- Trying to find my way back home -

Torsdag 30 juli 2009

Fan nu blev det ett litet hål mellan uppdateringarna igen, dåligt av mig tycker jag.
Men nu är jag här och tänkte berätta det som hänt i stora drag.
Inte så att det har hänt så speciellt mycket egentligen, jobbet har rullat på som vanligt och det går bra.
I fredags cyklade jag en jävla lång tur måste jag säga, cyklade först mina 8km till jobbet och sen cyklade jag samma 8km hem. Sen fixade jag lite och bytte om ganska snabbt här hemma och sen tog jag cykeln och cyklade 12km ut till stugan. Så med andra ord cyklade jag nästan 3 mil i fredags, det borde jag fan få medalj och applåder för hörrni :P
Och det sjuka var att jag trodde jag skulle vara helt död när jag kom fram till stugan, kasta mig ner på gräsmattan och dö rakt upp och ner. Men nej, jag var knappt trött eller svettig, trots att jag cyklade i 180 också.
Det har man väl alla cykelturerna jag gjort på sistone att tacka för antar jag : )

Casper den lilla jäkeln fångade två ekorrar i helgen, det blev jag inte ett dugg glad över, fan han kan ju hålla sig till att ta äckliga djur som typ ormar och sorkar men kan väl låta bli småfåglar och ekorrar, ja söta djur kan han låta bli. Den där katten är en riktig lustmördare, kan fånga 5-6 byten på 2 dagar med äter inte något han fångar. Han leker allt till döds och ibland leker han bara med dom och sen dödar han dom inte ens, utan lämnar dom skadade... ja jävla katt säger jag bara.

Imorgon ska jag och Mia åka ut till vår sommarstuga och vara hundvakter. Vi ska äta tacos och dricka vin och ha jävligt mysigt, förhoppningsvis så ösregnar det väl inte hela jävla fredagen får jag hoppas, så man slipper sitta instängd hela kvällen. Fan det var jäävligt längesen vi var ute i stugan nu, jag och Mia. Inte sen slutet av maj förra året och det är fan rekord länge för att vara vi. Vi hade som tradition att åka ut dit och kolla på skräckfilm efter skräckfilm tills vi inte ens vågade gå ut och kissa, livrädda kunde vi ligga där och bara vänta på ljudet av att någon går upp för trappan till verandan... knarrande, smygande steg och sen se skuggor längs väggarna på verandan.. Ja vi var ju ute efter att skrämma upp oss själva så vi fick väl skylla oss själva sen när vi låg där och lyssnade ut i natten.
Det värsta var väl den gången när vi hade sett klart på sista skräckfilmen och motvilligt släckt lampan för att sova och plötsligt flyger Sapply(hunden) upp och börjar råskälla på något han hör utifrån. FYFAN, vi höll på att pissa ner oss av skräck den gången, jävla hund vad han skrämde oss. Jag sprang upp och hämtade klyvyxan och la den på golvet och sen låg vi bara där och väntade på att bli attackerade av Morty(en mördar-trädocka ur en film vid namn "The Fear")eller någon annan otäck jävel och till slut somnade vi väl av ren utmattning.

Jaja men nu kommer vi ha vin i kroppen och kommer inte bry oss ett dugg ifall det skulle komma någon, vi skulle väl bara bjuda in denna någon på ett glas vin och sen skulle det väl vara fritt fram för "någon" att göra vad han/hon vill haha.

  
På tal om stugan så har vi kommit såhär långt med bastubygget. Det börjar likna något nu iallafall : )

Här står jag och målar ytterpanel, som vi nu har fått upp lite av också.

Fick ju även lönen i fredags och efter en noggrann titt i lönespecen visade det sig att jag fått 19 timmar för lite betalt, vilket jag självklart har sagt till om. Rätt ska ju vara rätt :D

