, duktigt. Min lillasyster Mikaela vaknade före mig och sen frågade hon om hon fick träffa sin kille i någon timme innan hon ska åka med tåget hem till Borås klockan 13.
Egentligen oroar jag mig för att hon inte ska komma tillbaka innan 12 som jag sa åt henne, men ja.. hon kanske lyssnar på mig, vem vet?

Det fanns en tävling borta vid Kvinnersta som hölls av Sveaskog, man fick 5 kottar som man skulle kasta i en kruka som stod några meter bort, satte man 2 fick man en kompass, satte man 3 fick man en kåsa(mugg) och satte man 4 fick man en keps eller välja vad man ville. Min lillebror Pierre och Andreas kastade massor med gånger, satte oftast 2-3 stycken.
Jag skulle ju bara testa för skojs skull, jag har inget sinne för att träffa saker. Kan inte ens sätta en basketboll i korgen.
Men jag träffade faktiskt 4 stycken i krukan och fick välja vad jag ville. Eftersom jag aldrig har ägt en kompass så valde jag det, så nu kan jag ränna runt i skogen utan att vara rädd för att gå vilse ;D haha.

Sen när Mikaela kom hem till mig igår kväll igen, så åt vi massa gott och tittade på Norbit : )
När vi skulle sova hade jag en liten Casper som låg och sov på min hals, lite svårt att andas men det är så mysigt när han ligger och sover på mig.

Idag ska jag hem till mamma och Kent och äta nötstek med potatis och kantarellsås, dom hade tydligen hittat en massa kantareller igår i skogen. Mmm vad gott med kantareller :D
Idag är det också en vecka sedan Casper flyttade hit, det har gått fort!
Nu sitter jag och funderar på vad jag ska äta till frukost, har inte kommit så långt än.
Men jag har en liten Casper som ligger i knät och sover, så jag får väl vänta en stund. Vill inte väcka honom, han har varit vaken sedan 6-tiden och är helt slut nu.

Ciao!

      - Kvinnerstadagarna -

Vid 11 idag skulle min lillasyster Mikaela, som är hos mig i helgen, träffa en kompis och då passade jag på att åka till Kvinnersta med pappa, Anne-lie, Andreas(Anne-lies son) och Pierre(min lillebror). Dom hade något sorts Öppet Hus i helgen och där fanns massor med djur och maskiner man fick prova och utställningar av alla möjliga slag.
Det har varit jättefint väder idag så vi har njutit i sol och värme hela dagen. Vi åkte iväg vid 12-tiden och kom hem till stan igen vid 17 tiden.
Dom hade kossor, kalvar, hästar, grisar, höns.. ja you name it.
Det stod en ensam ko i en ynklig liten hage där, med jättedåligt stängsel som en kattunge skulle kunna bryta ner.
När vi stod och kollade på kossan som var otroligt stor, börjar hon plötsligt göra försök att smita iväg. Helt plötsligt bryter hon sig igenom stängslet och skenar iväg!!!! En skötare sprang efter och drog i hennes rep som hon hade kring halsen, och han bara släpas efter henne.. hon springer mot en liten familj med barnvagn och det var på millimetern att dom hann dra undan barnvagnen innan hon hade mosat den. Alltså det var fan något av det otroligaste jag sett, man fattade liksom inte att det var verklighet och stod bara och gapade med stora ögon. Hon försvann iväg, med skötaren i släptåg, och in i en dunge. Där stannade hon och det kom fler skötare och hjälpte till, dom hämtade fler rep och grejer. Hon sparkade bakut mot en av dom och träffade en kille på låret, måste ha gjort jävligt ont.
Efter en liten stund kommer dom ut med kossan från dungen, FYRA karlar håller henne i schack och en annan går före och säger åt folk att flytta på sig så dom inte blir mosade om kossan skulle få spel igen.
Vi flyttar på oss en bit och när dom går förbi med den stackars kossan så ser jag att det FORSAR blod ur näsborrarna på henne. Jag har nog aldrig mått så dåligt som när jag såg den bilden, hon blöder och är totalt uppskärrad och stirrig. Dom tog in henne i ladugården så hon fick lugn och ro, men jag gick in där sen och frågade en skötare hur kossan mådde och varför hon blödde sådär och om hon kommer klara sig.. jag fick veta att hon hade blödit näsblod för hon blivit så otroligt stressad av alla människor och när hon skenade iväg och att hon nu stod och blev mjölkad och hade lugnat ner sig.
Det var skönt för mig att veta, jag lider alltid så mycket med djur, mer än med människor för dom kan ju tala om vart dom har ont, om dom har ont, hur dom mår och dom kan också försvara sig bättre än ett försvarslöst djur.
Visserligen var den här kossan starkare än 4 killar, men hon är fortfarande försvarlös i och med att vi människor faktiskt kan göra vad vi vill med djur och dom kan inte skydda sig själva på samma sätt som vi kan.
Jag var i allafall väldigt uppskärrad efter den där händelsen och känner mig fortfarande illa till mods när jag tänker på det som hände :(

Här håller dom på att fösa in henne i ladugården, på nedre bilden råkade min pappa fastna på bilden också :P

Inne i ladugården fick jag se en annan syn som chockade mig ganska mycket och jag blev faktiskt lite skrajsen också.

Tänk om den här bjässen skulle få tokspel och slita sig?! Han väger mer än min bil och med dom hornen :O
Jag kände mig faktiskt tvungen att fråga en skötare om det var okej att ta kort på honom, så han inte skulle bli irriterad och uppretad av blixten och få nåt ryck.. För då hade jag kunnat känna mig ganska död, eftersom jag stod närmast.
Bli spetsat av dom där hornen är nog ingen höjdare va? Men han är tydligen väldigt lugn och skulle aldrig få för sig att göra något sådant, sa skötaren. Så jag plåtade honom, med största respekt och en släng av skräckblandad förtjusning.

Det kommer mer bilder senare, nu ska jag hämta min lillasyster.
Ciao!

      - Debut -

Lördag 23 augusti 2008

Igår kväll åkte vi ut till stugan med Casper, så han skulle få träffa Sapply och ha lite roligt. Först var Casper ganska rädd, fräste och höll på, det är ju ganska naturligt eftersom Sapply inte är en liten hund. Men till sist, efter ett par timmar så verkade dom ha accepterat varandra såpass att Casper inte försvann och gömde sig när Sapply kom. Casper retades lite, sprang omkring och busade upp Sapply, sen sprang han in under soffan dit Sapply inte kommer och sen kom han fram igen och retades lite till. Vi sov över där, men då fick Casper ligga inne i rummet så Sapply inte kom in.
Casper fick vara ute på altanen, vi stängde dörrarna så han inte skulle sticka iväg och han hade jättekul. Sapply älskar ju katter, älskar att busa med dom och när Casper blivit kastrerad och större till våren kommer Sapply garanterat jaga upp honom i nåt träd... haha :P


Casper älskar att sitta på köksbordet och kolla på världen utanför...


Han hittade en favoritplats på altanen, bland virket som ska bli golv i bastun som vi håller på att bygga.


Vi tog ut honom till gräsmattan, till en plats där han inte kunde smita iväg någonstans, så han fick känna gräs under sina tassar för första gången, men han tyckte det var lite otäckt så han ville upp i min famn igen :P


Sapply smyger på Casper och...

...Casper smyger på Sapply :D


Såhär slut var min lilla Casper när han hade kört sitt race i ett par timmar... det tar på krafterna att retas med vovvar

Det som är så skönt är ju då att dom verkar komma överens ganska bra, Casper är inte rädd för Sapply utan han har respekt för Sapplys storlek.
Jag ska ju vara hundvakt om ett par veckor och då måste ju dom kunna komma överens annars måste jag lämna Casper hemma hos pappa över helgen och jag vill ju ha honom hos mig : )
En annan rolig sak är ju att Kent (min mammas sambo) inte tyckte det var någon bra idé att skaffa katt osv. Han var den som busade och gullade mest med Casper igår, han älskar ju katter egentligen men han vill inte gärna erkänna det :P

Ciao!

      - Besök -

Idag vaknade jag vid 9 tiden, chockad över att inte blivit väckt av en klarvaken Casper. Satte mig upp och trodde såklart han låg här i sängen och sov, men nej. Ingen kisse någonstans, vad sjutton? "Casper, kom då pojken! Casper vart är du?" började jag ropa. Då kryper en yrvaken liten kille fram under min garderob, vad han nu har gjort där under det vet jag inte. Men han verkade ha hittat en annan sovplats, jag kanske har legat och snurrat runt för mycket så han tröttnade. Dum som jag är så somnade jag om med honom här i sängen, vi somnade ju faktiskt inte förrän ganska sent inatt.
Sen vaknade vi oanständigt sent, usch på oss.
Så ringde jag till pappa och kollade vad dom gjorde, sen åt jag frukost och så plockade jag fram kattburen och stoppade in Casper i den.
Vi skulle åka och hälsa på pappa, Anne-lie, Findus(katt) och Felix(Caspers bror) och även passa på att klippa av lite på dom nålvassa klorna som min lilla pöjk har. I bilen var det ju allsång som vanligt, Casper satte igång och tjöt i buren så det var otroligt. 
Sen kom min lillasyster Nathalie dit också, vi blev bjudna på god mat och katterna hade hur kul som helst tillsammans.
Busade och brottades så det slog gnistor omkring dem.
Efter ett par timmar börjar jag undra vart dom två små bröderna (Casper och Felix) har tagit vägen, Findus låg och sov på en stol. Tittade in i badrummet och där ligger dom, tätt intill varandra på badrumsmattan och dom ser ut som Jing oJang där dom ligger. Så söta, har hittat varann igen och jag fick en klump i magen eftersom vi snart skulle åka hem och Casper skulle bli ensam igen. Har så dåligt samvete att jag inte har råd att ha två katter, så Casper slipper vara ensam när jag inte är hemma eller inte kan busa med honom. Men dom kan ju ses ibland och det är väl huvudsaken att han får träffa andra katter då och då. Jag försöker göra det bästa av situationen.

Syskonkärlek på hög nivå : )

På vägen hem skrek han lite i början i bilen sen somnade han faktiskt och det var en lättnad att han kan slappna av såpass när vi åker bil. När vi väl kom hem så var Casper tillbaka i sitt gamla spår igen och verkar inte bry sig så mycket att han är ensam katt. Han har ju leksaker och så har han ju mig och jag försöker ju busa med honom så mycket jag kan. Kärlek får han ju så det räcker och blir över, jag myser med honom såfort jag kommer åt. Älskar när han är på goshumör och bara vill ligga och mysa :D
Kloklippningen gick inget vidare, han skrek som en stucken gris när jag skulle klippa dom så jag fick låna med klosaxen hem. Nu när han somnade passade jag på att klippa dom klorna jag kom åt och han brydde sig inte ett dugg, låg och spann bara. Kom inte åt alla tassar, men han är en hejare på att byta sovställning, så jag kommer snart åt fler klor : )
Visst, han kanske är i minsta laget för att få sina klor klippta, men det är för hans egen skull jag gör det. Han fastnar med dom överallt, när han busar på mattan så tar det tvärstopp när han ska springa iväg, klorna sitter fast i mattan. Därför ska jag klippa dom så han inte gör sig illa (eller mig) när han är busig...

Ringde förresten till dom som vi köpte katterna av för att ta reda på vilket datum dom är födda, det hade jag totalt glömt bort att fråga om. Så nu vet jag att Casper är född 5 juni 2008 : ) så den 5 juni 2009 blir det kattkalas med räkor och annat kisse-gott :P
Jag ska nog ta och åka till veterinären med honom och kolla lite, han kliar sig ganska mycket i öronen men det syns inget, så ska kolla om han kan ha öronskabb eller något. Ska även vaccinera honom, eftersom ALLA säger att man ska det och jag vågar nog inte trotsa ALLA. Är lite tveksam fortfarande, men jag vill ju göra det som är bäst för honom.
Sedan blir det ju kastrering, det kan han ju ha klart för sig. För här ska inte bli något kåtslag om nätterna när han blir könsmogen, nej fy. Minns hur det var när Sigge(min förra katt) blev könsmogen, det var ju inte tal om att man fick sova om nätterna, nej. Sen måste jag ju det ändå, för till våren ska han ju få vara ute i sommarstugan litegrann och då kan jag ju inte ha en katt som är mer intresserad av katthonorna runt omkring, än av att fånga råttorna som tror att dom får bo i sommarstugan. Då kommer han ju sticka så fort han blir utsläppt och sen vet man ju inte om man hittar honom igen.

Han är ju bara en liten bebis fortfarande. Blev 11 veckor gammal idag : )
Jag vet att min blogg har handlat väldigt mycket om Casper nu dom senaste dagarna, men det är väl det enda som händer i min tillvaro just nu. Och mina dagar går ju åt att vårda och bry mig om honom, så jag skriver ju bara om det som händer. Annars har inte mycket hänt här, jag ska väl fixa dom sista papprena som Försörjningsstöd ska ha in och sen är jag väl klar med det. Imorgon tänkte jag gå ut och gå litegrann, runt skogen eller något. Måste ju försöka vänja Casper att kunna vara ensam korta stunder åtminstone, för det är ju viktigt att han kan det. Om jag nån dag i framtiden får ett jobb, så kan det ju vara ytterst nödvändigt att han klarar av att vara själv.

Ja, nej nu är väl det jag hade att säga nerskrivet här. Jag återkommer om jag har något mer att berätta
Ciao!

      - Snuten i Hollywood -

Torsdag 21 augusti 2008

hur naturlig är du?

