- Crash Boom Bang -

Fredag 26 september 2008

Ska börja med att be om ursäkt för att det tagit en hel vecka sedan jag skrev här, jag ska förklara mig...
Fredagen förra veckan var jag och min kompis Mia ute på krogen, vi satt och förfestade hemma hos mig och lyssnade på musik på datorn.. sedan släckte vi ner och åkte upp på stan och gick till Klaras. Talesättet "Det blir aldrig som man tänkt sig" satte sig verkligen i praktik och kvällen blev inte speciellt långvarig för varken Mia eller mig, så jag var hemma redan vid 00.30 - 00.45 och skulle kolla läget på datorn. Allt såg helt flippat ut, sök-fältet och allt det som finns högst upp på internet fönstret var borta? och datorn var allmänt skum. Jag stängde av datorn och sedan startade jag den när jag vaknade dagen efter och allt var fortfarande konstigt och det som finns högst upp på internet fönstret var fortfarande borta???? och jag kom inte in på vissa sidor på Internet, bara ett par stycken men inte dom sidorna som jag brukar vara inne på. Datorn stod bara och sökte - sökte - sökte.... utan att något hände alls. Förstår ingenting, datorn verkar ha fått i sig något skumt utan att jag ens var hemma och tog emot något via Msn eller laddade ner något. I onsdags fick jag en uppmaning av Norton Antivirus "Datorn måste startas om för att vi ska kunna slutföra borttagningen av "blablabla". OK eller Avbryt. Jag valde OK och sedan dess har datorn inte gått att starta. Så jag har ingen aning om vad det är som har hänt eller vad jag ska göra åt saken. Jag är extremt beroende av min dator, jag har hela mitt liv inlagt på datorn och jag är så rädd att jag kommer bli tvungen att tömma datorn och installera om allting och alla mina bilder, sparade dokument och alla program ska gå förlorade. Jag har ingen brännare i min dator, har tängt köpa en och sätta in men inte haft varken pengar eller direkt anledning ännu, så jag hade ingen chans att medan tid var, lägga över viktiga saker på skiva eller någonting. Så nu har jag inte haft en korrekt fungerande dator sedan i lördags och jag känner mig handikappad.
Där har vi anledningen till att jag inte skrivit något här, varit inne på Msn eller något på hela veckan.
Nu är jag hemma hos mamma och har lånat hennes dator att betala räkningarna med och att ÄNTLIGEN skriva lite i bloggen, så därför kanske detta blir enda inlägget på en tid framöver också, jag vet inte vad som händer.
Måste fixa till min dator, måste kunna lyssna på musik och kunna kolla runt på nätet, prata med folk. Kolla bilder och tänka tillbaka på minnen, tänk om ALLT GÅR FÖRLORAT?! Bilder på Casper första veckan han bodde hos mig kommer försvinna då, bilder på mina syskon, bilder på mig bilder på kompisar, all min älskade musik jag har på datorn. Program som verkligen förgyller min vardag, allt kanske försvinner? Visst, det är det väl värt om jag kan få datorn bra igen, datorn är ju självklart mer värd än bilder som man kan ta nya av och inte kostar något, men en ny dator kostar pengar och jag som har varit så nöjd med min dator, den är snabb som sjutton, stort utrymme på hårddisken och allt annat är superb. Jag hoppas verkligen att den blir sig själv igen snart, att det går att fixa den på ett eller annat sätt.
Jag behöver min dator!


Det går skitbra på jobbet och jag trivs jättemycket med både arbetet och mina arbetskamrater.
Imorgon ska vi (mamma, Kent och jag) åka på Kopparbergs Marknad med mormor och morfar, ska bli mysigt. En tradition som vi aldrig brutit sedan den dagen jag föddes och förmodligen långt innan jag var påtänkt. Kanske hittar lite saker till mitt hem, skulle vara kul : )
Hur som helst, det visar sig vad morgondagen kan ge mig. Jag ska snart gå och lägga mig i allafall, eftersom jag ska köra 10 mil imorgon bitti klockan 8.

Godnatt, hoppas vi hörs snart.
Ciao!

      - Black or White -

Fredag 19 september 2008

Det blev en kort dag för mig idag, hade 4 paket att leverera till 4 olika adresser och en upphämtning idag. Var tillbaka på kontoret klockan 13 igen och sen fanns det inget mer att göra så jag tog en kaffe sen åkte jag hemåt.
Mia kommer hit senare, hon har ju varit i Turkiet och hon kom hem i onsdags, så vi ska svepa vin och sen vet man aldrig. Vi börjar med att Mia kommer hit sen och sedan ser vi vart ödet för oss :P
Lite Wine For Me and Mia blir det iallafall : )
Nu ska jag faktiskt ta och dammsuga vetni, det blev ju ingen dammsugning igår så idag ska golvet äntligen få en
avsugning...;P

The World is a Better Place When It's Upside Down!

Casper har tydligen inget emot att jag inte var borta speciellt många timmar idag, han blev superglad när jag kom hem haha :P skönt att veta att någon tycker om och uppskattar en ;P
På måndag blir det jobb igen, underbart. Alltså, jag uppskattar verkligen att det är helg men det är underbart att veta att jag får jobba på måndag också, eftersom jag är van vid att på mitt förra jobb ringde dom bara när dom behövde mig och här får jag liksom veta i förväg att jag kommer få jobba : )
Så på måndag är jag "Fit-For-Fight" igen och då är det nya starka tag som gäller : )
Men tills dess,

Ciao!