Beställde hem lite grejer från CDON.com i tisdags också; "Pirates of the caribbean 1,2&3" och sen "Om jag kunde drömma" och "När jag hör din röst" av Stephenie Meyer. Jag har inte läst dom böckerna än och ja jag vet att jag är sen i reaktionen ibland och att alla förmodligen har läst dom förutom jag. Men ska jag berätta en sak? Jag hade inte sett Pirates of the Caribbean alls förrän för ca. 3 veckor sedan. Det kan man kalla sent i utvecklingen, men jag trodde faktiskt inte att det var några filmer i min smak, men i brist på annat så kollade jag iallafall på första filmen för 3 veckor sen och efter det var jag ju tvungen att se dom andra två också, såklart.
Fick hem Pirates- filmerna idag i brevlådan, underbart med lite påfyllnad i mitt otroligt tomma filmförråd. Man får köpa in lite filmer när man väl har råd, lite åt gången så blir det väl till slut en fin liten samling.
Böckerna kommer förhoppningsvis imorgon. Haha vore ju lite roligt om dom kom som Postpaket och jag fick det paketet i min bur på jobbet ;D eftersom jag kör på väster och jag bor på väster så vore det ju inte helt omöjligt faktiskt.

Nej nu ska jag sluta skriva en massa nonsens och istället kolla klart på "I love you, man".

Förresten, Grattis till min älskade morfar som fyllde 78år i tisdags!

Vi hörs,
Ciao!

      - I'm gonna learn how to fly -

Onsdag 22 juli 2009

Vilket underbart väder vi har haft idag gott folk, helt otroligt.
Och det har ändå inte varit sådär äckligt varmt heller, som kan bli så jävla mördande när man sitter 7-8 timmar i en bil varje dag, utan AC. Så ni kan ju tänka er hur kul det var att jobba när det var som varmast för några veckor sedan, jag dog nog flera gånger av överhettning tror jag. Nej, det får hellre vara som det var idag, fint väder men inte alldeles för varmt.

Cykelturen i morse gick lättare än den gjort nångång, tack vare att jag lämnade in cykeln på service. Det finns en mördarbacke i slutet av min cykeltur till jobbet och jag brukar knappt kunna andas när jag kommit upp för den backen, men idag blev jag inte ens andfådd.. som sagt, välspenderade pengar att laga cykeln!
Det kan ju också bero på att min kondition kanske har blivit bättre vid det här laget, cyklar ju faktiskt 1,5 mil om dagen så det vore konstigt om det inte gick lättare efter ett tag att cykla dom där 7,8 km varje morgon.

Det blev en lugn dag på jobbet idag också, väldigt skönt är det. Åkte ut till sommarstugan där föräldrarna och morföräldrarna höll till. Morfar, mamma och Kenth byggde på bastun och mormor satt i skuggan och pratade finska med mig i 1,5timme. Vi diskuterade blommor (som råkar vara det enda min mormor är intresserad av) och kriminaliteten som har ökat uppe i Kopparberg... haha fråga mig inte hur hon kom in på det, från blommor till bilstölder
men hon är ju 83 år gammal och är nog ursäktad om hon är lite virrig :P
Och nej jag kan inte flytande finska, jag pratar bara lite finska med mormor och annars pratar jag svenska med henne och hon pratar finska med mig. Mycket bra lösning på ett ganska stort problem :P
 
Mormor och mamma. (Bild tagen förra sommaren, när grunden till bastun började byggas.)
Sen bar det iväg att börja hämta in post på företag och jag blev lite besviken som inte fick träffa min flirt idag, det är ju han som gör arbetsdagen värd att genomföra ;D
Okej, inte bara han men litegrann kanske...

När jag kom hem satte jag igång att baka kokosdrömmar och chokladdrömmar, trodde det skulle bli pannkaka av alltihop, det verkade rätt mörkt där ett tag men så plockade jag fram fantasin och lyckades få dom där klumparna av smör och mjöl till att bli en fin liten deg :P
Och gud så gott det blev, helt otroligt gott! Chokladdrömmarna smälter i munnen och kokosdrömmarna blev så goda att jag knappt klarade av att bara äta en...
Skickade en bild på chokladdrömmarna via MMS till mamma och hon tyckte jag kunde komma dit med lite kakor åt henne, eller annars sluta läska henne med såna bilder :P
Mamma har semester och Kenth jobbar natt. Min mamma är mörkrädd och kunde inte ens sova efter att ha sett Sjätte Sinnet på TV en kväll för några år sedan, men nu måste hon fått en knäpp som plötsligt bestämmer sig för att hon och djuren ska sova ensamma ute i stugan inatt..
Hur sjutton tänkte hon där? Vi har haft inbrott där flera gånger och senast i juni smög det runt en misstänkt person runt huset när Kenth kom dit en fredag förmiddag. Han hade huvtröja med huvan uppe och när han hörde att Kenth kom med bilen satte han fart ut mot skogen och sen sågs han inte till något mer, jävligt creepy måste jag säga.
Så för att komma tillbaka till mamma, så kan jag inte förstå hur hon vågar sova där själv.
Hon kanske ringer sen och ber mig cykla dit och hålla henne i handen med min ena hand och sen ha klyvyxan i den andra handen, vem vet?
Men jag är lite avundsjuk, vill också vara ute i stugan och ha det mysigt nu. Det vore mysigt att bara vara där med mamma också, vi har inte umgåtts ensamma på hur länge som helst.