Du har:
[x] En plattång
[ ] En locktång
[ ] Designparfym
[x] Mascara över 100 kr
[ ] Fondation över 200 kr
[ ] Ögonfransböjare
[ ] Olika borttagningsmedel
[ ] Speciell hårbalsam i en sprayflaska
[ ] Läppglans över 100 kr
[  ] Hårinpackning
[  ] Bodybutter
[x] Bodylotion
[x] Parfym över 300 kr
Totalt: 4

Du:
[ ] Använder locktång/plattång varje dag
[ ] Använder fondation varje dag
[ ] Använder mascara varje dag
[ ] Använder kajal varje dag
[ ] Avänder läppglans varje dag
[ ] Använder bodybutter varje dag
[ ] Använder bodylotion varje dag
[ ] Använder ansiktsrengöring varje dag
[ ] Använder hårinpackning varje dag
[ ] Använder hårspray varje dag
[ ] Tränar på Gym
[ ] Klipper dig varannan/varje månad
Totalt: 0

Du har:
[x] Tonat håret
[x] Färgat håret
[ ] Hårförlängning
[x] Piercat dig
[x] Tatuerat dig
[x] Tagit hål i öronen
Totalt: 5

Totalsumma: 9

 0-10 Naturligtvis naturliga tjejen !
10-15 konstgjord behandlad blomma
15-20 kanariefågel i nordisk miljö

Jamenvisst, här kan vi inte sova. Har nyss kollat på Snuten i Hollywood och jag är inte trött.. Sov inte länge idag, men ändå. Jag har ingen bok och dum som jag är så glömde jag be mamma ta med sig lite böcker hemifrån, när dom ändå skulle hit. Så nu sitter jag här, har läst varenda skvallertidning och Story-tidning jag äger, alla böcker jag har hemma har jag läst nyligen.. jaa.. vad gör jag nu då?
Blir det en film till, eller ska jag tvinga mig själv till sömns? hmm..


Casper behöver i varje fall inga filmer eller böcker för att somna, en leksak att leka med i 1 timma sen är han nöjd och trött. Blev livrädd förut, helt plötsligt trycker han sig in under min bokhylla där första hyllplanet är ungefär 5 cm ovanför golvet... han fastnade såklart med rumpan MITT under hyllan och jag började hyperventilera här, tänkte att nu jävla är det kört, nu sitter han där han sitter... men jag behövde tydligen inte oroa mig, han backade bara ut igen. Men jag tryckte in ett lakan som jag vek flera gånger, under så han inte kommer in där något mer. Det kan ju faktiskt hända att han gör så när han vuxit lite och då sitter han fast. Visst går det att lyfta på hyllan, men den är ju snortung!
Och vad sjutton ska jag göra med alla mina elsladdar som han får för sig att han ska leka med och en gång försökte han bita i en, han kommer ju dö om han får ström i sig!! :S Han är ju inte speciellt försiktig min lilla Casper och jag är ju rädd om honom :(
Någon som har något förslag? Jag kan ju tyvärr inte ta bort dom, för då funkar ju inget här hemma.. men om man kanske kan fixa nåt så dom inte ligger fritt på golvet?
Hjälp mig! :P


Casper, det lilla snälla och söta spöket som min lilla kisse blivit döpt efter : )

Nu ska jag försöka sova, på något sätt.. antingen med en film eller ja, en gummiklubba kanske?
Casper kommer väcka mig om cirka 4 timmar, så jag borde ju sova nu.
Godnatt,
Ciao!

      - Film & mys -

Onsdag 20 augusti 2008

Även idag blev jag väckt av en liten morgonpigg Casper, hans sätt att väcka mig idag var att ligga och tugga på mina händer. Jag vände mig om och kollade på klockan 6.13...suck...
Jag antar att det som väcker honom är alla i huset som börjar vakna till liv, tyvärr har han en "mamma" som tyvärr är arbetslös, så jag har ingen lust att gå upp klockan 6 på morgonen bara för att göra ingenting alls...
Igår blev jag väckt av en liten kisse som hade tagit upp sin leksaksråtta i sängen och sprang runt som en tok över mig och mitt huvud, jagandes sin lilla råtta.. ja, kattungar är ju bara små bebisar och jag klagar inte. Jag är väldigt, väldigt glad att ha någon här, slippa vara ensam när jag är hemma. Vilket jag är ganska mycket nu för tiden.


Idag har jag ägnat mig åt att busa med Casper, sen har vi legat och kollat på film, han och jag. Vi kollade på "Big Mommas House" och en liten stund kollade vi på "Life".. sen kom mamma och Kent hit för att dricka kaffe och titta på min lilla "bebis".. Haha.

Han har upptäckt att man kan se fåglar genom fönstret, så han har suttit ett bra tag vid fönstret och med stora ögon följt skator och andra pippi-fåglar. Nu vet jag vad han kommer ägna mycket av tiden åt, dom där sakerna som flyger förbi fönstret så snabbt, oooh vad intressanta och spännande saker det finns där ute..

Då skulle jag vilja se hur han reagerar när Herr Skata kommer och sätter sig vid min balkong och tvättar sig...

Jag tror nog Casper skulle få fnatt om han fick se skatan precis utanför balkongdörren... haha

Igår sa sjukgymnasten förresten att jag inte bör skaffa ett nytt jobb förrän min rygg är helt bra igen, annars kanske jag belastar ryggen med tungt arbete och förstör allt igen. Jahapp, så då får jag väl försöka få ryggen bra igen då... det har jag försökt med hela tiden, men ja. Ingen idé att skaffa något arbete med tunga arbetsuppgifter än alltså och utan utbildning så finns det väl inte så mycket annat att välja på? hmm..
Jag hoppas verkligen att allt löser sig med Försäkringskassor och Alfa-kassor nu, har ju hållt på med dessa förbannade papper hit och dit i evigheter nu känns det som, nu borde det väl fixa sig tycker jag..

Nu ska jag och Casper snart lägga oss och kolla på en till film, är väldigt filmsugen idag :P

Ciao!

      - Casper -

Tisdag 19 augusti 2008

Helgen var full av fest, i fredags kom Magnus hit med en kartong hamburgerbröd, lite hamburgare och grönsaker.. Med sig hade han också lite öl. Jag hade lite halvt bestämt mig för att inte dricka, men det blev ju som det blev med den saken..
Eftersom vi började dricka innan vi åt, så blev vi mätta på ölen... någon mat blev inte lagad den kvällen, men vi överlevde ändå. Vi satt och kollade på musikvideor, lyssnade på musik, snackade massa och sen blev det lite diktande. Han fick för sig att vi skulle skriva dikter, "shit, jag kan inte skriva dikter" tänkte jag.
Men det kunde jag tydligen, för Magnus tyckte min dikt var jättefin.. även om det kanske var alkoholen som snackade där...(?) Det var en trevlig kväll, vid 3 tiden drog han hem till Mellringe och jag gick till sängs..

Lördag:
Vaknade med jordens huvudvärk, värre än jag nånsin varit med om...
ute i sommarstugan vankades det Kräftskiva, framåt 4-5 tiden åkte jag med mamma ut till stugan.
Där var redan Adde (bror) och hans tjej, sen kom Mattias(bror) och så käkade vi, drack nubbe (och en till, och en till... ja ni fattar), öl och vin.. Det blev lite mer än vad som var tänkt där också...

Söndag:
Vaknade och kunde inte riktigt bestämma mig för om jag fortfarande var full eller om jag bara inte var bakis..
Hade varken huvudvärk eller något annat bakis-symptom.. woho, tänkte jag.
Detta var dagen jag skulle bli kattägare själv, för första gången..
Senare åkte jag in mot stan, hämtade kattburen och sen åkte jag hem till pappa.
Där blev jag bjuden på potatisgratäng och ugnsbakad kassler, mycket gott.
Sen åkte pappa och jag mot Lekeberg för att hämta våra respektive katter.
I bilen på vägen hem hade vi en kattkör i baksätet, min skrek mest... dom har ju aldrig åkt bil, så det är ju en otäck upplevelse för en stackars kattunge :P
Sen var vi hemma hos pappa ett tag, alla tre katterna busade och stojade runt.
Åkte iväg en sväng och skjutsade hem Ida från Lek&Buslandet där hon provjobbat i några dagar.
Sen åkte jag hem till pappa igen, fixade lite och sen tog jag min kissemisse och åkte hem till Varberga.
Hade världens gosigaste lilla kissemiss i min säng den natten, han visste inte vart han skulle ta vägen så gosig var han.

På måndagmorgonen vaknar jag vid halv 7 tiden av att jag har en katt som klättrar på mitt huvud, spinner som en motorsåg och ålar sig. Jag klev upp och kastade lite med en leksak som han blev intresserad av, sen somnade jag om.
När jag vaknade några timmar senare låg han och sov vid mitt huvud igen.
Så duktig är han, redan rumsren går på låda från första början, äter mat och är bara väldigt duktig.
MEN han är VÄLDIGT busig, högt och lågt och överallt är han när han är pigg.

Igår, måndag, var min lillasyster Nathalie här och hälsade på och kollade på min lilla ögonsten, jag bjöd på hamburgare med bröd (fredagens mat egentligen) och vi kollade på film.

Idag var jag hos sjukgymnasten och pratade lite, fick en ny övning att göra för ryggen.. sen åkte jag till djuraffären och köpte ett par leksaksmöss till.. eftersom det är vad min lilla kille är mest intresserad av.. han har redan mördat den första, den är helt skinnflådd och sönderbiten haha. Sen skyndade jag mig hem, så min lilla knodd inte skulle vara ensam för länge, när jag kom hem låg han på min kudde och sov : )
Idag bestämde jag mig för vad han ska heta också, Casper : )
Min kompis Mia var här för en stund sen, busade med Casper och drack kaffe med mig. Hon har självmant utsett sig till Caspers mormor, jag själv är ju hans mamma ;D

Men han är som sagt väldigt busig och hans klor är sylvassa.
Mina armar ser ut som krigsfält och idag tog han fel på mitt långfinger och en leksak, så han bet till och det råkade gå hål på nageln :O så det blödde ur ett liitet liitet hål i nageln, jäklar vad ont det gjorde, men han menade ju inget illa lilla gubben. men nu har han äntligen somnat, han har varit HELVILD idag, så han kommer nog sova gott.
Inte så att jag inte tycker om när han är vaken, men när han blir på det där humöret när han ska hänga i mina armar, ja då vill jag att han ska sova en stund :P
Och nu ligger mitt lilla hjärta och sussar här i sängen bakom mig, han är ju inte mer än en bebis och då får man ju faktiskt förstå att han inte riktigt vet vad man får leka med och inte får leka med :P han vet inte att "mamma" får ont när han biter mig i armarna och försöker klättra upp för mina ben :P

Lilla Casper har kurat ihop sig i sängen, sover så sött..

Nu råkade jag titta bakåt och då ligger han och tittar på mig, helt klarvaken men ändå ligger han fortfarande.
Spinner och ålar sig, han är alltså på gos-humör :D

Sen när jag ska lägga mig kommer han vara "fit-for-fight" och jaga omkring på sina leksaker.. men han blir snart trött igen och så kommer han och kurar ihop sig hos mig och somnar : )
Något han inte tål, det är hans egen svans.. den kan han bli helt tokig på, försöker bita sönder den och springer runt i cirklar och jagar sin egen svans.. han är en liten Toker ibland, det är hans andra namn.
Casper Toker Nilsson ;D

Nu är han klarvaken, jag ska byta vatten och kolla hans matskålar.
Vi hörs,
Ciao!

      - Something else -

Fredag 15 augusti 2008

Eftersom klockan slagit 00.00 och det har blivit 15 augusti ska jag börja med att säga:
GRATTIS MARTINA 20ÅR IDAG :D

Sedan ska jag fortsätta med att berätta att jag är lite av en tokstolle, eller vad man nu vill kalla det.
Bestämde mig förut för att jag har alldeles för litet badrum för alla mina saker som är i badrummet, toa-pappersförpackningen t ex. tar ju upp jättemycket golvyta, så jag satte igång att göra en egen toa-rulls-hållare.
Material:
En smal kartong bit
En lång bit guldfärgat present-snöre som jag vek dubbelt.
Gjorde hål i kartongbiten och stack igenom snör-ändarna. Knöt ihop.
KLART!

Riktigt smart lösning tycker jag -klappar mig själv på axeln - :P och det blev massor med utrymme!

Och jag har även gjort i ordning kattlådan, som jag sa.
Sen kom jag på att jag hade en ICA-kasse med äpplen från sommarstugan. Kom på att dom kommer bli förstörda snart, obesprutade som dom är och det är ju rötmånad gudbevars... Så jag ställde mig och skivade upp massor med AS stora äpplen, klockan var redan då över tolv. Sen la jag äppelskivorna i två burkar som jag sen la in i frysen, som jag sen kommer ta fram när det blir dags att göra äppelpaj :D
Ska bjuda pappa och Anne-lie på smulpaj med äpplen, mamma och Kent har ju fått smaka mina pajer 100 ggr ungefär.
Det är alltid jag som får göra pajen, även när jag bodde hemma.
Nu är det alltså pappas tur att få smaka på mitt mästerverk ;D

Äpplena som jag har fått hem kommer från vårt fina äppelträd vid sommarstugan.
I lördags kom mamma, Kent och Sapply ut till sommarstugan. Dom upptäcker på en gång att något är fel, något fattas?
Plötsligt ser dom det; Äppelträdet LIGGER PÅ MARKEN?!
Där ligger alltså vårt äppelträd, har ramlat omkull och det ligger äpplen överallt.
Förmodligen så var det så gammalt, att när dom där jättestora äpplena växte upp så blev det för tungt. Eftersom halva trädet redan var dött, så växte det bara äpplen på ena sidan.
Det är lite sorgligt, men vi fick ju massor med äpplen i allafall : )



Nu finns det bara en liten stubbe kvar av trädet som gav Sapply skydd mot solen...

Äntligen, sa mamma. Nu kan jag äntligen plantera körsbärs-träd!
Haha ja, så kan man ju också se på saken : )

Sen måste jag ju visa min fina bil, med den nya lilla rutan där bak. Har tyvärr ingen "före" bild, bara en "efter" bild.