      - Dangerous -


Vilken färg har din cykel ?
Röd-brun aktig gammal Monark från 50-talet :P

blondin eller brunett ?
Svart? :D

vilken färg har din som text på msn?
röd

vilket stjärntecken har du ?
väduren

vad åt du senast?
fiskpinnar, potatis och hollandaisesås 

har du en diskmaskin?
Jag är diskmaskinen i det här hushållet :P

rakar du dina ögonbryn?
Haha nejdu

Har du husdjur?
En kissemiss som ligger och sover i min troslåda just nu:P

Är du kär i någon just nu?
Absolut inte :P


har du ätit godis för 100kr på en kväll?
Inte på en kväll, men har köpt godis för över 100kr :P

vad är du beroende av?
snus och kaffe

berätta detaljerat vad det äckligast du ätit?
jag säger bara; Inlagd Sill.

hur lång är du?
172cm lång

om du var ett verktyg, vilket skulle du vara då?
motorsåg ;D

sover du med gosedjur?
Japp, Casper heter han : ) gosigast på denna jord :)

vilken mobil har du?
En röd Sony Ericsson W910i

vem fick du senast sms av?
min mobil fick flipp och jag var tvungen att återställa den nyss så jag har inga alls : (

vem ringde dig senast?
Mia min Mia : )

När dushade du senast?
Igår ska duscha imorgon bitti :P

vem tänker du på just nu?
Morty


Casper älskar kartongen som det har varit hamburgerbröd i :P så jag har inte haft mage att slänga den

Nu börjar jag bli trött, fick inte fram dammsugaren men det är undanplockat och ordning nu, så imorgon finns det inget som hindrar mig från att dammsuga efter jobbet och det kommer jag göra också.
Ska dricka en kopp te och äta ett par mackor nu, sedan blir det sängen för mig.
Ciao!

      - Bring It On -

Torsdag 18 september 2008

Jobb idag igen, fast idag var det ordinarie tider så jag började 10.30. Skönt att komma iväg i tid, blir lite jobbigt att börja så sent faktiskt eftersom jag vill ha fler timmar. Men eftersom jag kör UPS och dom inte kommer med paketen från Västerås förrän vid 10.30-11.15 så vore det ju konstigt om jag fick börja tidigare och ändå bara sitta där till 11 :P
Hade inte så många ställen idag men det var många paket som skulle ut till samma ställen.
Jag kommer knappast behöva köpa träningskort nu iallafall, eftersom jag springer fram och tillbaka väldigt mycket och eftersom jag oftast har nåt tungt i famnen när jag ränner omkring, så rinner svetten värre än efter 2 timmar på ett gym.
Jobb och träning i ett, perfekt eller hur? :D Då är man ju klar med jobbet och med träningen när man slutar, då är det bara att åka hem och göra vad man vill sen :P

Fick förresten äntligen ett par arbetsbyxor idag, har ju bara haft en jacka hittills och på den står det Box så det är ju helt fel jacka också :P Men nu har jag i allafall ett par Bring byxor på mig, skönt att slippa förstöra mina privata byxor, som jag lyckades göra med mina jeans idag. Dom hade blivit lite slitna i linningen på insidan av låren, när man går så gnider sig låren litegrann mot varann. Iallafall så skulle jag klättra in i skåpet på bussen jag körde förut och så sa det "Scratch...!" och så hade jag ett långt hål som gick på baksidan av låret från linningen, PRIMA! Speciellt när man ska ut till kunder och grejer, inte nice faktiskt när man ska vara professionell och proper så kommer man istället med trasiga byxor.. Tjeenaa!
Fast dom var ju jäävligt slitna redan, tyget hade ju blivit jättetunt över rumpan och på benen och överallt där dom slits när man sitter och går och grejer, så det är ju dags att köpa nya kläder snart. Äntligen! Jag har inte handlat ett nytt klädesplagg sedan Maj, hallå MAJ?! Är det normalt vid 20-års ålder att inte köpa kläder på typ 4 månader? Nej, inte när man fan typ köpte en BH i maj och ett par skor, det är ju inte direkt några klädesplagg.
Nej, jag ska se till att införskaffa mig lite nytt till garderoben snart för det börjar tryta med kläder nu.

Jag och Casper när vi sover :P
När jag kom hem från jobbet gosade jag lite med Casper sen ställde jag mig och lagade mat;
Fiskpinnar, potatis, hollandaise sås och morötter. Vilket är ett kors i taket eftersom jag egentligen hatar potatis och jag avskyr fisk. Så jag har blivit lite skum sedan jag flyttade hemifrån, äter sånt som jag egentligen avskyr :S
 Sen diskade jag en massa disk som hunnit bli sedan igår morse.
Nu ska jag bara skriva klart det här inlägget sen ska jag dra fram dammsugaren och suga av golvet ;D
Sen blir det nog lite moppning också, om jag orkar. Är helt slut i kroppen efter den här dagen, idag var det tuungt.
Imorgon är det Fredag och sedan är det helg, skönt att kunna lägga sig imorgon utan att vara livrädd för att försova sig.
Har haft den tendensen sedan jag började 3e året på gymnasiet, var och varannan dag försov jag mig. Hände även flera gånger när jag jobbade på Rent Hus och det var ju mer förödande än att försova sig till skolan, för om man inte kan passa tider på ett jobb så kan man ju lika gärna skita i att jobba.
Men "peppar peppar" jag har kommit upp i tid nu. Och det kommer jag även fortsätta göra, för det finns ju inget mer pinsamt och irriterande än att försova sig. Jag blir verkligen oxtokig på mig själv om jag vaknar och inser att jag börjar jobba om 10 min eller inser att jag började jobba för 40min sedan. Jag skulle kunna slå sönder mig själv när det händer, utan tvekan.
Men nu är det ändring på det, inget mer försovande som nån annan jävla tonåring :P

Nu blir det dammsugning,
Ciao!

      - Sovmorgon -

Onsdag 17 september 2008

Gick upp 8.30 som vanligt och så ringde dom från jobbet och sa att UPS bilen skulle bli sen idag och att jag inte behövde vara på jobbet förrän vid 11.30. Så jag la mig och slumrade i 30 minuter till : )
Nu är jag däremot klar med allt och kommer förmodligen åka iväg snart, det finns ju kaffe och tidningar i fikarummet så varför ska jag sitta här och häcka? :P

Jag har fått som rutin att äta frukost sen jag började jobba, vilket är jätteskönt eftersom jag inte har ätit frukost innan jag åkt iväg någonstans sedan jag tog studenten 8 juni 2007.
Äntligen har det kommit tillbaka till det normala; (duscha) klä på mig och äta frukost.