Nu ska jag lägga mina konstverk i förvaringsburkar och sen måste jag ju äta nåt imorgon på jobbet också, tål att funderas på.
Vi hörs,
Ciao!

      - I know for sure -

Tisdag 21 juli 2009

Idag var det hur lugnt som helst på jobbet, var färdig innan lunch med allt och efter lunch fick jag 3 stopp. Lugn och skön dag med andra ord. Hämtade min kära cykel från verkstan också, den blev hur bra som helst.. äntligen så tar tramporna direkt när man trampar framåt och bromsarna tar direkt när man bromsar, behöver inte hoppa ner från sadeln och bromsa med fötterna mot marken längre. Väldigt väl spenderade pengar måste jag säga.

Vid slutet av arbetsdagen fick jag ett sms av Mia angående lite afterwork i form av kaffe.
Svängde förbi Willy's på vägen för att inhandla lite grejer till jordgubbspaj, som jag självklart ville bjuda henne på för första gången denna sommar, men knappast den sista.. du kan vara lugn Mia, men jag ska nog hitta på någon annan exotisk ingrediens nästa gång ; )
Mia dök upp mitt i pajbaket och sedan har vi bara suttit och snackat över ett par koppar kaffe och rykande färsk smulpaj med vaniljsås. Vi har ägnat eftermiddagen och halva kvällen åt att bara vara, glott i gamla skolkataloger, letat efter gamla skolfoton på internet och hittade en jävligt bra bild på en person vi suttit och letat efter ett bra tag.
Se bild nedan!
 "******" -05

Vi har helt enkelt haft en jävligt trevlig kväll och Mia drog hem för en stund sedan.
Här sitter jag nu och funderar på vad det ska bli för mat till morgondagen, vad jag än lagar orkar jag ändå aldrig äta upp maten, är varken sugen eller hungrig när det väl är dags att äta...
Så det ska bli kul att se vad jag slänger ihop för mat denna gång.

Imorgon tänkte jag faktiskt baka kakor, har nog inte bakat sånt sedan jag var liten och hjälpte mamma med kakbaket. Det ska bli drömmar i alla former, chokladdrömmar, vaniljdrömmar och det bästa av allt; kokosdrömmar!
Jag tycker kokos är sjukt gott, så om jag klarar av att baka kokosdrömmar lär dom ju bli ljuvligt goda :D
Förhoppningsvis går det lika bra att baka kakor som att baka paj, för då kommer kakorna åtminstone vara ätbara.
Jaja, det återstår att se vad det blir av detta projekt... förhoppningsvis blir det inte stenar av kakorna som gör att tänderna spricker och ramlar ut i form av små smulor, iallafall.

Har förresten glömt berätta en sak om min lilla odåga till katt.
I lördagskväll skulle jag gå in i sovrummet ute i stugan för att hämta en sak.
Det var mörkt i rummet och bara lite ljus sken in från köket så jag såg ingenting, medan jag står där känner jag att jag har foten på en strumpa som har hamnat på golvet.. när jag böjer mig ner för att plocka upp den och kommer närmre ser jag att det är Caspers leksaksråtta som ligger där.
Trodde jag, iallafall. För när ljuset från köket föll in på golvet visade det sig att det jag hade satt foten på i själva verket var en riktig DÖD råtta! Ni kan ju gissa hur mycket jag skrek när jag insåg att jag hade en död råtta under foten, en "livslevande"dödjävlaRÅTTA, för helvete...! :S
Det enda ljusa jag kunde se i den situationen var ju att jag inte hade satt tyngden på den foten som råttan låg under utan jag hade lutat mig på det högra benet. Annars hade jag väl haft rått-inälvor och äckelsaker under foten också...
Fyfan, ryser än när jag tänker på det... kattskrälle att lägga råttor överallt, ingen ordning på dig ibland Casper! :P
En annan dag kom han ju in med en råtta som inte var död eller ens skadad, som han sedan släppte ner på golvet och varpå råttan sen kilar iväg och gömmer sig bakom några kassar inne i skafferiet... då skulle ni hört min mammas skrik, som inte var sämre än mitt...
Ja, katter finns det både för- och nackdelar med.. det är ett som är säkert.
Men det är tur att fördelarna väger mycket mer än nackdelarna : )