Nej, den är inte ny-tvättad. Var lerigt som fan den dagen :S

Ciao!♥

      - Hate It or Love It -

På torsdagens schema:
Upp och hoppa, försöka göra något åt ens hopplösa morgon-uppsyn.
Klä på sig och dricka lite filmjölk.
Skutta (släpa sig) ner till bilen och styra kosan mot city.
Parkera på Järntorget och köpa P-biljett.
In på AF och försöka hitta någon att prata med,
hitta någon att prata med och sätta sig och prata.
Lämna intyg om att tungt arbete inte rekommenderas och få det kopierat.
Prata lite till och sen gå ut till bilen och åka mot Aspholmen.
Leta sig fram till Hund & Katt specialisten och sen skutta (släpa sig) in där.
Inga röda katt-toaletter, bli besviken, ta en vit istället och svälja sina krav.
Köpa lite leksaker och sen åka till Örnsro.
Dricka kaffe, äta rester av gårdagens fika och prata med Anne-lie.
Pappa kommer hem och man pratar med honom också.
Sitta där massor med timmar och bara ha det trevligt.

Ja, jag ska sluta skriva på det här sättet nu :P tycker själv det är irriterande att läsa :P
Ja, det där är i stort sett vad jag har gjort.
Imorse ramlade mitt Arbetsgivarintyg från Rent Hus ner i brevlådan, trots att Ulla(pappersgumman) sa att hon inte skulle kunna fixa något sådant förrän nästa vecka. Jag blev såklart glatt överraskad, men glömde det såklart hemma när jag åkte mot stan och eftersom det är "tuffa tider" så åkte jag inte och hämtade det igen, slöseri med bensin.
Ska åka till Rent Hus imorgon och lämna in kläder, låna kopiatorn och kopiera alla viktiga papper som ska lämnas in överallt. Sen ska jag tacka Rent Hus för mig, åka till Försäkringskassan och lägga i det sista och avgörande pappret i deras brevlåda.
Sen ska väl sjukpenningen ändå ta och trilla in på mitt konto snart va?!
Vi hoppas på det.

Fick veta att jag får börja förberedande för Ungdomar den 22oktober, för att sedan gå vidare till någon sorts yrkesförberedande utbildning. Beroende på hur det är med min rygg, så ska jag förmodligen ansöka om plats på Yrkesförar-utbildningen : ) Men det är över 2 månader kvar tills dess, så det hinner väl hända mycket innan dess. Får jag ett jobb så går ju det före :P

Nu har jag diskat och gjort i ordning inne i badrummet för katten, med katt-toaletten och så.
Suttit och funderat på lite namn, men jag kommer inte bestämma mig förrän jag lärt känna min katt.
Tänker alltså låta honom (ja, det är en pojke) tala om för mig vad han heter, med sin personlighet och så : )
Men han ska ju veta att det måste börja på S för det är viktigt :P
Är riktigt pirrig inför söndag nu, ska bli sjukt kul och mysigt att äntligen få hem honom. Min lilla hårboll :D

Min lilla svacka är inte lika djup idag som igår, kan iallafall skratta och vara glad för en stund. Det kunde jag inte igår.
Allt ordnar sig väl, det gör det ju alltid eller hur?

Kräftskiva på lördag kväll i sommarstugan, ska bli kul.
Mamma, Kent, Mattias(+kompis), Andreas och jag.
Andreas och Mattias är Kents söner. Jag är mammas enda barn, kanske folk har förstått?


Det ska i allafall bli trevligt, men det blir ytterst lite alkohol för min del.
Ska ju iväg ganska tidigt till Lekeberg och hämta kissemissarna med pappa :D

Ciao!

      - Skrock -

Torsdag 14 augusti 2008

Ja, jag kallar det skrock. Det är inget jag egentligen tror på, bara ibland...



 Tur
Du kanske går och drömmer om en större lotterivinst. Idag får du dock fortsätta drömma, din tur indikerar inga storvinster.
 Hälsa
Idag är det troligt att du vaknar av dig själv på morgonen med en nästan sprudlande energi. Det är något som håller i sig hela dagen.
 Ekonomi
Pengar tycks vara det som du bekymrar dig mest över, och denna dag är tyvärr inget undantag.
 Arbete
Idag har du ovanligt mycket energi för jobbet. Du kan få mycket gjort.
 Kärlek
En ny passion kan nu dyka upp helt oanmäld. Har du ett fast förhållande sätts du på svåra prov.
 Relationer
Någon förefaller just nu vara i behov av ditt stöd och omtanke. En kortare resa tycks vara aktuell.

Tänkte faktiskt analysera det här lite.
Tur: Det stämmer precis, finns det något jag går och längtar efter så är det en stor summa pengar som skulle rädda min ekonomi ett tag framöver. Ber inte om flera miljoner, utan bara en sisådär 100 000kr eller nåt. Inte så mycket begärt, eller hur? :P
Hälsa: Jag kan ju inte svara på detta riktigt eftersom jag inte har somnat och vaknat än. Men jag skulle bli väldigt glad om det stämmer, dock vet jag inte vad jag skulle använda all min energi åt :/
Ekonomi: Kunde inte säga det bättre själv, mitt enda bekymmer just nu. I allafall det enda bekymret som betyder något just nu.
Arbete: Ja tänk den som ändå hade ett arbete som fungerade för ens kropp. Det enda arbetet jag har chans att få, som det ser ut nu, är städjobb och jag är inte kapabel till att städa, längre.
Kärlek: Det är inte ofta jag säger det men jag behöver inte kärlek just nu, jag har för mycket annat att tänka på och det verkar inte heller som om någon tänkt kära ner sig i mig ändå, så nemas problemas.
Relationer: Ja, det här kan ju röra vem som helst i min närhet. Jag vet en som verkligen behöver mitt stöd just nu, min lillasyster Mikaela. Hon håller på att glida ur händerna på oss och vi kan inget göra, mer än att finnas där för henne.
Vad gäller en kortare resa, ja det kanske betyder den där resan jag tänkte göra till AF imorgon? En resa på ca 20 min...?

Nja, som sagt. Ibland prickar dom in ganska många saker. Idag stämmer det på de flesta punkterna. Jag menar, hur ska den som utför det här horoskopet kunna veta att jag är arbetslös?

Jag kan ju bara säga att jag kan förutse en sak i den närmsta framtiden, jag kommer ha århundradets sömnsvårigheter inatt.
Jag har ingen bok!
Utan bok, ingen chans till sömn. What to do, what to do?
Någon som har en gummiklubba att slå i skallen på mig?

Ciao!

      - Full fart -

Onsdag 13 augusti 2008

De senaste dagarna, eller ja igår och idag har jag varit ute och flängt mestadels.
Var och hämtade papper från försörjningsstöd och pratade lite igår.
Inhandlade lite bas-grejer till katten och sen var jag hos mamma hela kvällen.
Kom hem, orkade inte sätta mig vid datorn, satte på en film att somna till.
Kunde inte somna, så när filmen var slut och klockan var typ 3 så läste jag lite.
Släckte och försökte sova, men nej, inget sova.
Tände lampan igen och läste lite till..
Klockan 7 gav jag upp mina försök att sova, satte mig vid datorn och kollade runt lite på nätet.
Pratade med Magnus, som jobbat till klockan 6 och var den enda som var kontaktbar så tidigt.
Kollade på olika inredningshemsidor, med massor av prylar till hemmet och mycket annat.
Hittade ännu en gång dessa groteska "roliga-prylar" på ett antal sidor..

Tycker den är en aning osmaklig, ni får ursäkta mig...

Dom finns i alla möjliga färger och visst, jag erkänner att den är originell och så.. men jag skulle inte klara av att ha en sån hemma, jag får konstiga rysningar av den. Jättelöjligt jag vet. Har även sett en liknande men då är det en HUND med massa knivar i sig, och den var ju ÄNNU VÄRRE.
Barbariskt att designa en hund med massor med knivar i sig, nästan mer groteskt än denna.

Vid 8.30 blev jag såpass trött att jag förmodligen kunde somna och sova några timmar innan jag skulle upp och fixa dagens göromål.
Klockan 9 sjunker jag precis ner i den underbara sömnen, då mobilen ringer. Helvete, också!
Det är ett "Dolt nummer" som ringer och eftersom jag väntar samtal från Försörjningsstöd så svarar jag.
Det är dom som ringer och jag blir sittande i ett samtal som varar i ca 40 min. Måste ha verkat en aning efterbliven eftersom jag av total utmattning inte riktigt kopplade något hon sa. Var tvungen att fråga flera gånger vad hon menade och jag sa fel hela tiden osv.
När allt verkade vara uppklarat och färdigdiskuterat så var klockan 9.45 och jag passade på att ringa Alfa-kassan och fråga hur det gick med min anmälan. Även där betedde jag mig smått skruvad och råkade hela tiden avbryta han som jag pratade med, fick liksom ingen hejd på min malande mun.
Bad om ursäkt att jag avbröt och sen fortsatte min mun att gå. Jag är ju riktigt pinsam ibland.
Fick veta vad jag behövde komplettera med, även hos Alfa-kassan och min irritation bara växer.

Jag blir så förbannad på Arbetsförmedlingen som inte kan förklara saker ordentligt för mig; hur, vad, var, när och varför jag ska skicka in en anmälan till Alfa-kassan. Jag framstod som ett jävla våp som hade noll koll när det kom till kritan.
Jag har varit på AF för att specifikt få hjälp med min ansökan om Alfa-kassa, men vad händer?! JO, det blir i allafall fel, för dom berättade inte att jag skulle ha ett intyg från det jobbet jag hade för 1 år sedan också.
Ja, jag blir snart ursinnig på det här!
Ingenting går smidigt, hur jag än försöker, hur många jag än ringer, hur många jag än frågar så missar dom alltid att informera mig om något.
Både på Försäkringskassan och Alfa-kassan saknade dom viktiga uppgifter som behövdes och jag sitter här som ett jävla fån och dagarna rullar på fram till slutet av månaden då hyran, elen och alla andra FUCKING räkningar ska betalas. Den sista augusti kommer jag inte ha hunnit få några pengar från varken det ena eller det andra "mark my words!".
Alltså har min enda lösning nu varit att gå till Försörjningsstöd och det känns som om jag nu har nått botten på den här jävla bägaren som visat sig vara fylld med endast DYNGA!
Jag vet att jag riskerar att låta som en riktig bimbo eller något, men jag har ALDRIG behövt be om pengar, lånat pengar och så vidare, förrän år 2008. Jag har hittills betalat mina räkningar, min hyra och allt med mina egenhändigt intjänade pengar. Inga bostadsbidrag, inga soc-pengar, inga studielån(då jag pluggade på Komvux) har jag behövt ansöka om för att överleva.

Till slut kom jag i säng och somnade runt 11 tiden och gick upp klockan 14.
Skulle iväg och fixa present(som pappa fick betala) till min lillasyster som fyller 15år den 18/8.
Sen har jag tillbringat resten av dagen hemma hos pappa, där det var lite "kalas" för Mikaela.
Kom hem vid 21-tiden, plockade fram en massa papper som ska bifogas till ansökningen om försörjningsstöd och nu sitter jag här och mår jättedåligt.

---------------------------------------------------------
Mitt år började på fel fot från början, hade dragit hemifrån efter ett ganska allvarligt gräl med föräldrarna i slutet av december, bodde hos en kompis och senare började jag hänga hemma hos kompisens bror i Kumla, jag mådde skit och i min lilla bubbla av depression så orkade jag inte jobba.
Hade ägnat hela December åt att jobba och hade helt enkelt jobbat musten ur mig.
När jag stack var måttet rågat och mitt psyke klarade inte mer, allt var kaos och allt rasade runt omkring mig.
När min chef ringde och erbjöd mig att jobba hittade jag på den ena efter den andra ursäkten; jag har ont i halsen och feber, min mage krånglar, jag har ingen bensin(befann mig i Kumla), inga pengar till bussen...
Vissa av mina ursäkter låg det ju sanning bakom, jag var luspank.
Alltså vore det ju självklart att jag borde jobba, men min kropp protesterade. Jag behövde lappa ihop mig själv och min mentala hälsa, jag mådde illa av tanken på att jobba.
Min chef var helt införstådd i vad som hade hänt och försökte förklara för mig att det sista jag behövde var att bli av med jobbet.
Jag jobbade ju såklart ibland, inte alls i samma mängd som förut och jag hade ju mitt fasta schema varannan helg.
Det jag trodde var en romans, en början till ett förhållande visade sig vara totalt fiasko från början till slut.
Det fanns ingen kärlek alls att tala om från hans sida, trots att vi faktiskt delade säng i nästan 2 månader och gjorde sånt som kära/upphetsade människor gör. Alla i hans bekantskapskrets antog att vi var ett par, även jag.
Han fick mig att, i dimman av mina känslor för honom, sätta upp kredit för en datorskärm för 2000kr(med ränta) OCH en projektor för 8000kr, på avbetalning. Han skulle sätta över pengar till mig och betala räkningarna såklart.
SÄKERT! Jag kunde inte ha varit mer urblåst i skallen än vad jag var under den perioden.
Jag gick rakt i fällan och hur det gick sen, har jag redan berättat. Han är skyldig mig en massa pengar och jag slåss med tänder och klor för att få igen det som är mitt, utan några konkreta resultat.
I slutet av februari fick jag tag på en lägenhet i Varberga, jag räknade ut att om jag fanimej tar mig i kragen och slutar lalla runt så skulle jag ha råd att överleva. Det fanns inte på kartan att jag kunde flytta hem igen, trots att jag och mina föräldrar blivit sams och vänner igen.
Eftersom jag inte hade något fast arbete som kunde garantera en tillräcklig inkomst, fick min mamma gå i borgen för mig hos ÖBO. Jag stod på kontraktet och hon var min back-up ifall något skulle skita sig och då skulle hon bli skyldig att betala mina kostnader. Vi vågade detta av ett par anledningar; 1. jag hade inga planer på att förlora mitt jobb, strunta i jobbet eller dylikt och 2. hon var bara uppbunden som Borgenär i 3 månader och dessa har nu gått.