Har börjat dricka te igen också, jag har alltid varit galen i te, tycker det är så mysigt att sitta framför TVn med en varm kopp te och nån macka, men på senaste året har det blivit dåligt med te. Ska köpa lite lös-te tror jag, grönt te och sånt där som jag drack förut. Men jag har ingen såndär te-tång eller vad sjutton dom heter så jag måste ju fixa en sån också.

Nej nu ska jag kolla så att allt är klart så Casper klarar sig själv och sen ska jag åka
Vi hörs,
Ciao!

      - Väntans tider -

Tisdag 16 september 2008

Nu har jag varit vaken i en timme ungefär, har duschat, klätt på mig och ätit frukost hittills.
Nu är det bara väntan på att kunna åka iväg som återstår.
Det är egentligen typ en timme kvar innan jag börjar 10.30 men jag är nästan alltid på jobbet redan 10.05 :P
Har man inget liv på morgonen kan man ju lika gärna åka till jobbet och hälla i sig 6 koppar kaffe och sitta och bli mobbad för att man bor i Varberga :P Haha, ja självklart skojar dom ju bara. Eller ja, deras agg mot Varberga är nog på riktigt men dom mobbar mig inte på riktigt :P
Trivs verkligen jättebra med mitt jobb och på mitt jobb. Vi är ca 6 stycken som kör UPS paket och alla är trevliga och omkring min ålder. På kontoret och lagret är dom också trevliga. Har även en släkting som jobbar på kontoret, men varken jag eller han visste att vi var släkt förrän min pappa sa att pappa och han på kontoret är kusiner :P
Världen är full av överraskningar, men min släkt har nog störst andel av överraskningarna.
Har nog släkt överallt, utan tvekan :P

Nu ska jag snart dra på mig ett par strumpor och en långärmad tröja. Sen ska jag se till att Casper har mat och att hans låda är ren, sen ska jag åka till my work!

Ciao!

      - Rodnar -

Måndag 15 september 2008

Ja usch och fy på mig, vad dålig jag har varit på att uppdatera lilla bloggen.
Fem dagar sedan jag gjorde det sist, det är nästan oförlåtligt av mig :P

Jobbade hela förra veckan, tyvärr blir det inte så många timmar men det är ju jobb hursomhelst.
Sedan spenderade jag och Casper helgen hos mamma och Kent, i lördags kom Kents söner Mattias och Andreas med sina flickvänner hem till mamma och Kent. Andreas fyllde 22 i tisdags och Mattias fyllde 21 i torsdags (Andreas höll på att få en lillebror i 1års present :P ) och dom var där och fikade och fick presenter. Sen skulle Adde och hans flickvän på bio och vi andra gick och åt pizza i Tybble.
Mamma hade köpt gardiner till mig som jag egentligen skulle fått i juklapp om lite mer än... 3 månader(?) och hon kunde såklart inte hålla sig så hon gav mig dom nu istället : ) Jag tycker dom var jättefina. MYCKET bättre än dom där tråkiga blåa IKEA gardinerna som alla har, även jag :P

Lite trevligare och mer ovanliga gardiner har jag fått nu.
Visserligen var det mer städat på bilden med mina gamla tråkiga gardiner, men jag ska städa imorgon :P
På första bilden har vi även min lillasyster Nathalie till höger som ligger och myser under en filt : )


På söndagen skjutsade mamma och jag Kent till jobbet och vi åkte iväg med Sapply och gick i skogen.
På kvällen kollade jag och mamma på "Helens små underverk" och sedan sov jag kvar hos dom. Åkte till jobbet därifrån och efter jobbet åkte jag hem till mamma igen för att hämta Casper, men blev kvar en stund.

Har känt mig halvsjuk sen i torsdags, sedan igår har det värkt lite i höger öra och jag ber till vem man nu ska be till om att slippa bli sjuk!!! Jag har precis börjat ett nytt jobb, ska visa vad jag går för och verkligen bevisa att jag har det dom vill ha. Då kan jag ju inte gå och bli sjuk!!! :'( Det är ju det sista man vill när man äntligen fått ett jobb.
Vad ska dom tro om mig då? Visst, man kan inte hjälpa att man blir sjuk. Speciellt inte när 2-3 stycken på jobbet har varit sjuka och har blivit sjuka, då blir man väl lätt smittad om man varit isolerad från omvärlden i 2 månader och bara suttit hemma mesta dels. Då blir man kanske lite mer sårbar och känslig mot smitta.
Men jag orkar inte vara sjuk heller, det är så jävla värdelöst! När jag har feber och grejer så får jag nåt sorts supersug efter godis och annat skräp, något jag verkligen inte behöver stoppa i mig egentligen.

Jaja, vi får se hur det slutar :P om jag blir sjuk hoppas jag att det går över fort, om jag inte blir sjuk så hoppas jag att jag slipper ifrån det här "halvsjuka"-stadiet. Det är ganska påfrestande att gå omkring och känna sig krasslig också, bättre isåfall att det får bryta ut så man kan bli frisk.


Här är förresten disktrasorna jag pratade om i mitt senaste inlägg.
Så "Now I'm A Proud Sponsor of Rosa Bandet"
Yes, Svengelska är the shit!

Kom hem vid 21-tiden och först packade jag upp grejer jag haft med mig och sedan ställde jag mig och diskade, efter disken ställde jag mig och bytte gardiner. Klarade inte av att se mina fula gamla gardiner något mer, usch usch.
Nu är jag en slut människa och efter en dag med 30 paket som skulle levereras till 14 olika ställen och det inte direkt är tal om palldragare och pallar utan man ska ju bära alla paket fram till kunden, så tycker jag att jag förtjänar att krypa ner i sängen under täcket hos min lilla Casper och kolla på en film nu. Om jag ens orkar det, kanske lägger mig för natten istället?