Här har ni förresten en bild på vår bastu-och-dass-to-be.

Vi har kommit lite längre än såhär, nu är ytterväggar och isolering uppe... har dock glömt tagit nya bilder.
I höst blir det hursomhelst bastu och öl som gäller för hela slanten, eller hur Mia? ; )
(Personen i gröna hängselbyxor är min käre morfar(78år), som självklart ska vara med när det är bastubygge, finne som han är :P)

Nu ska jag fixa matlådan till imorgon och sen blir det en dusch,
Ciao!

      - Muu -



1. Pratar du fortfarande med personen du kysste senast?
Ja

2. Har du sett din bästa vän gråta?
Ja :/

3. Vilka vitaminer tog du när du var liten?
Ingen aning

4. Vad åt du senast?
köttgryta med potatis till lunch :P

5. Har du fått någon komplimang idag?
Japp

 6. Har du varit med i en rättegång?
Japp, men det var inte min rättegång

7. Är du polare med grannarna?
Nej, inte direkt...

8. Vilka språk pratar din mamma?
Svenska, finska och engelska

9. Vilka länder har du bott i?
Sverige

10. Senaste piercingen?
Näsan

11. När åkte du bil i mer än 15 minuter senast?
För ungefär 1 timme sedan. Har åkt bil i ca. 7 timmar idag.

12. Gay?
Nay

13. Har du däckat/spytt för att du druckit?
Det har ju hänt, inte att jag spytt men däckat...

14. Är du kär?
Haha drömde en sjuk dröm inatt och vaknade med fjärilar i magen och kände mig helt förälskad, det tråkiga är bara att jag vet inte vem jag är "kär" i :P

15. Har du täckt någons hus med toalettpapper?
Tog fantasin slut eller? :P

16. Tycker du om spindlar?
Gillar inget som kryper och har sig..

17. Har du varit på stranden?
Ja

18. Har du haft en stalker?
JA! Jag har en stalker just nu!

19. Minns du dina/din musiklärares namn?
Ja men jag bryr mig föga :P

20. Hur bra är din syn?
Bien, bien gracias.

21. Har du varit på ett party?
oh ja.

22. skulle du kunna tänka dig att simma med hajar?
Hur mycket får jag om jag gör det? ;D

23. Vad skulle du säga om jag sa att jag var kär i din bror?
Haha ja vad skulle jag säga, ingenting förmodligen... :P

24. Har du varit utomlands?
Japp

25. Har du sett din bästa vän naken?
Yes ;P

26. Vilket är det bästa bröllopet du varit på?
Har bara varit på ett.. så det blir väl det :P

27. Skulle dina föräldrar bli arga om du blev avstängd från skolan pga slagsmål?
Dom skulle ju snarare bli förvånade eftersom jag inte går i skolan längre :P

28. Var är dina syskon just nu?
Min ena lillasyster är väl i Oxhagen, min andra lillasyster i Västervik och min lillebror är i Borås.