Jag jobbade på som aldrig förr, sa inte nej till en enda chans att jobba. Jobbade trots att jag var sjuk för jag var livrädd att något skulle gå åt helvete.
I juni pajade min rygg.
I juli blev jag arbetslös.
Idag sitter jag utan någon aning om ifall jag får pengar från varken det ena eller andra stället.
Efter 6 veckors väntan på besked från Försäkringskassan får jag smällen; vi saknar uppgifter i din sjukskrivning.
Jag sitter alltså här och vet ingenting om hur den här mardrömmen ska sluta.
År 2008 som skulle bringa mig min 20-årsdag, mitt kliv ut i vuxenlivet, min nya start och mitt nya liv.
År 2008 har varit det värsta året i mitt liv och den här sommaren har täckt 80% av allt helvete det här året.
Jag sitter fortfarande med pajad rygg, kan inte till 100% vara till arbetsmarknadens förfogande hur gärna jag än vill.
Skulle min rygg vara bra, så skulle jag även ha ett jobb eftersom jag är välkommen tillbaka till Rent Hus om ett mirakel skulle ske.
Är det konstigt att jag snart börjar leta efter en affär där man kan köpa en ny rygg, bara för att rädda mitt liv.
Ja för jag anser att min svaga och förstörda rygg har förstört mitt liv.

Jag undrar när jag får börja leva mitt liv, planera för framtiden och faktiskt må bra...
Jag har gjort allt jag kan göra, jag har ringt alla nummer jag fått, sökt dom jobb jag känner att min rygg, i detta tillstånd, kan klara av.
Om något mer går åt helvete nu, så kommer jag inte orka mer. Då ger jag upp.
Jag balanserar på en tunn tråd mellan att inte ha en enda skuld till att få skulder upp över huvudet vilken sekund som helst och jag sitter där som 20-åring utan en enda möjlighet till en framtid. Åtminstone i minst 3 år framöver (då pricken är borta från Kronofogden efter jag betalat mina skulder).

Jag har klarat av att hålla huvudet över ytan hittills, inte låtit det här trycka ner mig totalt.
Men nu står jag vid kanten av en DJUP dal i denna berg-och-dalbana som är mitt liv och jag bävar inför den värsta depressionen i mitt liv. Och jag har haft många dalar.
Idag kom tårarna, ångesten och hopplösheten.
Jag kan inte säga annat än att just nu ser jag inget annat än kolsvart mörker när jag försöker se framåt.


Jag ska avsluta det mest deprimerade inlägg jag någonsin skrivit och säga godnatt.
Ska bara informera om att jag får hämta min katt på söndag och jag önskar jag kunde känna odelad glädje, men jag får bara ont i magen över vilken jävla dår-pippi min stackars katt kommer få till matte. Men jag ångrar inte mitt tilltag att skaffa katt, jag behöver någon att bry mig om nu när jag är påväg ner i en svacka.
Jag ska klara av att försörja min katt och mig om det så är det sista jag gör!
Ciao!

      - Aj -

Idag har ryggen verkligen inte samarbetat med mig alls.
Inte min energi heller.
Har varit en aning slö idag måste jag erkänna, inte gjort ett enda skit.
Bara legat och läst hela dagen, "Är det någon där?" av Marian Keyes.
Hon brukar oftast skriva böcker som i snitt är lyckliga och roliga,
men den här är faktiskt ganska sorglig måste jag säga.
Inte dålig alls, hon använder samma gamla skrivsätt,
men jag hade räknat med en lättsam bok.
Lite besviken men inte såpass att jag ratar boken.
Den kan ju vara bra ändå : )
Eller rättare sagt, den är bra. Jag har redan läst 210 sidor i den:P



Klockan 21 plingade det på dörren och mitt hjärta flög upp i halsgropen; vem sjutton plingar på min dörr såhär dags?
Med alla farhågor att det är nån idiot som jag verkligen inte vill ha in här, tassade jag mot dörren och kikade genom titthålet rakt in i min pappas ansikte. Phu, där ute står min pappa och min farbror och dom har bara vägarna förbi.
Dom kommer in en stund, min farbror Marcus (som bara är 2 år äldre än mig) har aldrig varit här förut och med tanke på hur det ser ut här, så kom inte min fina lägenhet till sin rätt. Han tyckte den var "soft" men jag tycker den är stökig och hade ingen lust att ens släppa in dom :P
Erbjöd dom kaffe, men klockan är ju ganska mycket och dom jobbar ju, så dom riskerade ju att inte kunna somna på några timmar då.

Har inte ens orkat logga in på min msn idag, orkar inte vara social eller trevlig alls.. :/
Så jag ska bara skriva dagens första blogginlägg och sen återvända till sängen och boken.

Imorgon blir det bättring, inga dåliga ursäkter.
Jag ska till försörjningsstöd och hämta papper och sen till Rent Hus för att lämna in mina arbetskläder.

Vi hörs, antingen senare eller imorgon.
Ciao!

      - Slut -

Måndag 11 augusti 2008

® Sorgligt men sant...

Nu har jag läst ut Sagan om Isfolket, för andra gången i mitt liv.
Usch vad det känns tomt inuti mig nu, när jag inte kommer ha dessa böcker att luta mig tillbaka mot.
Sedan i april har jag läst Sagan om Isfolket och nu har jag plöjt igenom alla 47 böckerna,
med vissa pauser ibland. Har läst andra böcker emellan dels "När Lucy Sullivan skulle gifta sig" och "Sista Chansen" skrivna av Marian Keyes. Så på 4 månader har jag läst mer än 50 böcker varav 47 av dom har 250 sidor var och dom andra har ännu fler sidor, antingen är det många eller så är jag en långsam läsare, det avgör var och en.
Under mina 20 år har jag läst massor med böcker, har inte i närheten koll på hur många eller vilka jag har läst. Det vet jag bara när jag får se en bok och känner igen den. Men trots att jag läst säkert flera hundra böcker, kanske tusen till och med, så finns det ingen/inga böcker som jag har fastnat för så som jag har fastnat för Sagan om Isfolket.
Inom loppet av 6-7 år har jag läst alla 47 böckerna 2 gånger och en gång för ca 3 år sedan började jag läsa serien igen, men upptäckte att jag kunde minnas nästan allt jag läste så jag gav upp och väntade några år till.
Nu har jag mest lust att börja om från början på en gång, men det vore ju onödigt eftersom jag skulle kunna skriva alla 47 böckerna, utantill vid det här laget... så jag får väl vänta i en sisådär 20 år till innan jag kan läsa dom igen.
För läsa dom igen, det ska jag!
Första gången jag läste Sagan om Isfolket tog det mig nästan 2 år att komma igenom dom, en av anledningarna är väl att jag var 12 år när jag började och läste inte lika fort då. Den andra anledningen är väl att jag hade mer att göra då, gick i femman, hade massa läxor och sen var det väl roligare att vara ute och leka än att ligga och läsa "vuxenböcker".

Som tur är har jag en bok här hemma som jag inte hunnit läsa än, så det får bli min "sovdags-bok".




Författarinnan i egen hög person, Margit Sandemo,
som jag har upptäckt är 2 år äldre än min mormor alltså 84år gammal.
Dock ser min mormor ut att vara mycket äldre :/

Det finns inget bättre än en bra bok som man kan ta till för att fly från verkligheten en stund.

Nu ska jag äta något, för första gången idag och sen blir det sängen,
Ciao!♥

      - Dystert -

Söndag 10 augusti 2008

Det är dystert väder ute och jag har jätteont i ryggen. Oavsett om jag böjer ryggen eller vad jag gör.. :(
Kanske har fått någon typ av inflammation i ryggen? Att typ disken som har kommit snett har blivit inflammerad? Det är jättevarmt runt området där jag har ont, så det kanske är det som är felet?
Jag måste ringa läkaren imorgon, för nu får dom banne mig göra något åt det här.

1. När gick du upp idag? 12.40
2. Diamanter eller pärlor? Diamanter
3. Senaste filmen du såg på bio? Minns inte ens, det var så längesen
4. Favorit-TV- program? Grey's Anatomy, Desperate Housewives och scrubs
5
. Vad åt du till frukost? Ingenting 
6. Vad är ditt andranamn? Anna, men egentligen är det mitt första namn. Anna Rebecka Nilsson.
7
. Din favoritmat? Pizza haha men jag äter det inte så ofta
8. Vilken mat gillar du inte? Potatis, korv, FISK, kycklingfilé... listan kan bli lång
9
. Favoritchips? Dill och gräslök chips, gillar det mesta förutom grillchips(hatar lök)
10. Vilken är din favorit-CD för tillfället? Lyssnar på datorn
11
. Vilken bil kör du? Ford Escort RS (som nyss fått nya lås och en ny ruta)
12. Favoritmacka? Räkmacka är gott, men eftersom jag inte är rik blir det oftast ostmackor och det är gott
13. Vilka mänskliga karaktärsdrag kan du inte stå ut med? Själviskhet, girighet, falskhet, elakhet.. etc.
14. Vilka är dina favoritkläder? Det är skönast med myskläder : )
15. Om du fick åka vart du ville på semester? USA - Los Angeles
16. Favoritklädmärke? spela roll vad det är för märke?
17
. Var vill du dra dig tillbaka? Till min säng :P
18. Favorittid på dagen? Kväll
19. Var är du född? Örebro
20. Vilken är din favoritsport att se på? Älskar dans, men om det är en sport vet jag inte
21
. Coca Cola eller Pepsi? Coca Cola
22. Fotboll eller ishockey? Ishockey, om det är mellan Sverige och Finland :P
23. Är du en morronmänniska eller nattuggla? Nattuggla  
24. Pedikyr eller manikyr? Manikyr
25. Några spännande nyheter att berätta för oss? Jag kan låsa min bil nu ;D
26. Vad ville du bli när du var liten? Karusellskötare HAHA älskar karuseller
27. Bästa barndomsminnet? När jag var vid Astrid Lindgrens värld vid typ 6 års åldern
28. Varit i Afrika? nej
29. Nånsin rullat in någon i toapapper? nej
30. Varit med om en bilolycka? nej
31. Favoritdag i veckan? Fredag, för då vet man att man har en hel helg framför sig : )
32. Favoritrestaurant? Hellas
33. Favoritblommor? Liljor, orchidéer är också fina
34. Favorit-snabbmatsrestaurant? Mc Donald's
35. Äger du en cykel? Ja
36
. Vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort? IKEA, Ica Maxi (möbler, mat o annat som dom har på ICA Maxi)
37. Läggdags? Alltid olika, nångång på natten
38. Vad lyssnar du till just nu? Ingenting
39. Favorit färg? svart, rött, blått
40. Hur många tatueringar har du? 2 stycken


Jag måste lägga mig ner, har alldeles för ont i ryggen för att sitta här.
Vi kanske hörs senare,
Ciao!

      - Day after Yesterday -

Lördag 9 augusti 2008

® Det är en dag imorgon också...

Ja, det är inte ofta man tänker på det när man har kul. Att man har en morgondag som väntar också.
Vi tänkte dra upp på stan och gå till MM-baren och sen vidare till en fest som Mias pojkväns kompis hade.
Men Mia tyckte vi skulle gå förbi Thomas först, som också bor i Varberga. Han hade lite fest med några arbetskamrater och eftersom Mia också är hans arbetskamrat så drog vi dit. Jag visste att vi inte skulle hinna med bussen som gick 22.52 men det går ju fler bussar.
När vi hade suttit där ett tag kände jag verkligen att jag inte orkade dra upp på stan, dels för att jag inte mådde bra och dels för att nästa buss inte gick förrän vid 12 och sista bussen hem går 02.20 och alltså skulle jag hinna vara på stan i knappt 2 timmar.


Spritdjävulen var närvarande igår...

Mia drog, eftersom hennes pojkvän var på festen på stan och jag stannade kvar ett tag till.
En gammal arbetskamrat från Rent Hus var där, hon slutade på Rent Hus och började på ÖBO i maj.
Eftersom hon är en av dom arbetskamrater jag trivdes jättebra att jobba ihop med så hade jag ju trevligt i allafall.
Sen var det en gammal skolkamrat där också, som jag läste Engelska C tillsammans med.
En lite smartare kille än jag, som sket i läxorna och satt vid datorn istället haha.
Sen när det blev dags att gå hem så insåg jag att det inte är det bästa att gå ensam genom Varberga på natten, särskilt inte om man har kort kjol och har druckit. Visserligen hade jag en cykel men efter mitt försök att cykla så insåg jag att vinet satt sig lite mer i benen än jag var medveten om, var ute på gräsmattorna mer än på vägen.. HAHA..
Så jag fick gå med cykeln, gick och pratade med min mamma mesta delen för att minska risken för överfall.
När jag kom hem, hel och välhållen så upptäckte jag att jag hade fått inneboende i form av harkrankar. Såna där med 15 m långa ben och vingar och dom flyger alltid mot en, som om dom attackerar en.
Äckliga saker som jag tog död på direkt, med min skurhink.. HAHA.
Sen stängde jag balkongdörren som jag som vanligt glömt stänga...sen var det dags för sängen.

Jag är egentligen inte så blåst, bara jävligt rädd för skolan :P
Jag ska ta upp mina studier igen, när jag inte känner obehag för skolarbete längre.
Läste ju Naturvetenskap SPRINT (allt på engelska) i gymnasiet och om jag plågade mig igenom 3 år av ett rent helvete fyllt med kemiska formler och fysik på engelska så måste jag ju använda det till något också.
Fram till det 3e året på gymnasiet hade jag inte fått ett enda IG på ett prov, inte ett enda IG på någon kurs någon gång under mina 12 år i skolan.
Hade jag inte varit så förbannat trött på skolan det tredje året så hade jag nog inte dragit på mig 4 IGn.
Hösten efter studenten började jag på Komvux för att läsa upp Matte D och Engelska C.
Engelskan hoppade jag av efter 1 månad, det var på distans och jag kan inte utföra skolarbete om jag inte har en lärare som peppar mig... och det hade jag inte när jag satt hemma och skulle skriva alla arbeten utifrån en bok.
Matte D kursen hängde jag kvar på hela vägen, även om jag var mer entusiastisk i början än mot slutet.
Var faktiskt riktigt duktig i början, svarade nästan jämt på frågorna som läraren skrev på tavlan. Men sen kom skoltröttheten över mig igen och jag började "skolka".
Eftersom jag bara läste 2 kurser på halvtid så fick jag inget CSN bidrag, så jag gick bara miste om kunskapen, inte pengarna.
Sen fick jag ju jobb på Rent Hus 4 Oktober och det kändes viktigare att tjäna pengar när jag hade chansen, än att tacka nej till jobb bara för att jag hade mattelektion.
Jag har ju böckerna kvar och jag ska ta mig igenom matte D och engelska C, bara jag har fått "leka" av mig lite och jobbat arslet av mig så jag längtar tillbaka till skolbänken.
Fast jobbat arslet av mig har jag ju och man ser ju vart det slutade. Ryggen är paj och det jobb som är lättast att få (städjobb) finns inte längre för mig, för min rygg klarar inte av det arbetet.