Hursomhelst, godnatt och
Ciao!

      - Success -

Onsdag 10 september 2008

Idag gick det superbra på jobbet, fick köra inne i Örebro igen och jag hade med mig 3 av paketen som inte blev levererade igår, så jag hittade ju dit direkt. Sedan hade jag 5 ställen till att lämna paket och dom ställena var en bagatell att hitta till. Åkte från kontoret klockan 12 och var tillbaka klockan 14 igen, först av alla :D
Det var verkligen balsam för självförtroendet, något som behövdes för att lappa ihop alla sår från gårdagen då allt inte gick så lätt. En riktig hälsokur att faktiskt göra allt rätt och jag hade bara 1 paket med mig tillbaka idag, ett av dom som var kvar från igår. Meen, I'm dressed for success, kanske man kan säga haha!
Efter jobbet åkte jag och handlade på Willy's och sen var jag hemma vid 15-tiden nånting.
Ska väl ta och städa lite här hemma, diska och dammsuga. Gå ner och sätta upp en tvättid till helgen eller till någon kvällstid, kanske finns tid till ikväll? HAHA, keep on dreaming, Rebecka..



Svara med ETT ord

1. Din mobiltelefon:
Sony Ericsson W910i
2. Din äkta hälft:
Mia
3. Ditt hår:
Svart
6. Det bästa du vet:
Lyckas
7. Din dröm inatt:
Konstig!
8. Din dröm/ditt mål:
Karriär
9. Rummet du är i:
Sovrum/vardagsrum
10. Din hobby:
Frågesporter (hahaha)
11. Din skräck:
Kronisk-sjukdom/pank
12. Vill du vara om 6 år:
Säker
13. Var du igår kväll:
Örebro
14. Vad du inte är:
Rik
15. En sak du önskar dig:
Kläder
16. Var du växte upp:
Örebro
17. Det sista du gjorde:
Skrev
18. Dina kläder:
Myskläder
19. Din TV:
Avstängd
20. Ditt husdjur:
Kisse-Casper
21. Ditt humör:
Seg
22. Saknar du någon:
Ja
23. Din bil:
Låter
24. Något du inte har på dig:
Byxor
25. Favoritaffär:
IKEA
26. Din sommar:
Helvete
27. Älskar någon:
Familjen(Casper ingår)
28. Favoritfärg:
Svart/grönt
29. När skrattade du senast:
Jobbet
30. När grät du senast:
Fredags

Det är ju näst intill omöjligt att bara svara med ett ord :O
Jag blev riktigt trött när jag satte mig här, känner mest för att lägga mig och vila en stund. Risken är att jag somnar och sover i flera timmar, vilket inte vore en succé med tanke på att jag ska upp imorgon bitti och jobba.
Var som sagt på Willy's i Västhaga förut och där hade dom erbjudande på "Wettex Disktrasor Limited Edition 2 för 20 kr" 4 st i varje förpackning och det är Rosa Bandet inspirerat och så går väl en del av pengarna till Rosa Bandet insamlingen. Så jag köpte 2 st eftersom att dels är dom jättesöta 2 rosa och två vita trasor med Rosa Bandet tryck på och dels så kan vilken kvinna som helst få bröstcancer och alltså berör Rosa Bandet alla kvinnor tycker jag : )

Ciao!

      - Utmanad -

Tisdag 9 september 2008


UTMANAD AV AnnaIdaNathalie

1. Vilken mat äter du ofta?
Mackor, pasta eller omelett

2. När du är på kalas, är du den personen som sitter eller hjälper du till att duka ut?
Frågar om de behöver hjälp med något såklart

3. Var sitter du helst när du bloggar?
I sängen, har datorn vänd mot sänggaveln. Sängen står i det enda rummet jag har :P
alltså i sovrummet/vardagsrummet

4. Köper du ofta triss?
Nej

5. Vilket land eller stad har varit din bästa semester?
Finland, alla gånger! : ) och i Sverige är Göteborg bästa staden :P

6. Vilken tv-kanal tittar du mest på? 
Jag zappar ganska mycket, kollar mest på TV när jag äter bara..
då blir det den kanalen där det minst dåliga programmet visas :P


---------------------------

Ett personlighetstest som kommer hjälpa dig att lära känna dig själv bättre :P

Rebeckas personlighetstyp:

Kreativa, handlingskraftiga och snabbtänkta.
Duktiga på många saker. Tycker om att debattera och kan vara angelägna om att få sista ordet.
Entusiastiska över nya idéer och projekt, men kan brista i förmåga att hantera vardagliga rutiner.
Oftast frispåkiga, uppriktiga och bestämda.
Uppskattar att umgås med andra och är själva stimulerande sällskap.
Utomordentlig förmåga att förstå komplicerade koncept och
finna logiska lösningar på problem.


Karriärer som skulle kunna passa Rebecka:

Entreprenörer, jurister, psykologer, fotografer,
konsulter, säljare, skådespelare, ingenjörer,
forskare, uppfinnare, marknadsförare, programmerare,
komiker, analytiker, kreditrådgivare, journalister,
psykiatriker, PR-ansvariga, designers, skribenter,
artister, musiker, politiker.

Haha, yeah right :P
---

Kom till jobbet vid 10.15 skulle börja 10.30 och förväntade mig att jag skulle få åka med och lära mig lite mer idag igen, men först fick jag veta att UPS var försenade och skulle inte komma förrän 11.30-12-tiden istället för 10.30.
Det hela berodde på att flygplanet från Finland var försenat med 2 timmar..
Sen fick jag veta nästa sak, jag skulle få jobba själv och åka runt i Örebro, eftersom det skulle bli så mycket paket.
Blev lovad att slippa köra UPS-paket eftersom man måste kunna den där maskinen som man har med sig och scannar in paketen och skriver in en massa saker i.

