- Groddar -
Fick någon idé att jag skulle grodda lite Mungbönor som jag har haft stående i skafferiet sedan urminnes tider, eller ja sedan jag flyttade hit i allafall. Så jag gick in på nätet och kollade hur man gör dom där nyttiga och goda groddarna.

---------------------------------------------------------------------------------------
Groddar är sprängfyllda med protein,
mineraler,
spårämnen,
vitaminer,
fibrer,
antioxidanter
och nyttiga fetter.

---------------------------------------------------------------------------------------
Groddar är sprängfyllda med protein,
mineraler,
spårämnen,
vitaminer,
fibrer,
antioxidanter
och nyttiga fetter.
Grodda mungbönor
Mungbönan innehåller 15 - 25% protein.
Groddarna är rika på kalcium, flera aminosyror, A-vitamin, E-vitamin och C-vitamin.
Hur groddar man?
För stora frön, bönor och linser groddar man enligt nedan:
- Skölj noga.
- Lägg dem i en burk med lock.
- Häll över vatten.
- Sätt på locket.
- Låt stå över natten på en mörk plats.
- Häll av vattnet och skölj flera gånger.
- Häll av överblivet vatten så att det bara är fukt i burken.
- Sätt på locket.
- Fortsätt att skölja två gånger dagligen tills dess att groddarna är klara.
Det tar cirka 3 - 7 dagar beroende på sort innan groddarna är färdiga.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Jaa, så får vi väl se om jag lyckas med det här projektet. Älskar ju groddar, att jag inte kommit på detta tidigare?
Jaja, nu har jag i allafall satt igång processen nu är det upp till bevis mina vänner : )
Jag kan ju bara säga att det här är ett enormt bevis på hur uttråkad jag är :S
Tills vi hörs igen,
Ciao!
What's your opinion?
Trackback