Ryggen gör ondare än någonsin idag, det dunkar och svider i svanken oavsett vad jag gör. Ligger, sitter, står, går...
Förut gjorde det ju bara ont att böja ryggen... hmm.. kanske har nån infektion i kroppen som förvärrar ryggsmärtan?
När jag vaknade förut hade jag världens feberfrossa, låg och frös så jag hackade tänder och var kokhet.
Nu har jag fått i mig en värktablett och frossan är borta för stunden.
Det värsta är att jag tog en Bamyl koffein och apotekaren sa att jag inte får ta Naproxen samtidigt som Bamyl (tog ut Naproxen samtidigt som jag köpte Bamylen) så jag vågar inte ta Naproxen, som jag fått mot ryggsmärtan.
Vet inte om jag vågar trotsa Apotekaren och ta en Naproxen i allafall... jag vet inte vad som händer, kanske blir jättedålig då? Åhh, ryggen tar verkligen kål på mig :(

Nu ska jag hämta min köttkniv och skära bort svanken, vad ska ni göra? :D
Vi hörs,
Ciao!

      - Korsord -

Mia min Mia och jag sitter och dricker lite vin, löser korsord och lyssnar på musik.
Laddade ner Björn Rosenström förut, massor med minnen för oss : )
När vi gick i mellanstadiet var han vår gud hahaha

Gunilla
Gunilla är ganska ful och hon saknar takt och ton.
Hon har allt man kan önska att man aldrig nånsin fick.
Men det värsta utav allt, det är att hon är kär i mig.
När hon gör sina attacker, då får man passa sig.
Jag klär av mig naken och spelar träd när hon går förbi.
Men min list känns trist när hon på min kvist börjar klättra.

Hatsång
Du ville pippa, men det ville jag helst slippa.
Du drog ner mina brallor, men då slog jag dig på käften.
Du slet av dig din BH, och slängde fram dina tuttar.
Då klippte jag av dom, för jag tyckte dom var för långa.

Haha vilka minnen :P
När vi hade uppvisning för klassen med dessa låtar :D
Love you Mia!

Ciao!

      - Rain -

® It's raining man!

Regnet det bara öser ner.
Ja enligt väderrapporten skulle det falla 50-100 mm regn idag, alltså mellan 5 och 10 cm regn. Kul? Nej!
Har nu diskat klart, ska låta disken torka lite sen ställa in den i skåpen.
Gick ut med sopor och kartonger nyss och precis när jag kommer ut börjar det ösregna.
Men, jag är ju inte gjord av socker(som min mormor brukar säga; klok gumma : ) ) så jag kom hel och välhållen hem.
Det är kvavt som i ett isolerat rum utan andningshål härinne, så det blir väl åska såklart..
Och blir det åska, så vet ju jag vart jag ska hålla till idag; härinne.



När jag hade klivit av bussen förut (en hållplats för tidigt) när jag skulle hämta min pärla, så började det också regna.
Det var en rejäl bit att gå från bussen och vägen är ganska öppen och alltså inte speciellt skyddande mot regn.
Då hade jag världens åskmoln över mig och gissa om det knöt sig i magen.
Hade lust att springa till verkstaden för att komma i skydd, ifall det började åska. Men jag vet ju med min kondition att det hade varit omöjligt.Jag kommer verkligen på dom värsta idéerna när jag ser åskmoln och jag är oskyddad.
Jag får för mig alla möjliga saker, att blixten ska slå ner typ 3 km ifrån mig men ändå röra sig under marken bort till mig och ge mig en stöt. Det är sjukt, men när man är rädd så är man inte speciellt logisk, eller hur?

Jag har fönster och balkongdörr öppen, det regnar som fan och ändå svettas jag... hmm, blir det inte åska så är det nåt skumt.

Sitter för en gångs skull och lyssnar på musik via Winamp. Han som hjälpte mig att installera allt på datorn (som även är personen som är skyldig mig en massa pengar) förde över all sin musik till min dator, så jag skulle ha lite musik från början. Och jag blir galen, det är ungefär 3 album med Bryan Adams låtar?! Så fort jag trycker bort en Bryan Adams låt kommer det en ny, eller så kommer det en Bob Marley låt.
Visst, vissa Bryan Adams låtar kanske är bra. Men inte 3 album + 1 Live album.. det är lite överdrivet.
Han påstår sig vara "Hip-hopare" men Bryan Adams är väl inte Hip Hop?
Hahaha.. aja, får radera skiten men det är ju så mycket!

Nu ska jag sluta skriva massa onödigt babbel, men frågan är vad jag ska göra istället?
Jag har druckit 4 koppar kaffe på en timmes tid, alldeles för mycket för mig.
Jag är spyfärdig :S


Vi hörs säkert väldigt snart igen : )
Ciao!♥

      - Väduren -

När jag kom hem förut kände jag mig lite konstig i halsen, som om den laddar upp för nån sjukdom. Det kan inte vara halsfluss, eftersom jag inte har några halsmandlar.. men nu gick jag in och kollade mitt horoskop, det mesta stämmer.
Även det under rubriken Hälsa.
Jag tror egentligen inte på horoskop, men det kan ju vara intressant och se hur min dag är förutsedd att se ut; om det stämde alltså.. :P


 Tur
Du får ett meddelande om en storvinst som sedan visar sig vara falskt. Åter grinar oturen mot dig, och du får svälja förtreten.
 Hälsa
Din kropp kan säga ifrån genom att den blir öm någonstans. Ta inte för lätt på detta även om det inte är något allvarligt.
 Ekonomi
Pengar tycks vara det som du bekymrar dig mest över, och denna dag är tyvärr inget undantag.
 Arbete
Försök tänka framåt så hinner du bättre med när dagarna nu känns så korta.
 Kärlek
Du kan bli förvånad när någon som du tycker om idag beskriver dig på ett sätt, som du inte alls uppfattar dig själv på.
 Relationer
Någon i din närhet kan behöva ditt stöd i dag. Det har du igen en annan gång.

Ciao!

      - Run the show -

Nu är bilen hämtad, jag har fungerande lås på bilen OCH en ny ruta.
Jag har varit hemma hos mamma och ringt till Försäkringskassan, där sa dom att jag skulle komplettera med ett anställnings intyg med alla mina arbetade timmar innan jag fick pengarna ?!?! VA!?
Varför har dom inte sagt det förut då? Nu måste jag ju vänta till på måndag innan jag ens kan få tag i personen som har alla mina arbetade timmar och sen vet jag inte hur lång tid det tar innan jag får pappret, sen ska jag väl sitta och vänta tills dom BEHAGAR ta hand om mina papper igen. Här har jag suttit i 6 veckor och väntat på ett enda livstecken från dom, jag har ringt och hållt på. Idag hade jag turen att kunna ringa från mammas hemtelefon, låg på nr 73 i kön från början.
Jag börjar tappa tålamodet nu!
Tänk om jag inte hade haft sån tur att jag hann jobba lite i juni innan ryggen säckade ihop, då hade jag med andra ord inte betalat en enda räkning än. Snacka om Inkasso brev jag hade fått vid det här laget, herregud.
Vad tänker dom med? Tänk om dom var min räddning, den enda inkomsten för den här månaden?
Då kunde ju dom ta kontakt med dom som jag betalar mina räkningar till då, och säga varför jag inte betalat dom.
Men nu hade jag som sagt tur och fick lite pengar från jobbet, tack och lov!

Sen ringde jag försörjningsstöd också och dit ska jag på måndag, för snart sitter jag här med noll kronor i plånboken och massa räkningar...
Vilket jävla system alltså.

Nu har jag varit och handlat lite, står och diskar men eftersom det är så mycket disk måste den hinna torka lite emellanåt så jag kan tömma diskstället och ställa dit ny disk.
Usch, vilken seg dag idag. Är verkligen inte vid mina sinnens fulla bruk, är som ett mosat äpple i huvudet :S
Orkar egentligen inte lyfta ett finger, men diska måste jag och jag måste lära mig diska efter varje måltid, så det inte hinner bli så mycket.

Känner mig lite sånhär idag :/

Puss på er sötnosar så länge,
Ciao!

      - Yes! -


För cirka en timme sedan ringde Per-Arne från Skadepoolen och sa att min bil är klar. Gud vad glad jag blev : )
så nu ska jag ta mig bortåt Lillån, snart alltså.
Sen blir det att slänga i lite bensin i tanken, åka till någon affär och handla mjölk, bröd och filmjölk.

Jag skriver mer sen när jag är hemma igen,
Ciao!

      - Längtan -

Fredag 8 augusti 2008

® En gnagande känsla

Har legat och läst nästan hela dagen, förutom när jag kollade på "Hearbreak Hotel" förut.
Har precis läst klart en bok och ska snart börja med den näst sista boken och det känns lite vemodigt.
I en period nu har jag haft dessa böcker Sagan om Isfolket som en sorts vardag, snart är dom slut och vad sjutton ska jag läsa då?
Jag älskar ju att läsa, det är en ganska stor del av min fritid och nu måste jag hitta nya böcker.
Mamma har säkert några hemma som jag inte har läst, hoppas jag.

Usch, har en konstigt gnagande känsla i mig..som om jag längtade efter nåt, men jag kan inte sätta fingret på vad det är.
Något jag vill ha, eller vill uppnå men jag kan ju inte det så länge jag inte vet vad jag längtar efter. Visst, jag längtar efter min kisse, men det är nog inte det jag menar nu.
Och konstigt nog längtar jag faktiskt inte efter någon pojkvän, inte just nu. Har alldeles för mycket att reda upp i mitt liv, innan jag kan börja fundera på sånt. I och för sig dyker väl kärleken upp när man minst anar det, men jag har inget behov att söka efter den.
Visst är det ensamt och trist att inte ha någon att bry sig om och som bryr sig om en, men ändå...



Har fått leka design-hjälp åt Mia idag, eller ja.. förklarat lite hur vissa saker går till.
Den blev fin, tror inte hon är klar än men hittills ser det bra ut : )

Nu ska jag tvätta ansiktet, plocka fram bok nr 46 "Det Svarta Vattnet" och kura ner mig i sängen igen.
Det har inte blivit mycket ätande idag, men när man ligger i en säng så går det ju inte åt så mycket energi heller.

Godnatt på er, gullungar : )
Ciao!♥

      - Nej fy -

Torsdag 7 augusti 2008

® Usch vilket busväder

Nej det blev inget med att gå på stan idag, det regnade ju massor i morse. Inte spöregnade med sådär duggigt så det tränger in överallt i kläder och sånt.
Stackars min kompis Mia som jobbar i det här vädret, gumman jag lider verkligen med dig, usch.

En blåfrusen Rebecka

Kunde inte somna inatt som vanligt, trots att jag försökte. Usch, det är verkligen inte kul alls : (
Det blev ingen film, var för trött. Men ändå kunde jag inte somna(?)
Så jag låg och tittade ut på världen som blev ljusare och ljusare, såg hur det regnade mer och mer... ingen rolig dag att vakna upp till, eller försöka somna till.

Får hoppas dom blir klara med min bil imorgon, det lovade han att dom skulle vara och då ska dom vara det också.
Trodde faktiskt dom skulle ringa idag, för egentligen borde det där inte ta så avskräckande lång tid; byta lås och sätta in en liten bilruta. Jag behöver ju min bil i helgen och han har sagt 2-3 dagar, alltså senast imorgon fredag.
Känner mig handikappad igen, nu när jag inte har någon bil på ett tag, det känns som när jag var utan bil i 4 månader :(
men så lång tid ska det ju inte ta den här gången, jag får trösta mig med det : )

Den 25e närmar sig med stormsteg, nu är det snart bara 2 veckor kvar tills jag får hämta min kisse.
Gud vad jag längtar : )

Ciao!

      - Sexfixerad -

Då var det väl inte så mycket mer att säga än godnatt.
Tänkte nog lägga mig och glo på en film, tror jag : )
Heartbreak Hotel, funderar jag på att se : )
Sen blir det lite bok och sen blir det sova.
Ska upp vid 9 tiden imorgon och sen upp på stan, som sagt.

Jaa, karlar alltså. Tänker inte gå in på detaljer den här gången, men fyfan vad sexfixerade dom är.
Speciellt en killkompis till mig, skrev till honom på msn, då svarade han;
"Vad vill du..? Knulla? :D"
"NEEEJ, jag ville snacka jävla pucko!"
"Jo men kom och hämta mig, ja vet att du vill"
"Du är fan störd på riktigt"
Äsch, han kan ju leta upp någon annan, stackars karl alltså :P
Något sexliv har man inte haft på månader, hur ska detta sluta?
Undra om man kan dö av för lite sex? Jag tror nästan det, för jag är halvdöd :O
Nu blev jag kanske lite för privat här, men vem bryr sig? Jag delar med mig av mitt liv : )



Nu ska jag försöka avsluta "sex-konversationen" med den där karln (som egentligen bara är 22år) och sen starta nån film.

Godnatt, sov sött, dröm vått men vakna torrt sötnosar så hörs vi ;D
Ciao!