Men det kom så mycket paket från UPS och dom stod och pratade om hur dom skulle lösa detta nu,
så jag bestämde mig för att ta tjuren vid hornen och säga; "Jag måste ju lära mig den där scannern och lära mig köra UPS-leveranser, så jag kan lika gärna börja redan idag"
Så det blev som jag sa, ska inte säga att jag ångrade mig för att 'man får starka ben i uppförsbacke' och jag har nog lärt mig den där maskinen bara idag, något som skulle tagit längre tid om jag kollat på när någon annan använde den.
Men jag ska inte neka till att det blev körigt.
In på en massa smågator överallt, fördelen med budbil är att man får åka in på gator där andra bilar inte får köra, vilket är väldigt skönt eftersom vissa paket väger en bit över 10kg.
Det krånglade jäkligt mycket vilket berodde på att folk inte var hemma och att jag inte riktigt hunnit lära mig hur man återvänder och hur man gör när ett paket inte kan levereras, på den där scannern som vi använder, men allt löste sig : )

Imorgon blir det jobb igen klockan 10.30 och än så länge jublar jag inombords, det är HÄRLIGT att jobba : )


Ciao!

      - Goda nyheter -

Måndag 8 september 2008

Auktionen på Tradera slutade på 3123kr, utropspriset var 1000kr.
Jag är ganska nöjd, med tanke på att budgivningen stod ganska stilla under nästan hela perioden.
Sista dagen fick jag in 7 bud och från att ha legat på 1525kr i en vecka så slutade alltså det hela på 3000kr.
När jag fått in pengarna ska jag kasta in dom på räkningen på projektorn som kommer inom närmsta tiden.
Jag har äntligen fått mina pengar från Försäkringskassan!! Så nu har jag lite att lägga undan till nästa månad.

Sedan har jag även blivit beviljad försörjningsstöd, TACK!

Det känns som om det börjar räta upp sig sakta sakta, men förhoppningsvis säkert.

Jag har nämligen fått jobb.......
Det är än så länge bara tillsvidare jobb, på timmar och vid behov.
JAG HAR BLIVIT BUDBILSFÖRARE!!!! :D:D:D
Min dröm har gått i uppfyllelse, till en viss del. Vill ju så småning om ha heltid, men jobb är ju jobb. Så länge det är några kronor så är det ju faktiskt pengar!
Vart har jag fått jobb då?
Jo, på Box Delivery ---> Bring Express
  --->   
Ja, dom bytte namn till Bring i fredags. Ni i Örebro kanske har läst tidningen? Där fanns det med i ett reportage iallafall.
Japp, så idag har jag åkt med en arbetskamrat till Frövi, Fellingsbro, Vedevåg och Lindesberg och lämnat paket till olika privatpersoner och företag. Jag är helnöjd : )
Ganska bra timlön också, inte helt fy skam iallafall.
Bättre än vad jag tjänade på Rent Hus och mycket bättre än jag tjänade på Sydnärkes Transport när jag körde extra där.
Tjänar faktiskt 15kr mer /timme på Bring än på Sydnärkes. Snacka om skillnad på chaufförsjobb och chaufförsjobb :P

Efter jobbet var jag på Elgiganten och fixade en kopia på kvittot till Projektorn, kvittot försvann när jag flyttade och jag vägrar prata med personen som jag glömde kvittot hos, vidriga människa!

Har varit borta hela helgen, varit hundvakt åt Sapply när mamma och Kent var på Åland. Casper och jag åkte hem till dom redan i fredags vid 2 tiden.
I torsdags satt jag och ringde runt till en massa företag, mest budbilsföretag. I fredags ringde transportledaren på Box Delivery till mig på förmiddagen och undrade om jag hade lust att komma ner och snacka lite.
Åkte ner dit, pratade med honom litegrann, fick en pärm med lite instruktioner angående Scannern som används vid UPS körningar och sen blev jag bjuden på Princess-tårta och kaffe :D tänka sig, redan populär?! :O
Haha nejdå, dom firade att dom bytte namn så jag hade konstigt nog inget med saken att göra ;P
Sedan blev jag ombedd att infinna mig vid kontoret klockan 10 på måndag morgon (idag).
sen åkte jag med Casper och hämtade Kent vid jobbet, sen åkte jag till Hund och Katt specialisten som hade massa rabatter på katt produkter hela fredagen. Köpte lite kattmat och kattsand till Casper.
Sen på kvällen gick jag, mamma och Kent på bio. Vi såg Mamma Mia! filmen : )
Riktigt härlig film, inte minst för att det är ABBA inspirerat och att ABBA är från Sverige.
En riktig må-bra film tycker jag : ) och jag fick äntligen användning för mitt presentkort på SF-bio :P

På lördagen skjutsade jag upp mamma och Kent till bussen som skulle ta dom till Stockholm och båten till Åland.
Sen åkte jag hem och kollade på Svensson Svensson andra säsongen på DVD. Härligt det också : )
Pissväder och en stor lufs till hund som man ska ut med var fjärde timme, kanske inte det härligaste man vet men Sapply ska ju också få sina behov uträttade även om han blir DYNGSUR i pälsen och det tar år att få honom torr :P
Käkade godis på kvällen och kollade på mer Svensson Svensson.

Upp klockan 9.30 på söndagen, packa in Casper i buren och på med kopplet på Sapply, in i mammas och Kents Volvo och sen iväg till pappa. Där fick Sapply fullt sjå med 3 katter på samma gång, han visste inte vem han skulle busa med först. Åt lite mat hos pappa och Anne-lie, sen tog pappa och jag Sapply och åkte till sommarstugan där vi gick med honom i skogen i ca 1,5 timme, jag var DYNGSUR om fötter och ben, men sånt är livet.
Sen släppte jag av pappa, hämtade Casper och så åkte vi hem till mamma och Kent igen. Vid 8 tiden på söndagkvällen åkte jag och hämtade dom vid bussen, sen åkte vi och åt pizza : )

Mamma var ledig fram till klockan 14 idag, sedan skulle hon jobba till 18. Casper fick vara hemma hos mamma och Kent när jag åkte och jobbade idag och nu är vi hemma i Varberga igen.
Hade så mycket att bära från bilen att jag fick gå 3 vändor :O saker mamma och Kent köpt på Ålands båten, saker som jag köpte till Casper i djuraffären, 2 matkassar, en stor kartong kattsand och en stor kattbur som innehöll en katt som börjar väga ganska mycket nu.

