- Vecka 33 -

Onsdag 29 december 2010

Det är inte klokt vilket konstigt sömnmönster man fått, antingen somnar man inte förrän vid 3.30-4.30 och sover till 9-10 eller så somnar man vid 23 och vaknar klockan 5. Blev inte ens väckt av katterna utan plötsligt slog jag bara upp ögonen och efter att ha vänt och vridit mig en stund var det bara att kolla klockan, gå upp och ge katterna frukost. Nu sitter jag i soffan med datorn i knät, en kopp kaffe, Scooby Doo på TV och två katter i slagsmål. Dom slåss alltid när jag går upp, även om Reine gått upp över 1 timme före mig så börjar dom inte bråka och jaga varann förrän jag gått upp. Dom kanske söker min uppmärksamhet eller så har det någon annan förklaring, Reine ligger ju och sover fortfarande men ändå slåss dom, så det kan ju inte bero på att dom inte vill störa den som sover... det skiter dom ju totalt i :P
Dom är varken särskilt försiktiga med varann eller särskilt tysta och inte lyssnar dom när jag säger åt dom att sluta slåss, dom är ju katter... det är bara väldigt störande när man inte vill väcka Reine och dom dundrar omkring i vardagsrummet och springer in i dörrarna. Jaja, det är väl inte hela världen :P

Idag går jag och magen in i vecka 33, jag har omkring 55 dagar kvar till förlossningen och 80% av graviditeten är avklarad :) Nu ska vi bara hålla tummarna att mina värden ser bra ut nästa vecka på extrakontrollen, vill inte gärna hamna på sjukhus med havandeskapsförgiftning... det känns inte så lockande att tillbringa flera veckor på USÖ, även om jag självklart skulle göra det om det vore nödvändigt eftersom jag naturligtvis vill att mitt barn och jag ska må bra och få vård om det behövs.
På flera sidor på internet står det ju att vila är den första åtgärden man bör vidta vid hav.skap.förgiftning, så jag får väl försöka ta det så lugnt jag bara kan och hoppas att det räcker :)

Vecka 33

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.
Mattips!
Lika viktigt som annars är det att äta en varierad kost. På så sätt är det lättare att du får i dig det du behöver i form av protein, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler.

 v.31+5 - 27/12-10

Nu ska jag smyga in till karln och se om han är vaken :)
Ciao!


What's your opinion?

Your opinion:

Name:
Remember me?

E-mail: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

My opinion:

Trackback
RSS 2.0