      - Imorgon -

Har suttit och planerat lite med Ida, som ska upp till Arbetsförmedlingen imorgon vid 10 tiden.
Hon tyckte att vi kunde gå på stan efteråt, vilket jag först var lite tveksam till eftersom jag inte har råd att hitta massor med grejer som jag vill ha. Men sen tänkte jag; Äsch, skönt att komma ut lite i allafall.
Sen behöver ju jag också komma till AF och lämna intyget jag fått av sjukgymnasten, där det står att jag inte klarar av jobbet som lokalvårdare. Bra!
Tur att jag kom på det, annars hade jag väl glömt intyget här hemma och sen hade jag väl aldrig kommit iväg för att lämna in det..
Nu får jag ju också chansen att kolla efter lite saker som jag ska ha till katten, gå in på Entré och kolla efter fina skålar och underlägg (svarta/silverfärgade).


Som ni ser går köket i svart/silver... inte väggarna dock, men det struntar vi i nu : )

Har sökt ett par jobb idag också, köra ut bakverk till affärer och dylikt.. får väl inte det jobbet heller, men man måste ju prova. Har redan sökt jobb där två gånger förut, men vem vet; tredje gången gilt? :D

Jag vet att jag sa att jag skulle vänta med att skaffa katt tills min ekonomi ordnat sig, men jag kunde inte låta bli när jag såg det lilla svart/vita livet, jag SKULLE ha honom/henne.
Sen är jag ju inte LUSPANK, utan jag klarar mig väl ganska bra med mat och sånt.
Måste bara se till att jag har inkomst tills nästa månad också.
Hjälp! Räkningar ger mig otrolig ångest, fyfan :(

Men det ordnar sig väl, det gör det ju alltid bara man försöker.

Nu vet jag inte, ska jag diska lite kanske? eller färga håret? eller bara duscha?
Beslutsångest!

Ciao!

      - Mia min Mia -

Snart 12 år av vänskap : )


PartyCrashers'
Älskar dig gumman.

Ciao!

      - Skulder -

Slängde precis iväg ett sms angående en skuld som jag väntat på i 3 månader nu.
Det här handlar om en av dom dummaste sakerna jag gjort någonsin; tagit kredit åt någon annan.
Skrev på för en datorskärm åt en kille jag bodde hos, för några månader sedan.
Redan när första räkningen kom, började han krångla och jag fick vänta på pengarna.
I april betalade han halva räkningen för första gången (jag hade en skuld på 500kr till honom, därför betalade jag dom 2 första) i maj började han krångla igen och lägga på när jag sa åt honom att föra över pengarna till mig.
Sedan dess har jag inte fått tag i honom, räkningarna fortsätter trilla ner i brevinkastet och han har fortfarande inte tagit sitt ansvar och betalat räkningarna. Det går inte att diskutera med killen, då lägger han bara på luren och sen undviker han mig. Han ska bara veta att jag med lätthet kan anmäla honom för bedrägeri, jag har bevis på att det är MIN skärm han har hemma hos sig. Men jag ska ge honom en chans till, innan jag tar till andra metoder, för jag har INTE RÅD att betala för något som inte är mitt. Antingen betalar han det han är skyldig mig, annars hämtar jag skärmen. Får jag däremot inte tag på skärmen så anmäler jag honom, utan tvekan!
Jag har tröttnat på det här nu, jag börjar bli arg som fan och då jävlar ska han få se hur jag blir när jag är arg.
Det har han aldrig sett förut, för jag vågade aldrig bli arg eftersom jag var rädd för honom.
Men jag har folk som står bakom mig och folk som mer än gärna följer med mig och hämtar MIN 22" dataskärm i Kumla, dom väntar bara på att jag ska säga; Nu åker vi!



Jag vet att jag får skylla mig själv, att jag är totalt blåst i huvudet men; som jag säger: Ångra aldrig något du gjort, allt har en mening. Förresten är det ju bara slöseri med energi att ångra saker, vad ska man kunna göra åt det som redan har hänt?
Det enda jag vill nu, är att det ska bli rättvisa här. Jag har ju argumenten på min sida, han har något som är mitt och det kan jag bevisa med både Kvitto, kontoutdrag, räkningar etc...
Jag väntar bara på att få se hur han väljer att göra, sen tar jag tag i det på bästa sätt.
För nu har jag tappat tålamodet, totalt!

Samvetslösa människor är bland de farligaste som finns.

Ciao!

      - Design -

Har gjort om lite i min blogg design. Vet inte om jag är riktigt nöjd faktiskt, får väl fundera lite.
Skulle så gärna vilja göra en riktigt snygg design, lära mig exakt hur Photoshop fungerar och kunna göra något riktigt häftigt, men övning ger väl färdighet så jag får öva : )
Just nu får det se ut såhär, orkar inte göra något nytt just nu.
Det är bakgrunden jag är lite osäker på, eller ja, jag är osäker på hela designen...
Ååhh, HJÄLP MIG :P fan, kan ju nada om sånt här...
är ingen kreativ person, även om jag önskar jag vore det.

Någon som har nåt förslag?
Jag tycker det ser förskräckligt ut just nu, men jag vet inte...

Please help me!


Eller ska jag ha den här headern? :S

Ciao!

      - Underbart -

Gud vad skönt det var med en promenad, gått 3 km och bara snackat massa skit med Magnus. Riktigt trevligt var det måste jag säga, det måste vi göra om. Bra om man får upp kontidionen lite och får röra lite på sin stackars stela kropp.
Nu kanske ryggen börjar mjukna upp lite också, vem vet?
Vi snackade om olika sorters jobb, vad jag skulle kunna tänka mig att jobba med.
Han hade förslag på; kundservice, dammsugar försäljare och dylikt. Jag ratade alla förslag på en gång, jag kan inte sälja för jag har inte den pondusen eller styrkan att få folk att lita på mig.
Telefonist, nej du.. jag vet vad folk tycker och tänker om telefonförsäljare; jag tycker samma sak. så jag vill inte utsätta mig för sånt.
Han själv jobbar natt på Korvbrödsbagaren och det lät ju bra. Man kanske skulle söka jobb där? Kolla upp lite i allafall.
Men fortfarande ligger budbilsförare mig varmast om hjärtat och en dag ska jag bli det, om jag så ska behöva starta eget :P


Vi hann även med lite politik(jag är inte ett dugg insatt,men det kan vara intressant ändå), olika djur; ormrädsla, hundar, katter, avlivning av djur osv... sport pratade vi också litegrann om, bilar och festivaler.
Vi gick inte tysta i en sekund om jag säger så.
Jadu, Magnus det här får vi göra om. Det passar ju perfekt att vi bor så nära varann och så nära Varbergaskogen.

Nu är jag underbart trött i benen och lagom klar i huvudet. Perfekt : )

Ciao!♥

      - Bekvämt -



Världens skönaste BH (bry er inte om tatueringen, den ser förskräcklig ut och inte klar för fem öre!)

Vill bara visa hur den ser ut framifrån, hoppas ingen tar illa upp nu : /

Jag har en enda skön BH, den enda BHn som jag knappt ens känner att jag har på mig eftersom den sitter PERFEKT.
Den är utan byglar, utan vaddering och man hakar ihop den på framsidan med hjälp av två magnetiska knappar. Håller upp precis som den ska, skaver inte och den sitter där den ska : )
Den gör inte bysten rättvisa dock, men den är så skön.
Köpte den för flera år sedan, då var den alldeles för stor och jag började inte använda den förrän nyligen.
Passar alltså perfekt nu när jag ska ut på promenix med Magnus.

Ciao!

      - Champagne High -

Sister Hazel - Champagne High
http://www.youtube.com/watch?v=KtXDLNWgp-0

I wasn't looking for a lifetime with you
I never thought it would hurt just to hear

I do and I do
And I do a number on myself
And all that I thought
To be
And you'll be the one
That just left me undone
By my own,
Hesitation

And for the million hours that we were
Well I'll smile and remember it all
Then I'll turn and go
While your story's completed
Mine, it's a long way from done

Well I'm on a champagne high
Where will I be when I stop wonderin' why
On a champagne high

Anledningen till mitt bloggnamn : )


Matskålen till min katt, visst är den söt? :D

Ciao!

      - Promenad -

® Vädret tycks ha skärpt sig

Min vän Magnus från flera år tillbaka skrev till mig på Msn idag.
Han frågade om jag ville hänga med ut på en promenad, javisst vart då? svarade jag.
Vi kom överens om att Varbergaskogen som ligger precis vid mig passar bra att gå runt, det är väl omkring 3 km eller nåt. Han bor i Mellringe, inte alls långt från min gård så vi är ju nästan grannar, nästan i allafall :)
Ska bli riktigt trevligt och skönt att röra lite på sig.
Jag ska slänga i mig något att äta och sen hoppas att huvudvärkstabletten hinner verka innan vi drar.
Har ju fått rekommenderat att försöka röra på mig 30 min om dagen, men helst inte längre i allafall inte på samma sätt. Så vi får väl gå raskt då : )

Hoppas det inte börjar regna bara, då blir jag ledsen i ögat : (

Ciao!

      - Horoskop -

Väduren 6/8-08


 Tur
En vanlig dag som knappast bjuder på några överraskningar vad gäller tur.
 Hälsa
Var rädd om dig. Du överanstränger dig om du inte ser upp.
 Ekonomi
Stöt på lite försiktigt idag om någon glömt betala tillbaka ett lån till dig.
 Arbete
Idag skulle du mycket hellre ha stannat hemma och gjort andra saker. När du väl är på jobbet kommer det att gå undan.
 Kärlek
En främling kommer nu att uppta mycket av din tid. Tecknen visar att du knyter ett långvarigt och nära vänskapsband.
 Relationer
Du har ibland lite väl höga tankar om dig själv. Du skulle må bra av att betänka ditt sätt gentemot dina vänner.


Jag har ganska svårt att tro på horoskop, eftersom enligt mitt stjärntecken Vädur är jag en ledargestalt, äventyslysten och modig... jag vet inte, det är inga egenskaper som har framträtt hos mig än. Så njaa... men för skojs skull lägger jag in mitt horoskop för idag, så får vi väl se : )
DittHoroskop.nu
gå in och kolla hur er dag kommer se ut ;P

Ciao!

      - Meningslöst -

Onsdag 6 augusti 2008

® Ny dag

Fyfan vilken totalt meningslös och värdelös dag det här har varit. Har sovit hela dagen och det känns som jag skulle kunna sova nu med, men då finns risken att jag vaknar jättetidigt istället. För jag är ju egentligen utvilad och om kroppen inte tycker jag borde sova mer, så lär jag ju vakna klockan 5-6 igen.
Huvudet gör fortfarande ont och jag är täppt i näsan, yees vad kul om jag skulle bli sjuk. Verkligen.

Har suttit och kollat på Eva & Adam, fyra födelsedagar och ett fiasko. Ni lär ju tro att jag är Sveriges barnsligaste 20 åring, det kanske jag är.. eller så är det bara det att jag gillar att variera mig lite, älskar skräckfilmer, rysare, thriller, komedi, barnfilmer osv. Jag avskyr actionfilmer fråga mig inte varför, för jag vet inte... Drama är jag inte heller sådär jätteförtjust i, tycker dom flesta är ganska tråkiga och oväsentliga.
Älskar att kolla på Astrid Lindgren filmer när jag är sjuk, för då blir jag som ett barn igen och skulle helst vara hemma hos mamma och bli omhändertagen. Det kan jag ju inte, såklart herregud är ju 20 år, så jag får nöja mig med filmerna : )

Skulle verkligen vilja ha min lilla gosis här nu, att få ta hand om och ha sällskap av. Det är ju typ 20 dagar kvar tills vi kan hämta kattungarna, så jag får sitta snällt och vänta. Har ju som sagt lite saker att fixa innan dess.. min inköpslista är knappast av-bockad än.
Har fixat en skål som är formad som en fisk i allafall, jättesöt och det passar ju bra när det är en katt. Det var mamma som hade den, vet inte vad jag ska ha i den; vatten eller mat...?
Jaja, det där ordnar sig : )



Nu blir det väl antingen film igen eller bok och försöka sova lite mer, vill verkligen inte vara helt död imorgon.
Har fortfarande inte fått någon sjukersättning, måste försöka ringa igen och kolla vad dom håller på med.
JAG MÅSTE HA ETT JOBB, måste ha pengar att leva för och det är bråttom. Det är inte klokt vad saker och ting förändras fort, jag var fattig förut när jag hade ett jobb, hur fattig kommer jag inte bli nu?!

Godnatt på er, sötnosar
Ciao!

      - Vafan! -

Herregud, håller jag på att bli sjuk eller vad är det frågan om?
La mig och läste förut, kände mig jättevarm och hade huvudvärk.. så jag la ifrån mig boken för att vila ögonen en stund och JAG VAKNADE NU! Vad fan är det som händer här? Jag har sovit i typ 6 timmar :S och jag har världens ångest nu : (
Skulle ju bara vila ögonen i typ 10 minuter, och så blir det såhär?
Nu lär ju jag vara pigg resten av natten, JIPPI! Vill inte vara vaken hela natten ju, vill sova vid normal tid som alla andra.
Jag känner mig fortfarande som om jag är på G att bli sjuk, förkyld eller nåt.. det surrar i huvudet.
Får väl lägga mig och kolla på nån film, vem vet kanske somnar jag om och vaknar klockan 6 imorgon bitti. Då har jag ju i allafall vänt rätt dygnet :P

Jag behöver verkligen ett jobb, det här funkar ju inte!

Vill ha min kisse här nu!

Ciao!

      - Billös -

® Usch

Nu har jag varit vid Lillån och lämnat in bilen på verkstad.
Fick gå jättelångt för att komma till bussen sen, i busvädret som råder, fick sitta och vänta på bussen i 30 min.
Det är ju fan iskallt ute idag, det blåser smådjävlar och det är blött.
Är återigen dyngsur om fötterna och totalt genomfrusen.