Missade även min tvättid klockan 10 idag eftersom jag var på Bring(Box) klockan 10 i morse.
Fick skriva på en massa papper ex. Godkänna att Polisstyrelsen skickar utdrag från mitt belastningsregister (har jag ett sånt? Har aldrig blivit straffad för något :P) och så fick jag skriva på anställningsintyg etc.

Nu ska lyckliga jag plocka lite här hemma. Det är litegrann att göra här hemma.
Och Ida, jag ska strax göra det du Utmanade mig att göra. Fixar det senare :P
Vi hörs,
Ciao!

      - Avresa -

Somnade inte förrän vid 4 tiden och gick upp klockan 9. Snart ska jag iväg på möte med Försörjningsstöd och jag vet att jag kommer bli så besviken, dom kommer inte hjälpa mig. Var och hämtade ut nya kontoutdrag igår, när jag var hemma upptäckte jag att det fattades ett papper, på mitt vanliga konto fattas en hel månad. På pappren står det Sida 1(3) och sen kommer Sida 3(3). Jag fick alltså inte Sida 2(3) av hon på banken?! Jag fick bara två papper och jag undrar varför det blev så? Nu kommer dom garanterat tro att jag på något sätt försöker dölja något, men där går dom BET för jag ska ta med mig min Internetbank-dosa och kommer erbjuda dom att visa hur det ser ut på mitt konto, dom ska inte anklaga mig för ett fel som hon på banken har gjort. På Sida 1(3) står det ända till 22 Juli och sen hoppar det ända till 19 augusti på Sida 3(3). Alltså är det en hel månad som fattas och som Soc kommer tro att jag försöker dölja på något sätt.
Så dum är jag inte att jag plockar bort ett papper om det står på papprena hur många sidor som har skrivits ut och sen kommer jag och lämnar fram för få sidor, hallå.. Jag är väl inte född igår bakom en traktor?



Vi hörs senare
Ciao!

      - Frågesport -

Torsdag 4 september 2008

När jag stod och lagade mat förut så höll Casper på med sin vanliga hobby, sitta i fönstret och glo på folk som går förbi och fåglar. Plötsligt hörs en rejäl smäll från fönster-hållet och när jag vänder mig om ser jag att första blomkrukan ramlat i golvet, jag har i stort sett bara väntat på det här.. jag hoppades att Casper inte skulle ha ner några blomkrukor, men sånt kan man ju inte vara säker på. Den enda jag har kvar av dom krukorna som jag har målat själv, har nu också sagt adjö och gått sönder. Så mitt i matlagningen fick jag börja leta efter en ny kruka och sen plantera om blomman i den, sen fick jag plocka skärvor från krukan och sen dammsuga hela köket. Det hade flugit jord över hela golvet, såklart.
Tack vare detta så fick jag äta SVART vitlöksbröd, eftersom jag mitt under städningen inte kom ihåg att jag hade bröd i ugnen. Det var inte speciellt gott, smakade grillkol eller något dylikt. Jag som var så sugen på vitlöksbröd, klantiga Casper! :P
Tidigare idag när jag stod och gjorde något vid diskbänken så fick jag en rejäl chock.
Helt plötsligt sitter det en katt på min rygg, med sylvassa klor inkörda i huden på mig.
Casper har alltså suttit och tagit sats från matbordet och skuttat till min rygg och hängt sig fast där, förmodligen för att från min rygg kunna hoppa ner på diskbänken som verkar vara det mest spännande stället i hela lägenheten. Jag antar att det är intressant just därför att han inte kan ta sig upp dit på egen hand, därför försöker han klättra på mig när jag står vid diskbänken. Ibland försöker han klättra uppför mina ben upp till bänken, eller så gör han som i morse, använder min rygg som språngbräda.
Men jag blev ganska arg på honom faktiskt, tog honom och sen bar jag honom till hallen och stängde dörren in till vardagsrummet. Låter kanske brutalt, men vad ska jag göra då? Låta honom strimla mig och bara titta på? Han förstår inte bättre, men jag orkar inte ha honom i köket när han är på "upptäckar humör" för jag blir helt sönderriven när han gör sina klättringsförsök. Han fick hursomhelst uppehålla sig i hallen/badrummet tills jag var klar i köket, då öppnade jag dörren igen.
Man kanske inte kan lära katter vad som är rätt och fel, men han kanske till slut förstår att jag inte accepterar att han hoppar upp mot mitt lår med klorna ute och sen klättrar uppåt. Jag har ingen aning.
Jag skulle iallafall aldrig göra honom illa, som "hämnd" som jag vet att det finns andra som gör. Aldrig, skulle aldrig skada ett djur, men bara för att jag inte skulle skada honom betyder det ju inte att han får göra vad han vill.
Äsch, jag vet inte som sagt. Han tog ju knappast skada av att vara i hallen en stund, han hade ju toalett och leksaker tillhands, ätit hade han precis gjort.. så jaa..
Han har i allafall lärt sig en sak; om han börjar klättra uppför mitt ben och jag säger NEJ med sträng röst så hoppar han faktiskt ner på golvet igen.
Förutom när han använder sina klor på mig för att komma upp till något, så är han världens goaste katt. Ja, det är han väl ändå men ingen är ju perfekt eller hur? ; )
Han är i allafall mitt mysgodis, min vän i ensamheten, min sovkamrat och han är någon jag kan ge kärlek till.
Vad ska man med karlar till när det finns katter och hundar?