29. Vad var den senaste drömmen som du minns?
Drömde inatt att jag var hemma hos någon (vet ej vem) och mina föräldrar var där. Och i en fotölj låg det en död människa, en pundare(vilket jag kunde se på såren i armvecken) och ingen verkade lägga märke till den där döda karln. Sen klev plötsligt min pojkvän in genom dörren (förmodligen är det den människan som gav mig känslan av att vara förälskad i morse, för jag minns att vi var helt tok-kära i varandra) och sen minns jag inget mer, förrän plötsligt den döda mannen i fotöljen börjar röra på sig och reser sig för att sen börja attackera oss som var i lägenheten med en yxa.
Helt jävla sjuk dröm, fattar ingenting av den men det blir väl bra i slutändan.
Mysig känsla att vara kär när man vaknar, längesen jag var förälskad i någon.. bara liite jobbigt att det bara var en dröm :P
 
30. Vem ringde dig senast?
Robert på jobbet :P

31. Vilken tid gick du upp imorse?
06.15

32. Vad ska du göra i helgen?
Jag ska åka till Västervik med pappa på söndag, över dagen och hälsa på min lillasyster som bor där. Vad som händer fredag-lördag vet jag inte än :P

33. Vad står det i det fjärde smset i din inkorg?
"Ska du med och bowla?" - Therese

34. När var du riktigt sjuk senast?
För ett par-tre veckor sedan låg jag bottenförkyld och jävlig :P

35. Vem är den senaste kändisen du tog på?
Har aldrig tagit på någon kändis :P

36. Vad finns i din bakficka?
Har ingen bakficka :P

37. Har du färglinser?
Nej

38. Vad gjorde du klockan 2 inatt?
Jag låg och sov som en klubbad säl

39. Vad är det första du gör på morgonen?
Kliver upp och hämtar mobilen som ligger en bit bort, trycker på snooze och slumrar en stund till.... (fy fy)

40. Gråter du ofta?
Nej, det kan jag inte påstå för jag har inget att gråta över :P

41. Skrattar du ofta? 
Varje dag, flera gånger om dagen. Man mår så jävla bra av att vara glad :P

42. Vad ska du göra efter det här?
Jag ska väl fundera på vad det blir för mat till jobbet imorgon, kanske äta nåt och sen glo på en film eller nåt annat som inte är ansträngande för skallen :P

Ciao!

      - Sing with me -

Måndag 20 juli 2009

Nu var det år och dagar sedan jag skrev här, eller iallafall månader sedan.
Sitter hemma hos mamma för tillfället, jobbar egentligen men är klar för stunden och har ca. 1 timmes väntan innan jag ska köra igång igen och sedan slutar jag vid 16.
Har ju tagit mig till jobbet cyklandes sedan 2 juni och min kära gamla cykel är inte vad vid att bli använd så mycket som den blivit nu på sistone, så jag fick lämna in den på lite service vid en cykelaffär. Så jag måste sno mammas cykel och kasta in den bak i skåpet sen så att jag kan ta mig hem och till jobbet imorgon.
Hoppas cykeln blir bra, inte så skoj att behöva trampa 3 varv i luften innan man kommer iväg med cykeln och inte heller så skoj att behöva trampa bakåt flera varv innan bromsen tar.
Den är ju från 50-talet så jag får väl ha överseende med att den inte är som ny längre :P

I övrigt så har jag väl ungefär 7 veckor kvar att jobba, känns lite trist att det inte forsätter sen utan att man är tillbaka på ruta ett igen...
Trivs iallafall hur bra som helst på Posten och med arbetskamraterna, hittills den bästa arbetsplats jag varit på : )

I fredags var jag ute med Mia och Therese på Pitcher's, jag och Mia började dock kvällen hemma hos mig där jag hade gjort det lite mysigt genom att öppna dörren till min franska balkong på vid gavel och sen ställt ett bord precis innanför, med två stolar. Närmre än så kommer jag nog inte med att sitta på balkongen i min lägenhet, för tillfället. Men jag tyckte det var mysigt och det tyckte Mia också, som kunde röka vid bordet för en gångs skull :P

På lördagen åkte jag ut till sommarstugan och hjälpte till med den blivande bastun och dasset som nu faktiskt har väggar och tak, dörr och nästan alla fönster färdiga.
Igår målade jag väggarna inne i blivande dasset med vit bets, och av någon anledning blev jag tydligen sugen på att slinga håret med vita slingor samtidigt, för när jag skulle sätta upp håret i morse var det stripor av vit färg på en massa ställen i mitt vanligen mörkbrun-röda hår.
Det löser sig nog :P

Nu ska jag kika runt lite på nätet innan plikten kallar och det bär iväg i min gula 7a.
Lovar att uppdatera snart igen!

Ciao!
RSS 2.0