Det är ett riktigt sitta inne väder idag, vad bra för jag har ingen lust att vara ute.
Har ingen ork att sitta på en buss påväg nånstans, bara det att vara tvungen att sitta i 30 min och frysa arslet och resten av kroppen av sig, för att åka buss. Hade jag haft min bil hade jag ju kunnat åka när jag vill, inte sitta och frysa pga att tidtabellen inte passar in i mitt liv.
Jag ska ju vara glad att Örebro inte är SÅ avskräckande stort att bussresorna tar flera timmar, så jag är inte bara negativ gentemot bussar och min födelsestad Örebro.


Nu vet jag inte vad jag ska göra, kan inte bestämma mig.
Äta något? Titta på fler avsnitt Eva & Adam eller läsa?
Kanske alla tre ?
Mjaa, det visar sig.

Tills vi hörs igen; puss på er
Ciao!♥

      - Sängdags -

Nej, nu är det faktiskt dags för mig att krypa ner under täcket och sussa. Ska upp tidigt imorgon, vilket man ju i och för sig inte kan tro med tanke på vad klockan är nu... men imorgon bitti SKA jag upp, ska lägga mobilen långt bort så jag måste resa mig upp för att stänga av alarmet.

Innan jag åker till verkstaden imorgon måste jag till Willy's och handla ett par saker, sen blir jag billös i 2-3 dagar och då kan det vara bra att ha tunga saker inköpta redan.
Thumbnail
Godnatt, sov sött, dröm vått men vakna torrt ;D
Ciao!

      - It's cold around me -

Tisdag 5 augusti 2008

® Brr, it's cold in here

Ja, det är faktiskt kallt härinne idag. Det är ju tack vare regnet och kylan utomhus, som smiter in genom osynliga springor vid fönster och ventliationer.
Mina händer är iskalla.


Nu tänkte jag ta och äta någonting framför TVn, sen blir det fortsättning på Eva & Adam på datorn.
Sedan är det natti natti, ska ställa klockan och lägga mobilen långt från sängen så jag måste kliva upp imorgon bitti.
Fan, jag som hade blivit så duktig på att gå upp när klockan ringde förut?
Det försvann väl i samband med sjukskrivningen och nu arbetslösheten...

Håller tummarna för bättre väder imorgon, men det är väl förgäves kan jag tänka mig. Har det börjat regna vill det ju sällan sluta förrän efter några dagar -suck-...

Ni får sova så gott sen, precis som jag kommer göra.
Ciao!

      - Bilder -

Snodde förresten några bilder från pappas dator, som vi tog på kattungarna med hans kamera.


Stackars liten, livrädd när det blixtrade från kameran...


Pappas armar döljer ju det mesta, men här är alla tre kattungarna


Busiga små saker, min ser mycket större ut än de andra.. det är den förstfödda i allafall : )

Ciao!

      - Regn -

Fyfan vad det har regnat och blåst idag, man blir ju riktigt deppig.
Har varit hos pappa och Anne-lie, min lillasyster Mickis var där och ska vara där nån vecka tror jag.
Vi är inte helsystrar, har bara samma pappa. Jag är min mammas enda barn.
Min lilla skrutt syster, hon har det inte lätt. Känner sig inte välkommen någonstans, förutom hos pappa dit hon nu har åkt för att få lugn och ro.
Önskar jag kunde hjälpa henne, men vad ska jag kunna göra? Önskar hon kunde bo här hos mig, men hur ska det gå till? Som om socialen skulle gå med på det och sen är jag kanske lite väl ung för att ta ansvar för en 15-åring?
Har ju själv nyligen kommit ur dom värsta tonårsperioderna, så det vore kanske svårt att plötsligt få ansvar för en som är mitt inne i dom just nu.
Hon har verkligen inte haft det alltför lätt här i livet, lilla Mickis.
Jag hoppas verkligen att allt ordnar sig för henne snart, att hon på något sätt kan få bo kvar här i Örebro trots att hennes mamma flyttat till Borås. Hon har äntligen kommit till en klass där hon träffat vänner, har en pojkvän som hon är jätteförälskad i och hon har oss här; mig, pappa och Anne-lie. Dom enda hon känner sig älskad av.
Fyfan säger jag bara.

Regnet det bara öser ner, och som grädde på moset fanns det inte en enda ledig parkeringsplats på min parkering så jag fick ställa mig långt åt helvete härifrån och gå hur långt som helst i det här äckliga vädret. Är helt dyngsur från topp till tå, fötterna är iskalla och strumporna genomblöta, likaså skorna och jackan.
Pang sa det och blev skitväder, från att ha varit fint hela förra veckan så small det till och blev höst(?)
Hoppas vädret är bättre imorgon, att det åtminstone inte regnar lika mycket som nu. Orkar inte bli dyngsur, ska ju åka buss hem när jag lämnat bilen vid verkstaden och det är en bra bit att gå till bussen därifrån.


Usch, åka buss? FYFAN, det har varit så skönt att ha bil nu senaste månaden och slippa passa busstider och allt annat krångel. Slippa trängas med alla andra, men jag får ju bilen senare i veckan. Då är det dags att fylla på lite bensin i tanken, det börjar ta slut nu.
Har klarat mig i en månad på en full tank och det är ju jättebra att det har räckt så länge, med min ekonomi.

Ska nog kolla vidare på Eva & Adam sen, innan jag lägger mig för natten.
Och imorgon SKA JAG UPP och lämna in bilen, inget jävla försovande nu, Rebecka!

Vi kanske hörs igen senare,
Ciao!

      - Blir så trött -

® Ja, trött på mig själv

Bilen skulle in idag, men självklart så kan inte Rebecka somna förrän sent sent och klockan har hon ställt på 10. Går Rebecka upp klockan 10 och gör sig klar att åka iväg med bilen? NEEJ, varför skulle hon det när hon kan sova halva dagen? Rebecka gick upp tidigt igår, klockan var inte ens 10 och hon trodde det var ett tecken på att dygnet hade blivit rättvänt, men skenet bedrar och det blev som vanligt idag. Bilen får hon lämna in imorgon, hon hade i allafall vett att ringa till verkstaden.

Jag försov mig, som vanligt. Blir verkligen jättetrött på mig själv men vad ska man göra? När man ställer klockan och när den ringer så trycker man av alarmet. Smarta klubben.
Som tur är så går det bra att lämna in den imorgon, jag ringde dit och drog en liten vals.. :$
Idag har jag verkligen ont i ryggen, helt stel och så gör det ont i höfterna också. Inte så kul nu när det faktiskt hade börjat bli bättre : /
Sitter här och trånar efter min lilla vit-svarta hårboll, skönt att det redan är v.32 och katten ska hämtas v.35 : )
Har ju en hel del att ordna innan dess, så det blir nog bra att det är ett tag kvar : )

Ciao!♥

      - Jävla svin -

Måndag 4 augusti 2008

® Yes, it is.

Klockan har nu slagit måndag och idag ska jag lämna in min bil, ÄNTLIGEN. Har väntat i över 1 månad på att få lämna in den för att få lås och bilruta bytta. Segaste bilreparatören jag varit med om, jag var där för 4 veckor sedan, dom tog kort på skadorna och NU får jag äntligen lämna in bilen. Han sa att han skulle höra av sig inom den närmsta veckan, men nej. Jag har fått suttit i 4 veckor och väntat på klartecken. Herregud säger jag bara.
Så nu kommer jag vara utan bil 2-3 dagar, känns förbaskat surt och jobbigt, men jag får ju stå ut om jag vill ha min bil lagad.
Vill bara meddela att jag hatar er som hade sönder den från början, jag hade kunnat spara många tusenlappar om ni låtit bli. Ni slog sönder en ruta, mixtrade med låsen och till vilken nytta?
Varken ni/du eller jag tjänade ett skit på det, ni stal ingenting så vad skulle ni in i bilen och göra?? Istället får jag punga fram nästan 2000 kr för att laga skiten, jävla svin! Det är ju lätt för den som varit sjukskriven sen nästan två månader tillbaka och nu är arbetslös, tack för hjälpen!

Usch, skulle behöva en slagpåse nu :P är riktigt uppretad och fit-for-fight.
Hur fan fungerar vissa människors hjärnor egentligen?
Ha sönder saker bara för att få förstöra, bara för själva sakens skull.
Något riktigt glappt måste dom ju ha i skallen.


Ett stycke Limegrön Rebecka.


Wohoho, faan vad snygg jag är i håret. haha, ser en aning gammal och ja, sjösjuk ut :P

Ciao!

      - Är det så? -

DAGENS:

Ros:
 Till min mamma
Ris: Till G! Otrevligare människa får man leta länge efter
Humör: Lite upp och ner
Att göra: Inte mycket, suttit här mest. Var hemma hos mamma tidigare
Väder: Växlande, mot slutet har det varit mulet och förut åskade det... :(
Hår: Fläta på sidan
Kläder: Svarta byxor, gul urringad t-shirt och strumpor (ingen värme ute)
Smink: Gårdagens.. :$
Saknad: Kisse-kisse-miss-miss
Mat: Fläskkotletter, potatis och sås. Mackor med OST (äntligen har jag köpt en ost, mmm)
Vill ha: MIN KISSE NU! :D

 
Bilden är tagen i fredags, efter krogen - vilket kan märkas på ögonen :P
Men frisyren är likadan som idag.

Ciao!

      - Eva & Adam -

® Barn på nytt

Fick ett litet ryck och drog hem Eva och Adam, ni vet serien som gick för massa år sedan på lördagar (tror jag?) och nu sitter jag och kollar på det.. har redan sett 3 avsnitt : )
Det är kul att väcka gamla minnen, inte bara titta på filmer och program som ska vara ämnade för folk i min ålder.
Jag tycker det är avslappnande att kolla på "barnprogram" för då kan man så att säga; fly från nuet tillbaka till den tid då bekymmer var något som hörde framtiden till. Idag har man bekymren omkring sig, på sig, under sig, i sig, framför sig och bakom sig. Därför kan det som sagt vara riktigt skönt att få tänka tillbaka och glömma sina bekymmer.
Sen har jag poppat popcorn också, usch usch, fy fy på mig :P



"Glöm dina bekymmer, det kommer nya imorgon"


Ciao!♥

      - Tråk och bråk -

Vädret bråkar och jag har tråkigt, lyssnar på Snowstorm - Sommarnatt, riktigt gammal låt men hur bra som helst trots allt : )

Jag sveper över landsvägar ja jag
sveper genom natten
Och tar det cool till Clarion's sound med en
säker hand på ratten.

Jag får en sån där mysig känsla inuti mig när jag lyssnar på den här låten, en känsla av sommar och "no worries", kan man begära mer när vädret knappast liknar sommarväder?
Så här sitter jag, lyssnar på gamla goa låtar och leker med Photoshop.
Ni vet den där missnöjda sidan man har; åh, jag har så lockigt hår, tänk om jag kunde ha rakt hår eller jag har blåa ögon men vill ha bruna etc...
Jag sitter och uppfyller mina små önskningar med hjälp av Photoshop som är; billigare, enklare och möjligt!

Verkligheten           Drömmen








Visst är man bra löjlig?
Man ska ju vara glad för det man har, det finns dom som inte har något alls!



Denna bild får avsluta för den här gången, för han är ju så sööt ;D haha!
Ciao!

      - What? -

Hallå, vad sjutton har hänt här?
Råkade titta till på väggen där mina ljusstakar sitter och vad ser jag?
Jo, ett totalt slaknat ljus! Det var inte mycket stake i det ljuset... ; )

Och varför står det andra ljuset rakt upp? Kan någon förklara vad som hände? :P



Tänkte lägga in en bild på pappas och Anne-lies lilla kattunge Findus : )
snart får han en lekkamrat, ett syskon till min katt : )

Ciao!♥

      - PANG, du är död! -

Söndag 3 Augusti 2008

® Min stora skräck har återvänt

Usch, usch.. nu åskar det igen.. jag orkar inte, vågade knappt kliva ur bilen förut när jag hade parkerat den.
Är ju livrädd att åskan ska vara precis ovanför mig och jag vet att blixten bara väntar på att få slå ner i huvudet på mig, jag är 100 på det!
Så nu har jag fått ont i magen av nervositet, det är riktigt jobbigt att ha blivit så rädd för åska såhär på "äldre" dar...
hade ju inga problem förut, var rädd när jag var liten och sen gick det över.. sen sa det PANG 2 meter från mig och Sapply, då blev jag SKITSKRAJ igen!
Nåde den blixten som slår ner i närheten av mig, då kommer jag stänga in mig i min bil för resten av livet.
Det är tur att det finns Mc Donald's Drive In, så jag slipper kliva ur bilen för att få lite mat i magen ;D

Ååh, gud vad jag längtar efter min lilla kissemiss, kan inte vänta till v.35..
Jag kommer förmodligen åka och kidnappa katten snart, för jag vill ha honom/henne NU!
Jag har bestämt mig för namnet Shira, om det visar sig vara en flicka.. pojknamn är lite svårare och det ska börja på S.

Har suttit och glott runt på nätet efter information om katter och kattungar speciellt, jag har ju haft katt i 11 år, men jag vill försäkra mig om att jag gör allt rätt för att inte riskera att något händer.
Orkar inte vara med om något mer jobbigt relaterat till ett husdjur, inte än på några år.
Sapply har ju tyvärr några år på nacken och inte blir han yngre och piggare precis, men jag hoppas han har några år kvar här på jorden : )


Sapply (hund), Sigge och Saga... nu finns bara Sapply kvar hos oss.. : (


Min lilla skrutt (vit och svart) och hans/hennes syskon (den gråsvart randiga).

 
Dom är inte könsbestämda än, men jag har en klar känsla av att detta är en liten flicka,
vad tror ni?
Uppfödaren tror det är en pojke, men njaa.. jag vet inte..