Nog har jag väl en ganska tokig katt? Han ser ju ut att ha brutit ryggen på flera ställen för att kunna ligga dubbelvikt i det där trånga röret :P

Jag har låtit kattburen stå öppen på golvet den senaste veckan, ibland lägger han sig och sover i den. Detta har resulterat i att han inte längre har några som helst problem att åka bil och sitta i buren. Han lägger sig helt enkelt och sover, eller så sitter han och tittar på mig när jag kör :) väldigt skönt eftersom det var jobbigt att se honom lida i början när vi åkte bil.

Nejmen Casper, antingen läser man reklamen eller så slänger man den ;P

Här har vi en som kan somna hursomhelst och varsomhelst, verkligen! Haha

Men han sover allrahelst i mammas knä när hon sitter vid datorn :P

Nu den senaste timmen har jag suttit och kört frågesporter på Trivia.se
Jag tycker sånt är askul, få testa vad man kan om alla möjliga saker.
På lördagar i NA brukar det ju vara med en sån där frågegrej med olika ämnen och grejer. Mamma brukar läsa frågorna så sitter jag och Kent med varsitt papper och försöker skriva rätt svar, oftast vinner Kent men han kan ju typ allt om nyheter och grejer. Han lyssnar ju på radio när han jobbar och när han är hemma tittar han på att nyhetsprogram som finns. Men jag har faktiskt vunnit ett par gånger och det är verkligen ärofyllt att vinna över Kent Allmänbildningens Konung:P

Vi hörs efter nattens sömn.
Godnatt och
Ciao!

      - Picture It -

Här kommer lite bilder från i helgen när jag och Casper var hemma hos mamma och Kent
Bilder på Sapply 8,5 år gammal och Casper 12,5 veckor gammal : )




Från att Casper verkade LIVRÄDD för Sapply i början, till att dom ligger och sover vid varandra och Casper använder Sapplys huvud som kudde, är dom inte för söta?! :D

Idag har jag varit på banken igen, fått papper och grejs.
Sen åkte jag hem och lånade mammas hemtelefon, ringde Försäkringskassan och fick lämna mitt nummer så skulle en handledare ringa upp mig. Sen ringde jag och sökte på 4 jobb också, fick mail-adresser så jag kunde skicka min ansökan till dom. När jag kom hem satte jag mig och skickade CV, personligt brev och lite annat till dessa arbetsgivare. Så får vi hoppas att någon hör av sig och har ett positivt besked. Det är budbilsfirmor jag suttit och ringt till, jag har ju 2 års erfarenhet som budbilsförare och är även 20 år. Så då kanske någon blir lite intresserad av mig :P
Ska även skicka ansökan via vanligt brev till Postterminalen för att söka jobb som paketsorterare.
Jag har alltså gjort dagens dagsverke och hoppas att jag får napp någonstans : )

Ciao!

      - Ny Design -

Onsdag 3 september 2008

Tröttnade på min förra header och bakgrund, ändrade väl inte så jättemycket egentligen men lite nya färger och annat har jag fått i allafall. Är ju knappast någon expertdesigner, men för min del duger det jag själv gjort och det är ju det som räknas : )

Jag ska hoppa ner i sängen nu och gosa lite med min Casper och läsa, innan jag somnar.

Godnatt på er och
Ciao!

      - Groddar -

Fick någon idé att jag skulle grodda lite Mungbönor som jag har haft stående i skafferiet sedan urminnes tider, eller ja sedan jag flyttade hit i allafall. Så jag gick in på nätet och kollade hur man gör dom där nyttiga och goda groddarna.


---------------------------------------------------------------------------------------
Groddar är sprängfyllda med protein,
mineraler,
spårämnen,
vitaminer,
fibrer,
antioxidanter
och nyttiga fetter.

Grodda mungbönor

Mungbönan innehåller 15 - 25% protein.
Groddarna är rika på kalcium, flera aminosyror, A-vitamin, E-vitamin och C-vitamin.

Hur groddar man?

För stora frön, bönor och linser groddar man enligt nedan:

  1. Skölj noga.
  2. Lägg dem i en burk med lock.
  3. Häll över vatten. 
  4. Sätt på locket.
  5. Låt stå över natten på en mörk plats.
  6. Häll av vattnet och skölj flera gånger.
  7. Häll av överblivet vatten så att det bara är fukt i burken.
  8. Sätt på locket.
  9. Fortsätt att skölja två gånger dagligen tills dess att groddarna är klara.

Det tar cirka 3 - 7 dagar beroende på sort innan groddarna är färdiga.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Jaa, så får vi väl se om jag lyckas med det här projektet. Älskar ju groddar, att jag inte kommit på detta tidigare?
Jaja, nu har jag i allafall satt igång processen nu är det upp till bevis mina vänner : )
Jag kan ju bara säga att det här är ett enormt bevis på hur uttråkad jag är :S

Tills vi hörs igen,
Ciao!

      - Seg och rastlös -

Usch, den här dagen blev seg. Efter att ha tvättat och dammsugit förut, upptäckte jag att det inte fanns något mer att göra än att sitta och glo. Är jävligt seg efter ganska dålig sömn inatt, gick och la mig vid 22-tiden eller något igår, så det är inte därför. Men jag har sovit dåligt bara, vaknade vid 3 tiden av nån konstig mardröm och så var jag jätte kissnödig, men jag vågade knappt gå på toa för mardrömmen satt fortfarande kvar i skallen på mig och jag hade inte riktig förstått att jag var vaken. Så jag tände taklampan (kan bli lite mörkrädd om jag drömt nåt otäckt) sen RUSADE jag till toaletten och sen rusade jag tillbaka till sängen. Drog Casper intill mig och somnade med armen om honom, mysgos : )
Gick upp vid 9 och resten vet ni om ni har läst tidigare inlägg från idag.

Hittade 3 kycklingklubbor i frysen, såna där färdigkryddade och färdig grillade som man bara värmer i micron, så jag slängde in en panna med pommes i ugnen, slängde in kycklingen i micron och sen rörde jag ihop lite bearnaise sås.
Mums, satt och åt samtidigt som jag kollade på ett av dom absolut första avsnitten av Desperate Housewives  : )
Någon som vet när Desperate Housewives börjar igen?!

Nej, usch vilken tråkig dag. Behöver ett jobb, något att göra för faan innan jag dör av tristess och innan jag dör av brist på pengar. Men ryggen strejkar fortfarande trots att jag gör övningar, så om jag inte får något lätt jobb så går det ju inte ändå.
Typ växeltelefonist eller något, så länge, tills min rygg är FINE igen!
Min sjukgymnast ringde mig förut i morse och jag berättade för henne att det inte blir mycket bättre trots övningar och hon sa det att det kan ta sin tid, eftersom jag har en disk som kommit i kläm och att muskulaturen runt den här disken har stelnat till, så kan det ta tid innan den mjuknar upp och kan bli återställd.
Jaja, det börjar med ryggen och slutar med att jag får bo på gatan. Vilken soppa detta blev, ska aldrig mer städa!
Och det verkar bli så att jag får sälja min projektor som är värd 6000kr för 1500kr, eftersom jag är så FUCKING dum och lägger ut den på Tradera!

Nu ska jag fortsätta tråka ihjäl mig med att diska och sen, jaa..
springa in med huvudet före i en vägg kanske vore en bra idé?

Ciao!

      - Färdig -

Är nu klar med tvätten, har manglat bångstyriga lakan för fullt nu på slutet. Det var ett race mot klockan, dum som jag är så slängde jag ju inte in lakanen i tvätten förrän andra omgången vilket slutade med att jag hade 10min på mig att mangla 2 lakan, 3 påslakan och 3 örngott. Väldigt klantigt gjort av mig måste jag erkänna, men det blev som det blev. Som tur är så är det ju bara jag som ska sova med dom smått skrynkliga sängkläderna, jag bryr mig ju inte. Dom blir ju ändå skrynkliga efter en natt, så som jag ligger och snurrar runt i sömnen.
Idag har Casper för första gången försökt ta sig ut genom ytterdörren när jag öppnat den, han har inte varit intresserad förut men idag lyckades han två gånger när jag skulle ner till "gaskammaren" (tvättstugan).. fick jaga honom över hela våningsplanet, det sitter ju järnstaket runt trappan och det är stora mellanrum mellan stängerna och han var väldigt intresserad av att titta ner. Jag rusade fram med hjärtat i halsgropen och slet nästan upp honom, han hade ju kunnat ramla ner!
Kattskrälle säger jag, skrämma livet ur mig sådär. Jag får se till att han är upptagen med att leka eller sova nästa gång jag går ut, vill ju inte att han ska smita ner, för porten står ju öppen ibland och då kan jag ju säga "Bye bye, Casper".
Nej, mer koll i framtiden blir det.
Får ha koll som fan när jag öppnar dörren utifrån också, han är ju snabb som en vessla den där lilla krumeluren!

I söndags var jag med pappa och Anne-lie i Laxå och plockade Kantareller och Trattkantareller, hittade massor. Gud vad kul det var, det var flera år sen för min del och jag hade glömt hur spännande det är att gå omkring bland spindlar och andra äckliga djur och leta efter guldklimpar(kantareller alltså).
Vi ska nog ta oss ut till helgen också, fast till en annan skog för vid Laxå finns det inte mycket kvar efter att vi har skördat årets svamp-skörd.



Här har vi lite mer gula Kantareller, som jag och Anne-lie rensade och skar i småbitar. Sen gjorde Anne-lie mat med Kantarellsås till, muuummsss.

Tog med mig lite rensade Kantareller hem också, som jag stekte en del av igår och hade på macka. Mycket gott.
Casper tycker också om smörstekta Kantareller märkte jag, när jag tappade lite på golvet så var han framme fort som fan och käkade upp dom :O
Konstig katt jag har :P

I fredags efter att jag och Casper hade varit hos pappa och Anne-lie. Casper busade med dom andra katterna så mycket att när vi kom hem somnade han i sittande ställning. Min lilla mysgosis :D
Ciao!

      - Tvätta och Städa -

Tisdag 2 augusti 2008

Gick upp rätt tidigt för att klockan ringde och för att Casper låg och tuggade på mig, satte på kaffe. Nu har jag klätt på mig, sitter och dricker kaffe och väntar på att klockan ska bli 10, ska ner till tvättstugaan.
Skönt att jag tog mig tid till att sortera tvätten igår kväll, så slipper jag ju krångla med det idag.
När jag kommer upp från tvättstugan igen, blir det fram med dammsugaren för här ska städas!
Nackdelen med att ha katt, är ju att det blir så förbannad grusigt i badrummet, för han sprätter ju inte lite med sanden :S
Måste skaffa en sopborste med skyffel, kan ju inte kånka fram dammsugaren varje dag. Nej..

Skriver lite senare, ska snart bege mig neråt.
Ha det fint,
Ciao!

      - LÄS DETTA! -

Faktauppsats om en ko, skrivet av en mellanstadieelev




Nyttan med Kon

Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta
på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö. Men
det bestämmer den inte själv.

Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre
sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan- Och den invändiga sidan.

På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha
något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom
kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon
har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kallas mule. Det
är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort
flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.

På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara
hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon.
Färgen på kon heter kulör.

Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när
mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir
mjölken sur... men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu. Kon har fyra
ben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med.
Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom
feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är
det hål.
Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.

Kon har gott luktsinne... Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons
valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också.
Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.

Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den
sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i
tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till
snickaren. Det kallas återanvändning.

Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt
mycket.


Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande!

---------------------------
HAHAHA fyfan vad jag skrattade när jag läste det här :P
Ciao!

RSS 2.0