Måste ju göra en liten inköpslista:
¤ Matskålar, måste vara svarta alt. silverfärgade eftersom dessa är huvudfärgerna i köket.
¤ Något sorts underlägg där matskålarna ska stå, vill ju inte riskera vattenskador och andra skador på golvet.
¤ Kattlåda, eftersom denna kommer stå i badrummet måste den vara röd, punkt slut.
¤ Klösbräda, vilken tur att jag inte valt att skaffa nya tapeter, annars hade det blivit dyrt den dagen jag flyttar.
¤ Leksaker, borste, etc... kommer ju vara en innekatt, för det mesta och då är aktiverande leksaker viktiga..
¤ Hönsnät, så jag kan ha balkongdörren öppen utan risk för att kissen ska trilla ner.
Ja, hjälp. Jag har gått och blivit katt-hysterisk nu.
Någon som vet nåt bra ställe att handla billiga katt-prylar?

Nu ska jag fortsätta med mitt katt-fnatt och läsa vidare om katter..

Vi hörs later,
Ciao!

      - Sällskap -

® En liten sambo

Jag ska få en liten sambo hem hit om 4 veckor, en liten kissemiss : )
Jag och pappa var ute vid Lekeberg och kollade på 3 kattungar som är 8 veckor gamla.
Gud vad fina de var! Det fanns en liten kattflicka och två små pojkar (tror vi iallafall, svårt att se könet när dom är så små) och jag bokade den ena katten direkt, en liten vit och svart boll som jag redan är fäst vid. Nu är det ju som sagt 4 veckor kvar innan dom är leveransklara och jag vill inte vänta, vill ha min kisse nuu! :P
Under dom här veckorna lär vi ju få veta vad det verkligen är för kön på min kattunge, och jag får ju lite tid till att välja ett namn till honom/henne.
Någon som redan nu har något förslag? Både pojk-och flicknamn behövs : )
Vore jättekul om någon hade nåt bra namn, jag med min dåliga fantasi kommer ju få riktigt svårt att hitta nåt bra.
Så snälla, snälla hjälp mig :D

Nu ska jag åka ut till mamma och Kent i sommarstugan, skulle bara hem en snabbis och berätta nyheten för er : )
och såklart lägga in ett kort på min nyfunna vän.
 
Vad är det för namn som ser ut att passa min lilla gosis?
Hoppas på att få lite hjälp : )


Ciao!

      - Kattkoll -

® Usch vilket väder...

Idag var det bara att kliva upp, skutta in i duschen och sen klä på sig. Det bär iväg mot pappa och sedan mot Norr för att kolla på katten som vi skulle kolla på igår egentligen.
Igår sken solen, idag ÖSregnar det... hmm, inte direkt lockande att gå ut och bli dyngsur...men vad gör man? Man kan ju inte isolera sig pga lite regn, det är ju faktiskt lite uppfriskande också : )


Trots regn är jag på bra humör :)

Ciao!

      - Preparera -

Nu ska jag faktiskt äntligen gå och lägga mig, huvudet känns som det ska sprängas och jag är het som ett bastuaggregat. Det blir att fylla på vatten i den obligatoriska tillbringaren och lägga en Bamyl bredvid, eftersom jag vet att jag kommer vakna till ganska tidigt med världens huvudvärk imorgon bitti. Detta tack vare vinet jag druckit, vin är ju ganska uttorkande och de flesta får ju huvudvärk av vin. Så nu ska jag plocka undan lite, fylla på vatten och plocka fram det jag behöver för att överleva morgondagens baksmälla.
Preparera lite med andra ord.

Blir nog ingen bokläsning inatt, eftersom huvudet känns som en tidsinställd bomb och ögonen inte riktigt vill samarbeta med hjärnan. Jag ska vara glad att dom vill låta mig skriva det här inlägget utan större felstavningar. Skulle det dock finnas felstavningar, så kommer jag se det imorgon och rätta till dom påmomangen : )

Godnatt, sov gott, dröm vått men vakna torrt,
Ciao!♥

      - En bild säger mer än... -

Rosa lack och kromad list i '59 års modell
Jag öser på för fullt i stan som en 50-talsrebell
Jag sveper över landsvägar ja jag
sveper genom natten
Och tar det cool till Clarion's sound med en
säker hand på ratten.

Sommarnatt, när jag svävar fram i mörkret, aha
Sommarnatt, ger en skön highway feelin.
Sommarnatt, när jag glider fram på gatan, aha
Sommarnatt i min jättemaskin.



En serie som visar hur hela paj-proceduren gick till : )


Smirnoff Ice, Ispenisar, en smått onykter men glad Rebecka : )

Jag visste ju alldeles tydligt och klart
att det var bilden av mig som jag sett

För mitt hopp är en skadsjuten kråka
och jag är ett springande barn
som tror det finns någon som kan hjälpa mig än
som tror det finns nån som har svar


Ciao!♥

      - Ted Gärdestad, en stjärna -

Det är väl ganska klart,
att du är populär.
Men det ställer bara till besvär.
Jag blir förbisedd, vilseledd (mhmm)
Du vet att jag begär, en liten bagatell,
jag vill ha dig för mig själv.
Var beredd på allt, och framför allt
Ta det kallt

Jag tänker hoppa, ner från Eiffeltornet,
om du sviker mig.
För jag ska hämnas om jag lämnas
ensam utan dig.
åååh ja hoppar, ner för Eiffeltornet,
om du lurar mig.
Men jag hoppas att jag stoppas
i hissen upp av dig.

      - Nostalgi-tripp -

Du har då aldrig trott på tårar,
det passar inte för en karl
Om man är över femton vårar
finns inga känslor kvar.

Kan du förstå två våta kinder,
de torkar lika snabbt igen
Man rår ej för att tårar rinner,
när man har mist sin vän.

Jag vill ha en egen måne, jag kan åka till
Där jag kan glömma att du lämnat mig
Jag kan sitta på min måne och göra vad jag vill
Där stannar jag tills allting ordnat sig.

Du tror du vet hur allt ska vara,
du vet när allting passar sig
Utom när jag ska förklara,
hur jag känner mig.

Du bryr dig inte om mig mera,
och det har tagit mig så hårt
Du kan väl aldrig acceptera,
att någonting är svårt.

Jag vill ha en egen måne, som jag kan åka till
Där jag kan glömma att du lämnat mig
Jag kan sitta på min måne och göra vad jag vill
Där stannar jag tills allting ordnat sig.

GUD VILKA BARNDOMSMINNEN, ÄLSKAR DENNA LÅT.


Ciao!

      - Psykopater -

Lördag 2 Augusti 2008

® Klaras in my ass

Mia övertalade mig att vi skulle dra till Klaras, för att dansa och ha kul.
För det första fick vi springa till bussen, och då menar jag verkligen springa.. Har aldrig sprungit så fort så lång bit, fyfan jag hade blodsmak i munnen efteråt. Det värsta var ju att det faktiskt var 5 min kvar innan bussen skulle komma till min busshållsplats, duktig tidtabell-läsare du är Mia :P
Sen kom vi upp på stan, vid en uteservering träffade vi min mamma och Kent, pratade lite med dom och sen drog vi vidare mot Klaras... Massa folk i kön, massor med folk där inne och jag hade cellskräck och aggressioner hela tiden.. alla var på oss och alla skulle försöka snacka med oss, jävligt trängande kändes det. Mia blev bjuden på ett glas champagne av några killar, jag sa åt henne att inte dricka det eftersom man inte vet vad dom kan ha haft i glaset. Hon tyckte dom såg för mesiga ut för att kunna droga ner någon, men varför fick hon då springa och spy 2 min efter att hon druckit upp champagnen och varför förföljde dom där killarna oss resten av kvällen?!
Det var bara idioter ute ikväll, inte en enda normal människa träffade vi på. Folk knuffades, slogs, kastade öl på varann och drogade ner varann.. Men värst var alla som trodde dom hade rätt till att taffsa på oss, bara för att vi är ute på krogen.
Vem fan har sagt att man får rätt till att ta någon på arslet bara för att denna person står och dansar?
Jävla ärkemongon säger jag bara.
KLARAS IN MY ASS, du har förlorat mitt intresse totalt!!
Nu förstår jag varför jag slutade gå dit, det var ett tag sedan och jag hade glömt det mesta, men nu vet jag.
Hela Örebros idiot-liga kommer dit varje fredag och gör livet surt för oss som bara vill dit och njuta av livet och fritiden.
Man går alltid därifrån med en känsla av äckel och smuts.

Aldrig mer, nu får det vara nog!


FÖR DOM OKLARA

Nu blir det nåt att äta och sen blir det natti natti
Ciao!

      - Lyckat! -

Mia älskade min jordgubbspaj, då är jag nöjd : )
Nu när vi är mätta och belåtna är det bara fram med vinet och jordgubbarna sen blir det pimpla av.



Vi hörs senare och då har jag förmodligen lite alkohol i blodet,
Ciao!

      - Jordgubbar & Skitsnack -

® Smulpaj

Bestämde mig för att plocka fram den sidan av mig som älskar att överraska,
jag tror inte det finns något roligare än det :D
Brukar alltid försöka överraska folk, tex mina föräldrar...
Säga; Nej tyvärr, min bil gick inte igenom besiktningen... och sen plocka fram pappret och överraska dom med att det gjorde den visst..
Nu till dagens överraskning; har bakat smulpaj med jordgubbar som jag ska bjuda Mia på.
Hon har ingen aning om det och hon kommer bli väldigt överraskad.
Tror nog aldrig jag har bjudit hem henne på mat, ganska svårt är det ju eftersom hon är vegetarian,
men jorgubbspaj är ju vegetariskt så då funkar det ju prima : )
Hoppas det blir gott bara, väntar på att hon ska ringa och säga att hon är påväg så jag kan ställa in den i ugnen.



Mmm.. : )

Jordgubbspaj


Du behöver

(Receptet är för 4-6 personer.)

  • 125 gram smör (eller margarin)
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 3-4 deciliter jordgubbar färska eller frysta
  • Potatismjöl

Gör så här

Sätt ugnen på 200-225 grader.

Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa.

Smöra en ugnssäker form.

Lägg i jordgubbarna och sockra lite lätt.

För att få en fastare paj kan du även strö över lite potatismjöl. Smula sedan mjölblandningen över bären och sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter.

Servera med vaniljsås, glass eller grädde efter eget tycke.

Hoppas det ska smaka : )

Ciao!

      - Castillo De Gredos -

Mia har fått ont i ryggen, jag tror hon kör en Rebecka i repris, eller? Stackars henne i allafall...
Nu ska jag svischa in i duschen och kasta på mig något, sen bär det iväg till System Bolaget för att inhandla lite vin.
Mias och mitt officiella "supar-vin" Castillo de Gredos.

 Kanske ska handla lite jordgubbar också? Hmm...

Sen blir det tjejkväll som heter duga.
Två tjejer på 20 år med ryggproblem, vart är mänskligheten påväg?



Ciao!

      - Härliga fredag, vackra sol -

Fredag 1 Augusti 2008

® Förbannade försäkringskassa!

Nu har jag ringt försäkringskassan igen, men väntetiden var 17 min och jag hade köplats 33. Aldrig i livet att jag sitter och väntar så länge, jag ringer från mobil och det kostar ju multum att ringa fasta telefoner då.
Får ringa nästa vecka hemma hos mamma, för nu börjar jag bli riktigt irriterad över att mina pengar aldrig kommer.
Allvarligt talat, vad har dom för problem? Om dom ligger så mycket efter, anställ fler personer så får man minst två flugor i en smäll; Snabbare service OCH färre arbetslösa i och med att dom anställer nya. Tadaa, klappat och klart!

Skulle åkt med pappa och kolla på en katt idag efter 17-tiden, men dom där nissarna krånglar och nu kunde vi plötsligt inte komma alls idag, trots att dom sa det igår. Dom verkar ju inte vilja bli av med katten eftersom han som pappa pratade med inte verkade speciellt intresserad av att vi skulle komma och titta.
Jaja, det finns väl fler katter i värsta fall och det lär ju komma in fler annonser inom snar framtid också.
Jag funderar också på att skaffa katt, blir ju så ensamt här hemma och jag har ju haft katt i mer än halva mitt liv.
Har ju haft 2 katter och en hund, nu är båda katterna borta och hunden bor kvar hemma hos mamma och Kent.
Jag vill ju också ha lite sällskap, någon att ta hand om och överösa med kärlek, speciellt nu när det inte finns någon annan att ge all kärlek till :P
Men först måste det ordna upp sig lite mer med min ekonomi och sedan kan jag fundera närmre på katt.

En liten plutt-plutt gosis : )

Senare kommer Mia hem till mig, vi ska dricka lite vin och sitta och snacka massa strunt som vanligt : )
Jag vet nog vad våra samtalsämnen kommer kretsa runt ikväll; konstiga killar och bimbo-brudar :P

Ciao!♥

      - Hyvää Yötä! -

® Godnatt, med andra ord

Ja, då säger väl jag godnatt då.
Är faktiskt riktigt trött för en gångs skull och klockan är inte mer än 3 för ovanlighetens skull.
Annars brukar det ju som sagt bli ganska sent hos mig innan jag kan falla till ro och sussa sött.
Har suttit och SMS:at med min kompis Ida ett tag men för omkring en timme sedan blev det väldigt tyst från hennes sida,
jag tror att hon har somnat :P
Jag förstår henne, hon är ju sjuk och grejer så då brukar man vara lite mindre pigg än vanligt.
Nu har det alltså blivit sovdags, eller ja läsdags då. Måste ju plira igenom ett par sidor i min Isfolket bok så klart.
Har på tal om Isfolket kommit till bok 42 nu, spännande spännande måste jag säga : )
Det börjar dra ihop sig till slutspurten snart, lite trist i och för sig. Vad ska jag då läsa?
Någon som har något bra boktips? Är jättetacksam för alla tips jag kan få : )
Finns nog många böcker därute som jag inte upptäckt ännu, trots att jag är en extrem bokslukare.
Jag tvivlar på att det finns många saker som är mycket bättre än en riktigt bra bok...

Some Information

Mina två nationaliteter, är 50% finsk och 50% svensk : )

Godnatt, Hyvää yötä, buenas noches, buonanotte, good night...etc...
(märks det att jag är trött?:P)
Ciao!
RSS 2.0